#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Thursday 7 December 2017

Διαβάσαμε : Καλικαντζαράκια Ζαβολάκια

Παραδοσιακά με τον ερχομό του Δεκέμβρη, η βιβλιοθήκη μας αποκτά γιορτινό αέρα. Πολλά βιβλία μαζεύονται και την θέση τους παίρνουν τα Χριστουγεννιατικα, αυτά που μιλούν για την ελπίδα, την αγάπη και την γενναιοδωρία. Φετος ειπαμε να ενισχυσουμε την βιβλιοθήκη μας με νεα βιβλια. 
Ιδιαίτερη αφιξη στην βιβλιοθήκη λοιπόν έγινε με το βιβλίο "Καλικαντζαράκια Ζαβολάκια" από τις εκδόσεις Διόπτρα.  Τονίζω ως ιδιαίτερη μιας και το βιβλίο της Kristina Schafer, "Καλικαντζαράκια Διαβολάκια" εκδόθηκε μόλις το Νοέμβριο.



Πρόκειται για ενα παιδικό βιβλίο σκληροδετο, κατάλληλο ακόμη και για τα μικρά παιδακια. Μιας και το θέμα του βιβλίου είναι οι περιπέτειες των σκανταλιάρικων καλικαντζαράκων τα μεγαλύτερα παιδάκια θα το διαβάσουν ευχάριστα και στα μικρότερα. 
Η ιστορία εξελίσσεται φυσικά την περίοδο των Χριστουγεννων. Ο ενθουσιασμός των μικρών καλικαντζαράκων είναι μεγάλος. Πολλές δουλειές χρειάζονται να γίνουν από εκείνα κι ο χρόνος είναι πολύτιμος για αυτά. Έτσι δημιουργούν μια ομάδα όπου όλοι δουλεύουν με αγάπη και συνεργασία για να φέρουν εις πέρας όλες τις δουλειές λίγο πριν έρθουν τα Χριστούγεννα. Όμως υπάρχει ένα καλικαντζαράκι, ο Καλ  που δεν βοηθά καθόλου. Αντιθέτως σκαρφίζεται όλο σκανταλιές για να περνά καλά και να δυσκολεύει τις εργασίες από την υπόλοιπη παρέα. Θα τα καταφέρουν άραγε τα καλικαντζαρακια;



Το βιβλίο "Καλικαντζαράκια Ζαβολάκια" το αγαπήσαμε και το διαβάζουμε ήδη ξανά και ξανά. Η εικονογραφιση είναι τόσο πλούσια και ιδιαίτερη που ακόμα και αν είσαι μεγάλος, δεν μπορείς να την θαυμάσεις με μια ματιά. Τόσα χρώματα, τόσες ζωγραφιές σίγουρα θα σας μαγέψουν. Εμείς κάθε φορά που το διαβάζουμε ανακαλυπτουμε ακόμη μια λεπτομέρεια. Η λεπτομέρεια στην εικονογραφιση αυτού του βιβλίου θεωρώ οτι είναι αξιοζήλευτη. Αρχικά, ψάχνουμε να βρούμε που κρύβεται ο Καλ αλλά κάθε φορά ένα ακόμη σκανταλιαρικο καλικαντζαράκι μας τραβά την προσοχή. Φυσικά οι ζωγραφιές μας κάνουν να γελάμε με τις σκανταλιές απο αυτά τα πλασματακια. 
Το βιβλίο "Καλικαντζαράκια Ζαβολακια" μπορείτε να το προμηθευτείτε απευθείας από τις εκδόσεις Διόπτρα  ή άπο το αγαπημένο σας βιβλιοπωλείο.
Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

1 comment: