#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 9 March 2018

5 μυστικά ομορφιάς που ακολουθούν οι γυναίκες με λαμπερό δέρμα

"To λαμπερό δέρμα θέλει φροντίδα". "Το λαμπερό δέρμα θέλει θυσίες." Πόσα έχετε ακούσει και ακούτε καθημερινά. Ας το παραδεχτούμε, το λαμπερό δέρμα έχει τα μυστικά του. Σίγουρα όσες το έχουν, γνωρίζουν μερικά από αυτά ή μήπως όλα τα μυστικά για να το διατηρήσουν; 

Προσπαθώντας να σας τα παρουσιάσω όσο μπορώ πιο απλά κατέληξα στα εξής: 
  1. Καθαρισμός και ντεμακιγιαζ προσώπου σε καθημερινή βάση ειδικά το βράδυ
  2. Ενυδάτωση με κατάλληλα προϊόντα
  3. Χρήση καλλυντικών προϊόντων με αντιγηραντική δράση. 
  4.  Διατροφή οσο γίνετε πιο εξισορροπημένη, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά
  5. Κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων νερού καλής ποιότητας
  6. Ζωη χωρίς καταχρήσεις



1. Καθαρισμός προσώπου σε καθημερινή βάση
Όπως ανέφερα παραπάνω, ο καθαρισμός του προσώπου είναι ζωτικής σημασίας συνήθεια για να πετύχουμε λαμπερό και όμορφο δέρμα. Σε παλαιότερη ανάρτηση εξάλλου έχουμε αναφερθεί ποιος είναι ο ρόλος του καθαρισμού για το δέρμα μας.  Σίγουρα θέλετε να καθαρίσετε το δέρμα σας και να δείχνει καθαρό αλλά μην ξεχνάτε οτι η υπερβολή μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ζητάτε. Έτσι μείνετε πιστή στον βραδινό καθαρισμό και μην παραλείπετε τα καθαρίζετε με προσοχή το δέρμα σας και το πρωί. Διαλέξτε προϊόντα που να ταιριάζουν στο δέρμα σας και τις ανάγκες τους.

2. Ενυδάτωση με κατάλληλα προϊόντα
Διαλέξτε προϊόντα για να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας ακόμη και αν έχετε λιπαρό δέρμα. Θυμηθείτε οτι η περιοχή Τ είναι πάντοτε πιο λιπαρή σε όλα τα πρόσωπα, έτσι για την συγκεκριμένη περιοχή θα χρειαστείτε πιο ελαφριάς μορφή προϊόντα. Επίσης η περιοχή των ματιών είναι αρκετά ευαίσθητη και χρειάζεται ειδικά προϊόντα για περιποίηση. 

3.Χρήση καλλυντικών προϊόντων με αντιγηραντική δράση
Στις μέρες μας υπάρχουν πολλά καλλυντικά προιοντα που προσφέρουν αντιγηραντική δράση. Ρετινόλη και προιοντα με άλλες βιταμινες είναι αρκετά συνηθισμένα. Τα αντιοξειδωτικά προιοντα είναι εξισου καλης ποιοτητας και προσφερουν προστασια κατα της γηρανσης.

4. Διατροφή οσο γίνετε πιο εξισσοροπημένη
Αναμφίβολα τα καλλυντικά προϊόντα πετυχαίνουν αυτό που υπόσχονται αλλά φανταστείτε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος και της διατροφής. Προσφέροντας τροφές καλής ποιότητας και οχι junk food τροφοδοτούμε τον οργανισμό με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που είναι τόσο απαραίτητα για εκείνον. Βιταμίνη Α, C και Ε είναι γνωστές οτι ενισχύουν την καλή υγεία της επιδερμίδας όπως επίσης και πολλά ιχνοστοιχεία.

πηγή


5. Κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων νερού καλής ποιότητας.
Το "ταπεινό" νερό είναι τόσο χρήσιμο για την υγεία του δέρματος. Ένα δέρμα που δεν λαμβάνει επαρκής ποσότητες νερού δείχνει αμέσως αφυδατωμένο και θαμπό. Μην ξεχνάτε οτι εαν δεν καταναλώνεται επαρκής ποσότητες νερού σε καθημερινή βάση, το όργανο που θα χτυπήσει "πρώτο καμπανάκι" γι' αυτή την δισλειτουργία είναι το δέρμα. Φυσικά, η ποιότητα του νερού είναι καθοριστικής σημασίας. Καταναλώνεται φυσικό μεταλλικό νερό μιας και προσφέρει πολλά πλεονεκτηματα σε σχέση με το επιτραπέζιο .

6 Ζωή χωρίς καταχρήσεις
Ξενύχτια- έλλειψη ύπνου , κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ φαίνονται και επιδρούν πάνω στο δέρμα. Προσπαθήστε να τα περιορίσετε ή και να τα αποφεύγετε εαν είναι δυνατό μιας και όλα αυτά μετά από λίγο καιρό αφήνουν τα σημάδια τους στο δέρμα με πολύ άσχημο τρόπο, τις ρυτίδες δηλαδή.

Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

2 comments:

Dimitra Kats said...

ΠΟλύ ωραίο το ποστ και θα συμφωνησω πως η διατροφή μας ειναι ενας σημαντικος παραγοντας για την επιδερμιδα μας!
φιλιά


τσεκαρε το μπλογκ μου αν θες https://anardilya.blogspot.gr/
είμαι νεα <3

Mαρία Γεωργακού said...

@Dimitra Kats ευχαριστώ για τα σχόλια. Θα μπω να το δω