#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 3 January 2018

Παίζουμε με την Λεξοφρένεια- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Πρώτη ανάρτηση για την νέα χρονιά και θέλησα να σας αποκαλύψω πώς περνάμε τις ώρες μας παρέα με τα παιδιά μακρυά από την τηλεόραση και τον υπολογιστή. Παίζουμε "Λεξοφρένεια"!




Η Λεξοφρένεια junior της epatoys είναι ένα παιχνίδι που κυριολεκτικά το έχουμε αγαπήσει. Μας προσφέρει αμέτρητες ώρες χαράς και γέλιου ενώ δεν λείπει η μάθηση για τα παιδιά μου.

Φέτος η κόρη μου διανύει την δευτέρα δημοτικού και προσπαθούμε όσο μπορούμε περισσότερο να ενισχύσουμε την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και κυρίως του λεξιλογίου. Φυσικά αυτό, δεν θέλουμε να γίνει βίαια αλλά όσο γίνετε πιο ανέμελα. Έτσι αποφασίσαμε οτι το παιχνίδι λέξεων είναι η καλύτερη μέθοδος για να το πετύχουμε. Επιπλέον, ο γιος μου προσπαθώντας να μιμηθεί τις δραστηριοτητες της αδερφής του παίζει και εκείνος μαζί μας φτιάχνοντας λεξούλες.  Η "Λεξοφρενεια Junior" είναι ο βοηθός μας. 
Αν και η κατασκευαστικη εταιρία, epatoys προτείνει το συγκεκριμένο παιχνίδι για τις μικρές ηλικίες, η προσωπική μου άποψη είναι οτι η "Λεξοφρένεια Junior" απευθύνετε σε παιδιά ηλικίας από 5 χρονών έως 99! Πρόκειται όπως είπαμε για ένα παιχνίδι λέξεων που μπορεί να βοηθήσει τα μικρότερα παιδιά να έχουν μια πρώτη επαφή με τον σχηματισμό λέξεων ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να βοηθήσει στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου. Η διάφορα αυτού του παιχνιδιού σε σχέση με αλλα επιτραπέζια παιχνίδια λέξεων εγκειται στο οτι προσφέρει διαφορετικους μεθόδους παιχνιδιού, άρα δυσκολίας και έτσι δεν γίνετε βαρετό. Έτσι θα είναι πάντα χρήσιμο στην συλλογή επιτραπεζιων παιχνιδιών σας και θα το παίζεται αρκετά συχνα. 
Στις μικρότερες ηλικίες, μεταξύ 5 και 7 ετών, η Λεξοφρενεια μπορεί να παιχθεί χρησιμοποιωντας την εικονογραφημενη πλευρά του παιχνιδιού. Σε αυτή την μορφή, οι παίκτες προσπαθούν να φτιάξουν όσο πιο γρήγορα μπορούν τις λέξεις που υπάρχουν στην καρτέλα με βάση τα γράμματα που έχουν στην κατοχή τους. Έτσι το παιδί μαθαίνει νέες λέξεις προσπαθώντας να ολοκληρώσει τον σκοπό του παιχνιδιού.


Εαν θέλετε να παίξετε πιο αυθόρμητα, χρησιμοποιειται την άλλη πλευρά της καρτέλας. Εμείς πλέον παίζουμε αρκετά συχνά αυτό το παιχνίδι, ειδικά όταν στην παρέα μας υπάρχουν ενήλικες. Σε αυτό το παιχνίδι, σκοπός είναι να φτιάξουμε οσο γίνετε πιο μεγάλες λέξεις ή δύσκολες, χρησιμοποιωντας τα γράμματα που έχουμε στην διάθεσή μας. Σας ακούγεται εύκολο, όμως δεν είναι και τόσο. Ο παίκτης που θα χρησιμοποιησει πιο δύσκολα γράμματα, θα λάβει και περισσότερους πόντους, άρα θα κερδίσει. Έτσι χρειάζεται να ακονίσουμε το μυαλό και να βρούμε λέξεις περίεργες, δύσκολες που θα μας προσφέρουν μπόλικους βαθμούς. Και εκεί ξεκινά το γέλιο καθώς ζοριζόμαστε και πολλές φορές αντιλαμβανομαστε οτι τα μικρούλια, βρίσκουν λέξεις με πιο δύσκολους και περισσοτερους πόντους.


Αξίζει να τονίσω οτι η "Λεξοφρένεια Junior" όπως άλλωστε και όλα τα παιχνίδια της epatoys δημιουργούνται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα.
 Ένα ακόμη παιχνίδι που παίζουμε αρκετά συχνά είναι και το "Αχ το κουνελάκι" . Μπορείτε να δείτε όλη την γκάμα των παιχνιδιών της epatoys πατώντας εδώ και στην σελίδα της εταιρίας στο facebook 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ένας τυχερός θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει το αγαπημένο παιχνίδι "Λεξοφρένεια Junior" συμμετοχοντας την κλήρωση που θα πραγματοποιηθει ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα

  1. Συμπληρώστε την φόρμα συμμέτοχης που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης 
  2. Κάντε like στην σελίδα της epatoys στο facebook 
  3. Κάντε like στην σελίδα του beauty harmony blog στο facebook
  4. Κοινοποιήστε την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρείτε πατώντας εδώ και κάντε tag έναν φίλο σας
Όροι συμμετοχής
  • Συμμετοχές γίνονται δεκτές μόνο από την Ελλάδα δηλ που έχουν ελληνική διεύθυνση για την αποστολή του δώρου. 
  • Έγκυρες συμμετοχής θεωρούνται ΜΟΝΟ ΑΥΣΤΗΡΑ όσοι ακολουθήσουν και τα 4 βήματα για την συμμετοχή τους. 
  • Ο διαγωνισμός λήγει στις 12 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Οι διπλές συμμετοχές αυτόματα θα διαγράφονται. 
  • Το δώρο θα σταλεί από την δωροθετρια εταιρία κατόπιν συνεννοήσεως με τον τυχερό. Ο τυχερός θα αναδειχθεί μετά από κλήρωση με το σύστημα της random.org. 
  • Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην σελίδα του beauty harmony blog στο facebook και σε αυτή την ανάρτηση. 
  • Σε περίπτωση που ο τυχερός δεν απαντήσει σε διάστημα 2 ημερών, η κλήρωση θα επαναληφθεί και το δώρο θα δοθεί σε νέο τυχερό. 
Καλή επιτυχία!

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ευχαριστώ πολύ που λάβατε μέρος στον διαγωνισμό μας. Η τυχερή είναι η Maria Vlachogianni. 

No comments: