#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Sunday 6 November 2016

Μην ξεχνας μαμά, είσαι γυναίκα! Κάλεσμα σε συζήτηση!- Don't forget mummy, you are woman!

Γεια σας!


Τις προάλλες διάβαζα μια ανάρτηση της αγαπημένης Μάγδας στο ιστολόγιο της που μου αρέσει πολύ Κάθε μέρα γονείς. Ο τίτλος «"Μαμά μην ξεχνας! Είσαι γυναίκα και μου ήρθαν ένα σωρό σκέψεις.

Δεν λέω καλή η οικογενειακή ζωή και η μητρότητα μπορεί να είναι κάτι ανεπανάληπτο και μοναδικό αλλά μην γελιόμαστε. Υπάρχουν στιγμές που αναπολείς και την ζωή χωρίς παιδιά ειδικά όπως εγώ που ήμουν μαθημένη να κάνω πολλά πράγματα. Ευτυχώς και τώρα με δυο παιδιά μπορώ να κάνω αρκετά πράγματα αλλά υπάρχουν στιγμές που σε πιάνει το παράπονο. Ειδικά όσον αφορά την προσωπική φροντίδα. Βλέπετε σαν αισθητικός είχα μάθει να φροντίζω και κυρίως να περιποιούμαι τον εαυτό μου πάρα πολύ. Με τον ερχομό όμως των παιδιών, η προσωπική φροντίδα μειώνεται πάρα πολύ ειδικά τα πρώτα χρόνια που τα παιδιά είναι μικρά και χρειάζονται περισσότερη φροντίδα από την μαμά.

 Σαν «ειδική» στον τομέα της ομορφιάς συναναστρέφομαι με πολλές μαμάδες.  Δυστυχώς  έχω δει πολλές μαμάδες να «αφήνουν τελείως τον εαυτό τους με τον ερχομό των παιδιών. Αυτό έχει αρνητικές συνέπειες για την εμφάνιση τους αλλά κυρίως για την ψυχολογία τους. Βέβαια πολλές μου αναφέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο να «παντρέψεις» τον ρόλο της γυναίκας με αυτό της μαμάς. Σίγουρα είναι αλλά για σκεφτείτε πόσο ωραία νιώθουμε όταν έχουμε ένα όμορφο και λαμπερό πρόσωπο; Πως ανεβαίνει το ηθικό μας όταν φτιάχνουμε τα μαλλιά μας;

Εγώ λοιπόν θα σας παρουσιάσω 3 συμβουλές για να μπορέσετε να κάνετε το κομμάτι «γυναίκα» ακόμα πιο όμορφο. Προσπαθώ να τις ακολουθώ πάρα πολύ.

 Όπως έλεγε και στην ελληνική ταινία

 « η γυναίκα είναι όπως το λουλούδι, θέλει λίγο περιποίηση και αυτή»

 

Κανόνας 1ος- Προσέχουμε την διατροφή μας.

Αυτό σημαίνει ότι τρώμε όσο μπορούμε πιο υγειινα. Έχει βρεθεί σε έρευνες αλλά και στην πράξη,  ότι αλλάζοντας και μόνο την διατροφή μας σε πιο υγιεινές τροφές, το δέρμα ακτινοβολεί και γίνετε λαμπερό. Όταν μεγαλώνεις και παιδιά  νομίζω ότι το να τρως υγειινα είναι πολύ πιο εύκολο. Παρέα με τα παιδιά σας προσπαθήστε να καταναλώνεται περισσότερα φρούτα και λαχανικά και δείτε το πρόσωπο σας να λάμπει.

Κανόνας 2ος- Θετική ενέργεια.

Προσπαθήστε να έχετε θετική ενέργεια. Σε μια χώρα που παντού υπάρχει μιζέρια και θλίψη, η θετική ενέργεια και το χαμόγελο κάνει κάθε ανθρώπο να δείχνει πιο όμορφο.

Κανόνας 3ο;- Καθαρισμός προσώπου κάθε βραδυ

Αφιερώστε κάθε βράδυ χρόνο στον καθαρισμό του προσώπου σας. Είναι μια συνήθεια που πραγματικά θα σας ανταμείψει στο μέλλον. Δεν χρειάζεται να έχετε πολλά καλλυντικά για να ξεβαφτείτε το βράδυ. Επιλέξτε τα κατάλληλα με βάση τις ανάγκες του δικούς σας δέρματος. 

 

Και επειδή είμαι σίγουρη ότι θα θέλατε να διαβάσετε τις συμβουλές και από άλλες μαμάδες, προσκαλώ τις αγαπημένες μαμαδοbloggers Πενυ απο το ιστολόγιο "Peloma boq" και Καίτη απο το ιστολόγιο "Οι παραμυθένιες " για να μας δώσουν τις δικές τους 3 συμβουλές ομορφιάς «Μην ξεχνάς μαμά, είσαι  γυναίκα! Κάλεσμα σε συζήτηση!» για να δούμε τι κάνουν και εκείνες σαν μαμάδες για την προσωπική τους ομορφιά!

Αλήθεια εσείς τι κάνετε για να μείνετε λαμπερή και όμορφη;

Οι μαμαδοbloggers που προσκάλεσα παραπάνω δέχθηκαν την πρόσκληση. Διαβάστε τις προτάσεις τους 

Tης μαμάς Δέσποινας (για μένα Πενυ ομως ) απο το Peloma Bo Q

 της μαμάς Καίτης απο το oi paramythenies

της μαμάς Αννυ απο το Run mommy run

της μαμας  Ελενας απο το Busy Mama's Corner

της μαμάς Δέσποινας απο το The smell of mommy

της μαμάς Κλελιας απο το blog Νεράιδες και Δράκοι 

Μην ξεχάσετε να κάνετε και μια βόλτα απο τα blogs τους. Θα βρείτε πολλα ενδιαφεροντα θέματα

4 comments:

Peloma BoQ said...

Αποδέχομαι την πρόσκληση με μεγάλη χαρά . Υπέροχο το άρθρο σου και πολύ σωστές οι συμβουλές !! Γιατί πάνω από όλα ήμαστε γυναίκες .

Δεσποινα Κολαγκη said...

Πολυ ωραιο αρθρο!!!

Violetmimosa said...

Ετσι ειναι! Δεν πρεπει να αφηνουμε τον εαυτο μας! Συνηθως με την κουραση παραμελουμε την εμφανιση μας. Ας κλεψουμε χρονο απο κατι αλλο (πχ σιδερο). Πανω απο ολα το να ειμαστε περιποιημενες θα μας φτιαξει τη διαθεση!

Mαρία Γεωργακού said...

Violetmimosa Δέσποινα Δεσποινάκι Peloma Bo Q σας ευχαριστω για τα καλα σας λόγια