#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 1 August 2018

4 βιβλία για διάβασμα πριν από την καλοκαιρινή σιέστα των παιδιών

Λίγο πριν την καλοκαιρινή σίεστα, το διάβασμα ενός βιβλίου ξεκουράζει τα παιδιά και τους μεγάλους. Είναι η ώρα που το σώμα θέλει να ξεκουραστεί και το μυαλό αρχίζει να κάνει το ίδιο. Είναι η ώρα που σαν οικογένεια θέλουμε να ταξιδέψουμε νοερά σε άλλα μέρη, παρέα με ένα παιδικό βιβλίο. Οι ζωγραφιές μας βοηθούν αρκετά σε αυτό και μας προετοιμάζουν σε ένα απολαυστικό μεσημεριανό ύπνο. 
Σας παρουσιάζω τα βιβλία που διαβάσαμε πριν από λίγες μέρες και σας τα προτείνουμε οικογενειακώς.





Αυτό το καλοκαίρι, τα παιδιά μου μαλώνουν αρκετά συχνά χωρίς ίσως να υπάρχει και λόγος διαφωνίας. Οι παρεξηγήσεις και οι καυγάδες είναι αρκετά έντονοι. Θέλησα να "χρησιμοποιησω" αυτό το βιβλίο και την ώρα του διαβάσματος για να περάσω κάποια μηνύματα σχετικά με τους τσακωμούς. Έτσι θέλησα να τους εξηγήσω ότι πολλές φορές οι άνθρωποι που αγαπιούνται μπορεί και να τσακωθούν. Σημαντικό κομμάτι όμως είναι να μάθουμε να ξεπερνάμε τον θυμό και να χρησιμοποιούμε τον διάλογο ως τρόπο επίλυσης των διαφορών και της επικοινωνίας. Ο συγγραφέας, Νταγκμαρ Γκαισλερ ξεκινά το παραμύθι μ' ένα ερώτημα προς τα παιδιά. Ρωτά λοιπόν εάν και αυτά μαλώνουν. Παρουσιάζει διάφορες συνηθισμένες αιτίες καυγάδων μεταξύ των ανθρώπων αλλά και των ζώων. Επίσης γίνετε έντονη αναφορά στους τσακωμούς των γονέων και υπάρχει και ένα ωραίο παράδειγμα για αυτό. Τέλος στο βιβλιο, παρουσιάζονται τρόποι που  μπορούν να επιλυθούν οι καυγάδες και οι εντάσεις.


Το βιβλίο ανήκει στην σειρά φραουλίτσα και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-6 ετών. Δείτε και μερικά ακόμα βιβλία της σειράς εδώ 



Δεν νομίζω ότι υπάρχει βιβλιόφιλος που δεν έχει διαβάσει Ιούλιο Βερν και να μην ταξίδεψε μαζί του. Από τους μεγαλύτερους ταξιδευτές στην παγκόσμια λογοτεχνία, για εμένα, ο Ιουλιος Βερν πετυχαίνει τα ταξιδεψει με την φαντασία τους ακόμη και τους πιο δύσκολους. Στο συγκεκριμένο βιβλιο, ένα ταξίδι πραγματοποιείται στην άγνωστη Αφρική του 20ου αιώνα με κύριο μέσο μεταφοράς, το αερόστατο.  Ο δρ Φέργκιουσον και η παρέα του, μας ταξιδέψουν σε τόπους γεμάτους μυστήριο και φυσική ομορφιά. Το ταξίδι ξεκινά από την Αγγλία και μέσα σε 5 εβδομάδες η παρέα θα περιπλανηθεί στην  υποσαχάρια Αφρική. Η Ζανζιβάρη είναι το σημείο εκκίνησης στην Αφρική. Καθώς το αερόστατο ταξιδεύει με την βοήθεια του ανέμου, η παρέα θα κινηθεί δυτικά. Θα διασχίσει την Ταγκανίκα και πολλές ανεξερεύνητες περιοχές όπου υπάρχουν παράξενες φυλές και τοπία. Θα περάσει την λίμνη Τσαντ και τον ποταμό Σενεγάλη και θα τερματίσει στις δυτικές ακτές όπου θα τους υποδεχτούν Γάλλοι στρατιώτες.


Το κείμενο εχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος Αντώνης Παπαθεοδούλου και την εικονογράφιση η Ιριδα Σαμαρτζη και ανήκει στην σειρά "Ταξίδια με την φαντασία του Ιουλίου Βερν", ιδανικό για ηλικίας από 6 χρονών και πάνω. Δείτε και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς εδώ 


Μπορεί να αλλάξει η ζωή δυο φίλων ξαφνικά; Εκεί όπου όλοι τους κορόιδευαν και δεν τους έδιναν σημασία, εμφανίζεται ένας άνθρωπος και αλλάζει για πάντα την ζωή τους. Είναι ο πάτερ Αντώνιος που μόλις έφτασε στην γειτονιά και γίνετε αμέσως φίλος με αυτά τα αγόρια. Έτσι τα δυο παιδιά που μέχρι τώρα ήταν στο περιθώριο για μια ολόκληρη γειτονιά, αμέσως αλλάζουν και με την βοήθεια του Πατερ Αντώνιου αποκτούν και πάλι όνομα και αγάπη από όλους τους ανθρώπους.


Πρόκειται για την ιστορία του πάτερ Αντώνιου και της Κιβωτός του Κόσμου. Η Κιβωτός του Κόσμου είναι μια εθελοντική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που ασχολείται με την φροντίδα και προστασία παιδιών ανεξαρτήτου ηλικίας που έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον λόγω ακατάλληλων συνθηκών. Τα παιδιά φιλοξενούνται σε ειδικούς χώρους και δομές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με στόχο την ομαλή ψυχοκοινωνική μετάβαση στην ενήλικη ζωή. 
Ένα βιβλίο που αξίζει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη παιδική και όχι μόνο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την αγορά αυτού του βιβλίου θα διατεθούν εξ'ολοκλήρου για την ενίσχυση της δράσης της Μ.Κ.Ο Κιβωτός του Κόσμου. 


Αν ψάχνετε για μικρές, τρελούτσικες ιστορίες που θα προκαλέσουν μπόλικο γέλιο, έχετε βρει το κατάλληλο βιβλίο. Είναι ένα βιβλίο που θα απολαύσουν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και εσείς οι ίδιοι. Πρόκειται για ιστορίες που δείχνουν τόσο συνηθισμένες και προβλέψιμες ως προς την εξέλιξή τους. Όμως η συγγραφέας δίνει τόσο ανατρεπτική πλοκή που θα σας ξαφνιάσει και σίγουρα θα σας βάλει στον πειρασμό να το διαβάσετε αρκετές φορές.  Αν και οι ιστορίες δείχνουν αρκετά παράξενες, η πολυβραβευμένη συγγραφέας Ursula Wolfel μπορεί και περνάει πολλά μηνύματα μέσα από αυτές τις ιστορίες. 9 ιστορίες γεμάτες διδάγματα και αστείρευτο γέλιο ιδανικές να σας βάλουν σε σκέψη εάν είστε ενήλικας.


Ιδανικό για παιδιά ηλικίας 6 χρονών και πάνω. Την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Καζάζης.  

Τα παραπάνω βιβλία θα τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και μπορείτε να τα αγοράσετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα του εκδότη, που θα το βρείτε, πατώντας επάνω σε κάθε τίτλο.

Καλή ανάγνωση και.
Και μην ξεχνάτε

Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

No comments: