#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Thursday 17 October 2013

Ο χρυσός φιόγκος για την προώθηση του μητρικού θηλασμού

 Γεια σας και πάλι μετά από αρκετό καιρό! Αυτή την περίοδο, το ημερολόγιο μου είναι αρκετά φορτωμένο με διάφορες δραστηριότητες και έτσι ο χρόνος για αναρτήσεις περιορίζετε.
Όσοι με έχουν γνωρίσει και από κοντά, γνωρίζουν ότι  προσπαθώ να προωθήσω την αξία του μητρικού θηλασμού.



Παρόλο που πριν γίνω μάνα, η λέξη και μόνο θηλασμός μου ήταν αδιάφορη, μετά την γέννα της κόρης μου ανακάλυψα τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδας (La Leche League International) καθώς και την αξία που έχει ο μητρικός θηλασμός για την μητέρα, το μωρό αλλά και την κοινωνία. Μπορείτε να διαβάσετε και την προσωπική μου ιστορία του επίσημο περιοδικό του Συνδέσμου στην Ελλάδα εδώ
 
Σαν υπέρμαχος του μητρικού θηλασμού σκέφτηκα οτι θα μπορούσαμε να φοράμε ολοι το φιογκακι του θηλασμού την Ελληνική Εβδομάδα που είναι αφιερωμένη στον μητρικό Θηλασμό (1-7 Νοεμβρίου κάθε χρόνο). Η εβδομάδα μητρικού θηλασμού καθιερώθηκε στην Ελλάδα το 1996 και έχει σαν σκοπό την προώθηση του μητρικού θηλασμού. Διαβάστε περισσότερα  εδώ αλλά και εδώ

θηλάζοντας τον γιο μου, στην παραλία


Φορώντας το φιογκακακι του μητρικού θηλασμού, θα μπορέσουμε να προωθήσουμε την ιδέα και τις αρχές του Θηλασμού.
 Στην αρχή, σίγουρα θα σας ρωτήσουν «τι είναι αυτό το φιογκάκι», οπότε εσείς που στηρίζεται τον μητρικό θηλασμό θα μπορέσετε εύκολα να πείσετε τους ενδιαφερόμενους  για την αξία του μητρικού γάλακτος και κυρίως να παροτρύνεται και άλλα άτομα να φτιάξουν το δικό του χρυσό φιόγκο και να το φορούν όλη την  πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη.
Διαβάστε για τον χρυσό φιόγκο που καθιερώθηκε σε όλο τον κόσμο και δηλώνει την υποστήριξη στον μητρικό θηλασμο εδώ  

πηγή

Πώς θα κατασκευάσετε το φιογκακι του μητρικού θηλασμού
Θα χρειαστείτε
Ένα κομμάτι κορδέλα σατέν σε χρυσο χρώμα
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να το φοράτε στο πετο ή στο παλτο σας ή την μπλουζα σας- κάτι ανάλογο με την παπαρουνα  που φορανε οι Αγγλοι.



ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΣΤΗΝ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον Ταυτόχρονο Θηλασμό σε λίγες μέρες

No comments: