#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Tuesday 1 November 2016

Φτιάχνω χαρούμενους κύβους ζάχαρης παρέα με τα παιδιά μου! Diy funny sugar cubes with my kids

Ο καιρός χειμώνιασε ξαφνικά και τα απογεύματα πλέον τα περνούμε στο σπίτι. Χρειαζόμαστε λοιπόν να αρχίσουμε να χειροτεχνούμε και πάλι! Ο μικρός μου φαίνεται να λατρεύει τις "κατασκευές" στην κουζίνα περισσότερο από άλλες χειροτεχνίες. Σκέφτηκα λοιπόν οτι τα κυβάκια ζάχαρης θα ήταν μια εύκολη χειροτεχνία για τα παιδιά μου (εξάλλου τους κύβους τους χρειαζόμουν και για τοbreakfast party των γενεθλίων μου!).



Απλά να σας αναφέρω (ελπίζω να μπορέσω να βρω χρόνο να σας παρουσιάσω και το  breakfast party) οτι οι συγκεκριμένοι κύβοι τράβηξαν την προσοχή των φιλενάδων μου και όλες θελαν να μάθουν πώς τους έφτιαξα. Όταν βέβαια έμαθαν πόσο εύκολα γίνονται ξετρελάθηκαν!

Λοιπόν σας δίνω τις οδηγίες!

Θα χρειαστείτε


  • Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

  • νεράκι

  • θήκες σιλικόνης για παγάκια σε διάφορα σχήματα (εαν θέλετε να φτιάξετε μεγαλήτερους κύβους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλες θήκες σιλικόνης όπως για cupcakes)

  • χρώματα ζαχαροπλαστικής - σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε χρωματιστούς


Η διαδικασία είναι απλή.
Σε ενα βαθύ μπώλ ρίχνουμε μερικές κουταλίες ζάχαρης και προσθέτουμε λίγο νερο - ισα ισα να ανακατευτεί το μίγμα.



Εαν θέλετε να φτιάξετε χρωματιστούς κύβους, θα προσθέσετε το χρώμα που θέλετε με μερικές σταγόνες. Εμείς φτιάξαμε γαλάζιους κύβους οπότε προσθέσαμε 2-3 σταγόνες μόνο. Τοποθετούμε την ζάχαρη στις θήκες σιλικόνης.Καθώς γεμίζουμε τις θήκες, πατάμε την ζάχαρη με το κουταλάκι για να μην έχει καθόλου κενά στην θήκη και να συμπιεστεί αρκετά. Αφού γεμίσουμε τις θήκες με την ζάχαρη, την αφήνουν για 4-5 ώρες να στεγνώσει λίγο και να σκληρύνει.

Στην συνέχεια, αναποδογυρίζουμε προσεκτικα την κάθε θήκη και βγάζουμε με προσεκτικές κινήσεις τον κύβο.
 Οι κύβοι ζάχαρης είναι έτοιμοι προς χρήση.

Δεν είναι πολλή ωραία ιδέα για δώρο;


Καλή επιτυχία!

No comments: