#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Monday, 20 February 2017

Διαγωνισμός- «Το γάλα της μαμάς» Ένα υπέροχο βιβλίο για τον θηλασμό EΛΗΞΕ- Mama's milk, book presentation and givewayΌταν ήταν η κόρη μου μωράκι, θέλησα να την μυήσω σε μια από τις μεγάλες μου αγάπες, τα βιβλία και το διάβασμα. Ξεκίνησα λοιπόν να της διαβάζω μικρά βιβλία και να τα βλέπουμε παρέα. Τότε σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ωραία ιδέα, να της μιλήσω για τον θηλασμό μέσα από τα παραμύθια. Είμαι θερμή υποστηρίκτρια του μητρικού θηλασμού. Το έχω δηλώσει ουκ ολίγες φορές και με κάθε ευκαιρία προσπαθώ να μεταδώσω την αξία του μητρικού θηλασμού. Έψαχνα  λοιπόν απεγνωσμένα για βιβλία παραμυθάκια που να μιλούν και κυρίως να προάγουν την έννοια του θηλασμού.
Δυστυχώς στις ελληνικές εκδόσεις δεν βρήκα  παιδικά βιβλία σχετικά με αυτό το θέμα και έτσι άρχισα να ψάχνω για ξενόγλωσσα παραμυθάκια. Ευτυχώς εδώ υπάρχει πληθώρα. Το mamas milk ήταν ένα από τα αγαπημένα μας εκείνη την εποχή.
Όταν πληροφορήθηκα ότι το mamas milk μεταφράστηκε στα Ελληνικά, η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Συγκινήθηκα και χάρηκα τόσο πολύ και  σκέφτηκα ότι θα ήθελα να κάνει «πρεμιέρα» στις προτάσεις μου για βιβλία στο ιστολογιο μου. 

Μια μικρή παρουσίαση   του αξιόλογου βιβλίου.
Το «mamas milk » - Το γάλα της μαμάς όπως είναι και ο τίτλος του στα Ελληνικά πρόκειται για ένα βιβλίo γραμμένο από τον Michae Elsohn Ross. Στην Ελλάδα εκδόθηκε από τις εκδόσεις Βόρεια Προάστια πριν από λίγες μέρες! Πρόκειται για ένα βιβλίο δίγλωσσο (η ιστοριούλα είναι ταυτόχρονα και στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά) που πλαισιώνεται από την πολύ γλυκιά εικονογράφηση της Ashley Wolff

H ιστοριούλα ξεκινά με την μαμά να θηλάζει το μωράκι και προχωρα στον θηλασμό των θηλαστικών ζώων. Μέσα από εύκολα κατανοητά κειμενάκια οι αναγνώστες ταξιδεύουν στην μαγεία   του θηλασμού  και κυριως αντιλαμβάνονται ότι ο θηλασμός είναι μια φυσιολογική διαδικασία τροφής και ανάπτυξης των βρεφών. Στο τέλος του βιβλίου, γίνετε αναφορά σε κάποιες πληροφορίες που σχετίζονται με τον θηλασμό πολλών ζώων που σίγουρα δεν θα γνωρίζετε. Για παράδειγμα να σας αναφέρω μια πολύ συγκινητική πληροφορία που αφορά τα κογιότ.  «Οι μπαμπάδες κογιότ ταΐζουν την μαμά, ενώ εκείνη θηλάζει». 


Αναμφισβήτητα είναι  ένα ωραίο βιβλίο για τους υπέρμαχους του θηλασμού αλλά και τα παιδιά για να ανακαλύψουν την μαγεία που κρύβει ο θηλασμός μέσα από το ζωικό βασίλειο. Επίσης θεωρώ ότι θα ήταν όμορφο δώρο για μελλοντικούς γονείς όπως επίσης και για τα παιδάκια που διαβάζουν βιβλία στα αδελφάκια τους. Τις τελευταίες μέρες, το βιβλίο αυτό είναι το αγαπημένο βιβλίο του γιου μου την ώρα που χαλαρώνει  καθώς η κόρη μου, του διαβάζει το «γάλα της μαμάς» και εκείνος χαζεύει την όμορφη εικονογράφηση των ζώων.

Ένα πολύ γλυκό βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμιά παιδική βιβλιοθήκη. Το «γάλα της μαμάς» μπορείτε να ζητήσετε να σας το φέρουν στο βιβλιοπωλείο που ψωνίζετε ή να το παραγγειλετε απευθείας από τον εκδότη. Πολλές πληροφορίες για την διαθεσιμότητα του μπορείτε να λάβετε και στην σελίδα του «To γάλα της μαμάς» στο Facebook.

Το beauty harmony blog εξασφάλισε και σας προσφέρει  ένα αντίτυπο από το “Το γάλα της μαμάς»  σε έναν/μια τυχερή μέσω κλήρωσης. 


 Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει:
1. Να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω, μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι.
2. Να κάνετε like στην  σελίδα mamasmilk στο facebook
3 Να κάνετε like στην σελίδα του beauty harmony blog στο facebook
4. Δημοσια κοινοποίηση στο προφίλ σας την φωτογραφία του διαγωνισμού που θα την βρείτε εδώ

Προαιρετικά, προσκαλέστε φίλους σας, σχολιάζοντας κάτω από την φωτογραφία του διαγωνισμού. Επίσης αν θέλετε μπορείτε να σχολιάσετε κάτω από την φωτογραφία. 

Μερικές πληροφορίες ακόμα για τον διαγωνισμό
Συμμετοχές που δεν έχουν ολοκληρώσει και τα 4 βήματα δεν θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Σε περίπτωση που κληρωθείτε, θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας για να μας δώσετε τα στοιχεία σας ώστε να σας στείλουμε το δώρο σας! To βιβλίο θα σταλεί στην/στον τυχερό/η από μένα. Ο νικητής/τρια θα αναδειχθει μέσω κληρώσεως random.org και θα ενημερωθεί μέσω e-mail (που θα έχει δώσει στην φόρμα συμμετοχής). O τυχερος/τυχερή  θα πρέπει να απαντήσει σε διάστημα 2 ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση, το δώρο θα δοθεί στους επιλαχόντες με σειρά προτεραιότητας.  Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν και στην σχετική ανάρτηση του ιστολογιου αλλά και στην σελίδα του beauty harmony blog στο facebook.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ευχαριστώ όλους και όλες που λάβατε μέρος στον διαγωνισμό. Σύμφωνα με το random.org η τυχερή είναι η Λία Μελαχροινού 

και επιλαχόντες Σαββας-Ευη Λαγουδακις και δημητρης πετριδακης

Καλή επιτυχία!

No comments: