#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Tuesday 8 January 2019

2019, ας μιλήσουμε για νέους στόχους!

Στην αρχή κάθε  νέας χρονιάς, πολλοί συνηθίζουν να θέτουν  καινούργιους στόχους και να προσδοκούν αλλαγές στην ζωή τους. Το αίσθημα της αλλαγής και η πληρότητα που μας κυριεύει από αυτά, είναι μοναδικό. Η ελπίδα για να γίνει κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό. Μικρές ή μεγάλες αλλαγές, όλες είναι καλοδεχούμενες και σίγουρα προκαλούν αισιοδοξία. 
Δυστυχώς, οι περισσότεροι από αυτούς τους στόχους θα χαθούν στην πορεία της χρονιάς. Αυτό συμβαίνει συνήθως για τους περισσότερους που θέτουν βραχυπροσθεσμους στόχους σε υψηλά επίπεδα. Για να μην συμβεί λοιπόν, το ίδιο, σας προτείνω να βάλετε τους δικούς σας μικρούς στόχους και να τους δείτε να μεγαλώνουν σιγά - σιγά. Μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν την διαφορά. 
Όπως είπε και ο Γκάντι

"Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει". 



  • Αλλάξτε την καθημερινή σας ρουτίνα. 
Πηγή


Η καθημερινότητα για τους περισσότερους δεν είναι όπως την έχουν φανταστεί. Τρέξιμο, άγχος, υποχρεώσεις και πολλά καθήκοντα δυσχεραίνουν την κατάσταση.  Σκεφτείτε τι υπάρχει μέσα σε αυτά και σας στεναχωρεί. Μπορεί να αλλάξει; Μπορεί να μετατραπεί σε κάτι καλύτερο; Δοκιμάστε να αλλάξετε μερικά ή ίσως και ένα στοιχείο από αυτά και σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα. Κάντε την αλλαγή αρχικά για λίγες μέρες και αξιολογήστε τα αποτελέσματα. Ίσως να σας βοηθήσουν αρκετά. Iσως σας κάνουν πιο χαρούμενους ή πιο δημιουργικούς. Ίσως σας δώσουν χρόνο να κάνετε πράγματα που μέχρι τώρα δεν προλαβαίνετε. 

  • Αξιολογήστε τις διατροφικές συνήθειες
Οι τροφές που καταναλώνουμε όπως και ο τρόπος που χρησιμοποιουμε για να τις καταναλώσουμε παίζει καθοριστικό ρόλο στην διάθεση μας και στην υγεία μας. Ας προσπαθήσουμε να τρώμε λιγότερο επεξεργασμένες τροφές, να καταναλώνουμε περισσότερες ποσότητες νερού και να προτιμούμε τροφές όσο γίνετε περισσότερο στην φυσική τους κατάσταση. Επιπλέον είναι χρήσιμο να αφιερώνουμε χρόνο για να ετοιμάσουμε το γεύμα μας όπως επίσης και για να το καταναλώσουμε. Η ταχυφαγία δεν έχει οφέλη για τον οργανισμό μας.


  • Αφιερώστε χρόνο για την άσκηση
Χωρίς αμφιβολία, η γυμναστική είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό. Ακόμη και αν ο χρόνος είναι περιορισμένος λίγα λεπτά αρκούν για να τονώσετε το σώμα σας και το μυαλό κάνοντας μια σωματική άσκηση ή απλώς  κάνοντας περπάτημα. Διαλέξτε ότι σας αρέσει περισσότερο και μείνετε πιστοί στον στόχο σας για να τον πετύχετε. 


  • Μείνετε σε επαφή με την φύση
πηγή


Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η επαφή με την φύση μπορεί να μας γεμίζει θετική ενέργεια και αρκετή ανοσία από πολλές αρρώστιες. Ο σημερινός τρόπος ζωής είναι γεμάτος πολλές  ώρες μέσα σε κλειστούς χώρους, με καθοδηγήσεις στις εργασίες και το παιχνίδι για τα παιδιά. Όσο πιο πολύ η τεχνολογία αναπτύσσετε στην καθημερινότητα, τόσο και πιο πολύ χρειαζόμαστε την επαφή με την φύση. Συχνά αναφέρετε ως vitamin N (στο instagram θα βρείτε πολλές φωτογραφίες στον λογαριασμό μου που αναφέρω #vitaminN) καθώς θεωρώ ότι η επίδρασή της είναι καταλυτική για τους ανθρώπους ειδικά τα παιδιά. Περισσότερος χρόνος στην φύση = περισσότερες ώρες ευτυχίας, χαράς, ξεγνοιασιάς. Η μελαγχολία και η κατάθλιψη μειώνεται αισθητά κάνοντας μια βόλτα στο δάσος. Στην παιδική ηλικία, το παιχνίδι με υλικά της φύσης έχει αποδειχθεί ότι ευχαριστεί περισσότερο απ' όλα. Αναμφίβολα, η σύνδεση μας με το φυσικό μας περιβάλλον μας κάνει να γινόμαστε και περιβαλλοντικά περισσότερο ευαίσθητοι και να θέλουμε να ασχοληθούμε περισσότερο με την προστασία του πλανήτη μας.


  • Δείξτε ευγνωμοσύνη


πηγή
Πολλοί ειδικοί ψυχολόγοι τονίζουν την αξία της ευγνωμοσύνης στο κοινό τους. Δείχνοντας ευγνωμοσύνη ακόμη και για απλά πράγματα και καταστάσεις, μπορεί να είναι σωτήρια για την ψυχολογία μας.  Ξεκινήστε δημιουργώντας μια συνήθεια- ρουτίνα ημέρας  σκεπτόμενοι 5 πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε ευγνωμοσύνη και σίγουρα μέσα σε λίγο διάστημα θα αλλάξετε τρόπος σκέψης και φυσικά διάθεση για πολλά πράγματα που αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητά σας.


  • Αξιολογήστε καταστάσεις και ανθρώπους και θέστε τα δικά σας όρια

Οι περισσότεροι από εμάς καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πολλά άτομα και διαφορετικές καταστάσεις. Διαλέξτε με ποιους από αυτούς θέλετε να δεθείτε περισσότερο και βάλτε όριο στην σχέση σας με άτομο που δρουν τοξικά για εσάς. Περιορίστε τις επαφές με αυτά τα άτομα και μην αφήνετε να εισχωρούν στην ψυχολογική σας ισορροπία. Το να λέτε "όχι" δεν σημαίνει πάντα ότι είστε αρνητικοί.


  • Ξοδέψτε περισσότερο χρόνο σε αγαπημένα πρόσωπα
Φέτος επενδύστε περισσότερο χρόνο σε φίλους και όσους αγαπάτε πραγματικά. Μπορεί μέσα σε αυτά τα άτομα να είναι πολλά που μέχρι τώρα δεν είχατε τον χρόνο να τα γνωρίσετε περισσότερο.  Σημειώστε σ' ένα ημερολόγιο γιατί θέλετε να τα γνωρίσετε καλύτερα και αν κατά την διάρκεια της νέας χρονιάς πετύχατε να μάθετε περισσότερα.   Στο τέλος της χρονιάς θα έχετε περισσότερα θετικά στοιχεία πάνω σας.

Καλή χρονιά με νέους στόχους , τους δικούς σας!


Και μην ξεχνάτε
                                               Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

No comments: