#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Tuesday 10 April 2012

Αβοκάντο, το.. θαυματουργό

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο αρκετά λιπαρό αλλά πλούσιο σε πολύτιμα συστατικά. Δεν μπορώ να πω οτι ξετρελαινομαι 😜για την γεύση του, αλλα η κόρη μου τρελαίνεται για αυτό (;;). Εγώ πάλι φτιάχνω με πλούσια μάσκα προσώπου που είναι πολυ ευεργετική για το πρόσωπο!

Για να κάνουμε όμως μια γρήγορη αναφορά σε αυτο το φρούτο που δεν τρώγεται μόνο αλλά .. "φοριέται κιόλας"..


credits


Το αβοκαντο οπως ολοι γνωριζουμε προκειται για ενα φρουτο. Η λεξη αβοκαντο προερχεται απο την ισπανικη λεξη aguacate, που εχει παρθει απο τους Αζεκτους και συγκεκριμενα απο την λεξη ahuacatl που σημαινει "ορχις" (κατι μου θυμιζει εε). (πηγη http://www.takeourword.com)
Η μητέρα φύση μας εχει προσφέρει  το αβοκάντο που έχει  μοναδικές ιδιότητες ειδικά για την ομορφια.  Το αβοκαντο τρεφει τον οργανισμο μας και ειδικα το δερμα μας οχι μόνο εξωτερικά αλλα και εσωτερικα. Εχει απιστευτες ιδιοτητες και περιεχει οτι χρειαζεται το δερμα μας για να παραμεινει υγιη, λαμπερο και μαλακο. Επισης βοηθα τα δερματικα κυτταρα να ανανεωθουν. Εγω το ονομάζω "βόμβα ομορφιάς" καθως μεσα στο εσωτερικο του κρυβει λιπαρα οξεα, σχεδον ολες τις βιταμινες του συμπλεγματος Β (υπευθυνες για την υγεία του δερματος), βιταμίνη Ε (αντιοξειδωτικη), Β-καροτενιο (αντιγηραντικο) και καλλιο (συντελει στην δημιουργια νεων δερματικων κυτταρων). Ας σημειωθει οτι ο καρπός που βρισκεται κοντα στην φλουδα περιεχει τα περισσοτερα πολυτιμα συστατικα.






Το αβοκαντο ειναι πλουσιο σε λιπος και παραγει το ελαιο αβοκαντου που ευκολα διαπερνα την επιδερμιδα. Θεωρειται ενα απο τα καλητερα λαδια βασης στην αρωματοθεραπεια για την καταπολεμηση των ξηρων και αφυδατωμενων δερματων. Σας συμβουλευω, εαν θελησετε να αγορασετε ελαιο αβοκαντο, προτειμηστε το πιο σκουρο σε χρωμα καθως αυτο σημαινει οτι εχει δεχθει λιγοτερη επεξεργασια και συναμα ειναι πιο αγνο.  Ερευνες εχουν αποδείξει οτι το ελαιο αβοκαντου αυξανει την παραγωγη κολλαγονου και βοηθα το δερμα να παραμεινει νεο και λαμπερο για περισσοτερο καιρο!
Επισης εχει μοναδικες ιδιοτητες για την ξηροδερμια, την φαγουρα και βοηθα σε προβληματα ψωριασης, εκζεματος. Επιπλεον ειναι θρεπτικο για τα ωριμα δερματα και τα ηλιοκαμενα.
Παρακατω σας παρουσιαζω μερικες συνταγες ομορφιας για να ενταξετε το αβοκαντο στην καθημερινη σας φροντιδα στο σπιτι



1. Ενα μοναδικο απολεπιστικο σωματος που δεν κοστιζει ακριβα
Τριψτε την σαρκα που αβοκαντο στο δερμα σας σε ολο το σωμα. Ετσι θα απολεπιστει το δερμα. Καντε αυτη την διαδικασια πριν απο το ντους, προσοχη οχι μετα γιατι αλλιως θα μοιαζεται σαν τον Hulk! Θα εκλαγειτε απο το αποτελεσμα!

2. Μασκα προσωπου με αβοκαντο και μελι
Πολτοποιηστε την σαρκα απο μισο αβοκαντο και προσθεστε 2 κουταλιες μελι. Ανακατευεστε καλα και βαλτε το μειγμα σε προσωπο, λαιμο και ντεκολτε. Χαλαρωστε για 15 λεπτα περιπου ακουγοντας μουσικη.
Α αφου θα καθησετε, δεν βαζετε και κανενα αγγουρακι στα ματια, να μειωθει το πρηξιμο; Ξεβγαλτε με νερο και δειτε δερμα!

Διαβάστε το disclaimer
Τελος, θα σας προτεινα να επισκεφθειτε τις παρακατω ιστοσελιδες σχετικα με τις ιδιοτητες του αβοκαντο και πως βοηθα την ψωριαση και το εκζεμα

Α και περιμενω σχολια για τις συνταγες και γιατι οχι και τις δικες σας προτασεις.😊😊

2 comments:

Unknown said...

Είχα κάνει κάποιες φορές μάσκα με αβοκάντο λεμόνι και μέλι και όντως είχα δει μεγάλη διαφορά. Μου φαίνεται ότι θα ξανακάνω!! Πάντως πολλά από αυτά που γράφεις δεν τα ήξερα καν.

Lois said...

Τέλειες συμβουλές Μαράκι!!! Μετά το γουακαμόλε με αβοκάντο που έφτιαξα τις γιορτές,καιρός να το βώ και στη μουρίτσα!!! Thanks!!!