#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 23 November 2018

Κολοκύθα, το φθινοπωρινό λαχανικό που μας ομορφαίνει!

Η κολοκύθα είναι ένα λαχανικό που για τους περισσότερους σηματοδοτεί το φθινόπωρο. Ειδικότερα στην Αμερική, η κολοκύθα είναι το σήμα κατατεθέν για να γιορταστεί το Halloween ενώ στην χώρα μας το χρησιμοποιούμε για πολλές μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές συνταγές. Η γλυκιά του γεύση δένει αρμονικά και με αλμυρά συστατικά (όπως το τυρί) αλλά και γλυκά (όπως η σταφίδες) ενώ η μυρωδιά της οταν συνδυαστεί με κανέλα, δημιουργεί μια αρωματική πανδαισία.
Διατροφικά, η κολοκύθα είναι ένα λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία (κάλλιο, ασβέστιο, πυρίτιο, μαγγάνιο και πολλά άλλα) και πολλές βιταμίνες όπως Ε, C, B2, B6. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α (απαραίτητη βιταμίνη για το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια) και αποτελεί μια άριστη πηγή για την πρόσληψη φυτικών ινών μιας και καλύπτει μεγάλη ποσότητα αυτών για τον οργανισμό μας. Το χαρακτηριστικό της πορτοκαλί χρώμα, μας θυμίζει ότι πρόκειται για ένα λαχανικό με υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο (συστατικό που έχει ισχυρή αντι-οξειδωτική δράση).
Με άλλα λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κολοκύθα είναι μια υπερτροφή για το φθινόπωρο αλλά και τον χειμώνα καθώς μας προστατεύει από την πρόωρη γήρανση, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και μας βοηθά να παραμείνουμε υγιής. 
Αποτελεί ιδανική τροφή για όσους θέλουν να διατηρηθούν σε φόρμα καθώς δεν περιέχει πολλές θερμίδες. Έτσι μπορούμε να την καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση προσφέροντας στον οργανισμό μας πολλά οφέλη. 
Βέβαια, μπορεί οι περισσότεροι να χρησιμοποιούμε την κολοκύθα ως τροφή, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε οτι αποτελεί το ιδανικό συστατικό για συνταγές ομορφιάς στο σπίτι τους χειμερινούς μήνες. Στο διαδίκτυο, θα βρείτε πληθώρα συνταγών για να φτιάξετε τα δικά σας χειμωνιάτικα καλλυντικά. Παρακάτω, θα βρείτε τις δικές μου προτάσεις ομορφιάς με απλά υλικά που θα βρείτε στην κουζίνας σας που έχουν σίγουρο αποτέλεσμα. Διαβάστε το disclaimer εδώ



Scrub ποδιών και πελμάτων με κολοκύθα
Αν και τα σανδάλια και τα πέδιλα πλέον δεν μπορούν να φορεθούν, η φροντίδα στα πέλματα και στα πόδια παραμένει απαραίτητη. Κάνοντας το παρακάτω scrub ποδιών και πελμάτων μια φορά την εβδομάδα, το δέρμα σε αυτές τις περιοχές θα απολεπιστεί και θα παραμείνει μεταξένιο. 

Θα χρειαστείτε: 
1/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λάδι φυτικό (κατά προτίμηση ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο)
Τον χυμό από ένα λεμόνι 
1/2 της κούπας κολοκύθα σε μορφή πουρέ (δηλαδή που έχει βραστεί και περαστεί σε πολυκόφτη- μούλτι)
1 κουταλιά της σούπας κόκκους καφέ τριμμένους (δηλαδή που έχουν περαστεί σε πολυκόφτη- μούλτι)

Εκτέλεση: 
Ανακατέψτε όλα τα υλικά και κάντε μασάζ με ανοδικές κινήσεις σε πέλματα και πόδια. Ξεβγάλτε με καθαρό νερό και βάλτε την ενυδατική σας κρέμα. 



 Μάσκα ομορφιάς με  άρωμα κολοκύθας, μήλου και κανέλας
Αυτή η μάσκα, σίγουρα θα σας χαλαρώσει και μόνο από την μυρωδιά. Δεν είναι τυχαίο οτι μεγάλη αλυσίδα καφέ, παρασκεύασε ρόφημα καφέ που συνδυάζει την κανέλα, το μήλο και την κολοκύθα. Κανέλα, μήλο και κολοκύθα συνδυάζονται και παράγουν ένα εξαιρετικό άρωμα. Το μήλο είναι και αυτό ένα φθινοπωρινό φρούτο που καταναλώνεται όλους τους χειμερινούς μήνες και προσφέρει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Επιπλέον, περιέχει πολλά οξέα φρούτων (μηλικό οξύ) που προσφέρουν πλούσια απολεπιστική δράση για το δέρμα. 

Θα χρειαστείτε: 
1/2 της κούπας κολοκύθα σε μορφή πουρέ (δηλαδή που έχει βραστεί και περαστεί σε πολυκόφτη- μούλτι)
1 κουταλιά της σούπας μέλι
λίγη κανέλα για μυρωδιά
1/2 της κούπας μήλο σε μορφή πουρέ (δηλαδή που έχει βραστεί και περαστεί σε πολυκόφτη- μούλτι)

Εκτέλεση: 
Ανακατέψτε όλα τα υλικά και απλώστε το μείγμα με ένα πινέλο για μάσκες ομορφιάς σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ (εκτός από την περιοχή των ματιών). Αφήστε την μάσκα για 15 λεπτά και ξεβγάλτε την με χλιαρό νερό. Συνεχίστε, εφαρμόζοντας την ενυδατική σας κρέμα. 

Θρεπτική μάσκα μαλλιών και προσώπου
Πρόκειται για την καλύτερη μάσκα μαλλιών που θα κάνετε στα μαλλιά σας τους χειμερινούς μήνες. Όσες την δοκίμασαν, δεν την αλλάζουν με καμιά άλλη. Οικονομική και με μόνο δυο υλικά, Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Θα χρειαστείτε: 
1 κούπα κολοκύθα σε μορφή πουρέ (δηλαδή που έχει βραστεί και περαστεί σε πολυκόφτη- μούλτι)
1 κουταλιά της σούπας μέλι 

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε τα υλικά και απλώστε γερή ποσότητα από το μείγμα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Τυλίξτε τα μαλλιά και το κεφάλι με μια μεμβράνη και μετά βάλτε από επάνω μια πετσέτα. Aφήστε την μάσκα για μισή ώρα περίπου και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. 
Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και στο πρόσωπο. 

Και μην ξεχνάτε
                                               Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

Καλή επιτυχία!

No comments: