#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 29 September 2017

8+1 ιδέες- δραστηριότητες για να περάσουν όμορφα οι παππούδες με τα εγγόνια

1 Οκτωβρίου !
 Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στους Ηλικιωμένους και σε πολλά μέρη ημέρα αφιερωμένη στους παππούδες. 

Στην Ελλάδα κάθε 1η Οκτώβρη τιμούμε, έστω στα σχολεία, τους παππούδες που κάνουν τόσα πολλά για τα εγγονάκια και τα παιδιά τους. Στην Ελλάδα, το θέμα παππούδες είναι ένα κεφάλαιο από μόνο του. Ο θεσμός της οικογένειας ευτυχώς ακόμα καλά κρατεί στην χώρα και γενικότερα στις χώρες της Μεσογείου. Για τους Ελληνες, η λέξη παππούδες φέρνει και είναι γεμάτη γλύκες αναμνήσεις. Όμορφες στιγμές που ευτυχώς οι περισσότεροι ειμασταν τυχεροί να ζήσουμε. 
Οι παππούδες είναι οι κρίκοι μας στην οικογένεια. Οι ρίζες από το δέντρο μας που μεγαλώνει και γίνετε δυνατό γεμάτο ζωντάνια και δύναμη. Φέτος θυμηθείτε να δείξετε την αγάπη σας  και την ευγνωμοσύνη σας σε αυτά τα πρόσωπα προσφέροντας ευχές, τρυφερά λόγια και αξέχαστες στιγμές.


credits

Αν είστε γονείς, σκεφτείτε πόσοι σημαντικοί είναι οι παππούδες για τα παιδιά. Πόσοι σημαντικοί είναι για εσάς τους γονείς. Παρακάτω σας παραθέτω μια λίστα από ιδέες/ δραστηριοτητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά παρέα με τους παππούδες και να περάσουν και οι δυο πλευρές αξέχαστα. Διαλέξτε ποιες ταιριάζουν στα παιδιά σας και  τους γονείς σας και πείτε  στα παιδιά να προτείνουν  τις ιδέες στους παππούδες ειδικά αυτή την ημέρα. Σίγουρα οι παππούδες θα ανταποκριθουν σε κάποιες αν όχι όλες!

  • Περίπατο στην φύση

Όποια και αν είναι η ηλικία των παππούδων, μια βόλτα στο πάρκο ή για τους πιο τολμηρούς μια βόλτα στο δάσος σίγουρα θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Μπορούν να μαζέψουν φύλλα και λουλούδια ή ακόμα καλύτερα να τραβήξουν μπόλικες φωτογραφίες. Ακόμη ένα παιχνίδι εξερεύνησης θα μείνει αξέχαστο στα παιδιά και στους παππούδες.

  • Τα κοσμήματα και τα ρούχα της γιαγιάς και του παππού

Τα παιδιά αγαπούν τις  εξερευνήσεις. Τα κοσμήματα και τα ρούχα είναι ένας μαγικός κόσμος για εξερευνήσεις. Οι περισσότεροι παππούδες και ειδικά οι γιαγιάδες  δεν έχουν πρόβλημα να δανείσουν τα ρούχα και τα κοσμήματα σε μικρές κυρίες. Παράλληλα λατρεύουν τα παιχνίδια όπου τα εγγονάκια γίνονται στιλίστες και ντύνουν, χτενίζουν και βάφουν τις γιαγιάδες! (Άπλετο γέλιο)

  • Μαγειρική & ζαχαροπλαστικη

Οι παππούδες και ειδικότερα οι γιαγιάδες τους αρέσει να φτιάχνουν γλυκά και φαγητά για τα εγγόνια. Γιατί μην βοηθήσουν και εκείνα μια φορά. Κουλουράκια και ζύμες είναι τα πιο εύκολα που γίνονται πολύ γρήγορα

  • Ώρα για επιτραπέζια

Τα επιτραπέζια πάντοτε βοηθούσαν τις οικογένειες να περνούν όμορφες στιγμές. Τι θα λέγατε για παιχνίδια στρατηγικής παρέα με την γιαγιά ή τον παππού; Η ακόμα καλύτερα παιχνίδια παντομίμας; Όλοι θα ξεκαρδιστουν στα γέλια από τις περιγραφές των παππούδων. Ασε που μπορεί να μάθουν πολλά κόλπα (ειδικά σε σκάκι και χαρτιά) στα εγγόνια και να κερδίζουν τους γονείς. 

  • Χειροτεχνίες

Μερικά χαρτιά, κόλλες και ψαλίδια μπορούν να προσφέρουν ώρες ατελείωτες δημιουργίας στους παππούδες. Οι χειροτεχνίες αλλάζουν με τα χρόνια. Αυτό σημαίνει οτι πολλές φόρες κατασκευές και χειροτεχνίες που μάθαιναν οι παππούδες δεν τις μαθαίνουμε ποτέ γιατί χάνονται με την πάροδο των χρόνων. Ευκαιρία για φρεσκάρισμα και επαναφορά παλαιών κατασκευών. Υφαντική, κέντημα αλλά και χαρακτική σε ξύλα ήταν πολύ διαδεδομένες παλαιότερα. 


  • Σαν παλιός κινηματογραφος

Μια παλιά ταινία μπορεί να ειναι μια ακόμη αξέχαστη εμπειρία για τους παππούδες με τα εγγόνια. Συζητήστε μαζί τους και ρωτήστε τους ποια ταινία θεωρούν ευχάριστη και θα σας προτείνουν παρα πολλές. Ακόμη και μια επίσκεψη στον κινηματογραφο της πόλης,θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία για τους παππούδες παρέα με τα εγγονάκια.

credits

  • Ψάρεμα!

Στην Ελλάδα, οι περισσότεροι παππούδες αγαπούν το ψάρεμα. Φανταστείτε την χαρά τους να μάθουν τα μυστικά για το ψάρεμα στα εγγόνια. Επιπλέον, είναι μια ωραία ευκαιρία για να διηγηθούν περιπέτειες από το πιάσιμο ενός  μεγάλου ψαριού ή να συζητήσουν για την φύση. 

  • Διάβασμα βιβλίων /εφημερίδων

Λένε οτι τα βιβλία δένουν τους ανθρώπους. Πόσοι απο εμάς έχουμε όμορφες αναμνήσεις από τους παππούδες να μας διαβάζουν παραμύθια. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, μπορεί και οι κυριακάτικες εφημερίδες ή τα περιοδικά να είναι εξίσου συναρπαστικά. Ειδικά εαν συνδυάζονται με συζητήσεις. 

  • Αφήγηση ιστοριών

Τα παιδιά λατρεύουν να ακούν αστείες ιστορίες από τους παππούδες. Ακόμη και πραγματικές ιστορίες είναι συναρπαστικές όταν τις αφηγούνται οι παππούδες ειδικά εαν ήταν και μάρτυρες αυτών. 

Φυσικά η λίστα δραστηριοτητων είναι ατέλειωτη. Αυτές είναι μερικές προτάσεις. Αλήθεια εσείς πώς περνούσατε τις στιγμές σας με τους παππούδες σας; Περιμένω τα σχόλια σας. 

Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog


4 comments:

nanarinia said...

Πόσο ωραία είναι όλα αυτά!!Σήμερα σκεφτόμουν και εγώ τους δικούς μου παππούδες,έχω περάσει υπέροχες στιγμές μαζί τους!

Mαρία Γεωργακού said...

Kαι εμένα οι παππούδες ήταν πηγή έμπνευσης!

Unknown said...

Σίγουρα δεν έκανα όλα αυτά με τους δικούς μου παππούδες, όμως χαίρομαι πάρα πολύ που όλες αυτές τις δραστηριότητες τις έχω ήδη πραγματοποιήσει με τα δικά μου εγγόνια και ...συνεχίζω. Ευελπιστώ ότι θα αφήσω καλές αναμνήσεις στις καρδούλες τους.

Mαρία Γεωργακού said...

@kaiti psifogeorgou keep walking που λενε