#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Tuesday 5 September 2017

Παρτυ γενεθλίων με θέμα : To ελληνικό σχολείο! Birthday party theme: Τhe Greek school

Γεννημένη λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, τα 6α γενέθλια της κόρης μου δεν θα μπορούσαν να έχουν άλλο θέμα από αυτό του σχολείου. Σε λίγες μέρες εξάλλου, η κόρη μου θα περνούσε την πόρτα του δημοτικού σχολείου και έτσι θελήσαμε να το συνδυάσουμε. Μπαμπάς και μαμά αποφασίσαμε οτι θα θέλαμε να έχουν ελληνικό αέρα αυτά τα γενέθλια και να μην θυμίζουν τα "αμερικάνικα " back to school. 
Σας παρουσιάζω 

το παρτυ γενεθλίων της Ελπίδας με θέμα το Ελληνικό σχολείο!!


Αρχικά οι προσκλήσεις μοιράστηκαν ηλεκτρονικά μιας και οι περισσότεροι φίλοι μας έλειπαν σε διακοπές. Oι περισσότεροι φίλοι της Ελπίδας, ξεκινούσαν το σχολείο μαζί με την Ελπίδα και έτσι επιλέξαμε αυτή την γλυκεια ζωγραφιά από το Αλφαβητάρι. Πώς σας φαίνεται;



Τα γενέθλια τα γιορτάσαμε στο σπίτι των παππούδων που υπάρχει άπλετος χώρος για παιχνίδι. Φτάνοντας στην αυλή από το σπίτι των παππούδων, ένας παιδικός πίνακας καλωσόριζε όλους τους φίλους της Ελπίδας στο παρτυ της. Το συγκεκριμένο σημείο χρησιμοποιηθηκε και για photo booth όπως επίσης και σταθμός τροφοδοσίας υλικών για όποιο παιδάκι ήθελα να πάρει χαρτί και χρώματα να ζωγραφίσει. 



Εκεί  κρυμμένοι στην δροσιά και τα δέντρα, η διακόσμηση είχε μια δόση νοσταλγίας για εμάς τους μεγαλύτερους. Στις αποχρώσεις του μπλε να θυμίζει τα τετράδια στο σχολείο, συνδύασα και λίγο κόκκινο, το αγαπημένο χρώμα της εορταζουσας. Επιλεξα να στολίσω τον χώρο χρησιμοποιωντας τα εξώφυλλα από αλφαβητάρια προηγούμενων χρόνων και φυσικά τα αγαπημένα καράβια που είχα όταν πρωτοξεκινησα εγώ την πρώτη δημοτικού. (Προσωπικά ένα από τα καλύτερα αλφαβητάρια που πέρασαν στα Ελληνικά σχολεία). Φυσικά ο μαυροπίνακας δεν θα μπορούσε να λείπει. Έτσι χρησιμοποιωντας μαύρο χοντρό χαρτί και μπόλικη κιμωλία, έγραψα κάποιες λεξούλες και πράξεις που μαθαίναμε στην πρώτη δημοτικού. Έτσι δημιούργησα μικρά πινακακια που στόλισαν σε μορφή γιρλάντας τον χώρο. 




Σε ένα μεγάλο τραπέζι, έφτιαξα ένα χάρτινο ρανερ που θύμιζε πάλι μαυροπίνακα και είχε και βιβλία γλώσσας. 



Η πινιάτα πλέον καθιερωμένη σε κάθε πάρτυ γενεθλίων και φυσικά και αυτή να θυμίζει το σχολείο. Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω μια μεγάλη .. γόμα! Λίγο μπλε για να σβήνει στυλό (ποτέ δεν κατάλαβα😒 αν το κάνει αυτό) και περισσότερο κόκκινη για να σβήνει μολύβι. 



Για να κεράσουμε τους καλεσμένους, ένα μεγάλο τραπέζι μπουφέ στήθηκε με λιχουδιές αλμυρές και γλυκιές. Το τραπέζι ηταν πάλι στημένο σε μπλε και κόκκινες αποχρώσεις και καρτελάκια διακοσμητικά με το αλφαβητάρι υπήρχαν πάνω στις λιχουδιές. 




Δυστυχώς ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος σας και καθ' όλη την διάρκεια που εστηνα τον μπουφέ ένα αεράκι υπήρχε που στην συνέχεια εξελίχθηκε σε πιο δυνατό αέρα και φυσικά δεν μου άφησε τον μπουφέ στρωμένο (εξ ου και η χάλια ποιότητα των φωτογραφιών).Χρησιμοποιώντας ρολά χαρτιού, έφτιαξα μεγάλα διακοσμητικά μολύβια που στόλιζαν τον μπουφέ και μιας και φυσούσε δεν τα άφησε να παραμείνουν όρθια. Μπόλικο τσάι για τους μεγάλους και χυμουδάκια για τους μικρούς καλεσμένους. Τα κεράσματα που υπήρχαν στον μπουφέ ήταν: 
  • μικρά ντονατς με κρέμα βανίλια και κακαο 
  • ατομικές συσκευασίες pop corn σε χάρτινα σακουλάκια
  • πίτσα φτιαγμένη από τον μπαμπά της εορταζουσας
  • ρολο τυροπιτα φτιαγμενη απο την μαμα μου
  • αλμυρα κρακεράκια με τυρακι και σως σε σχημα απο γράμματα εμπνευση της μανουλας μου (παρομοια εφτιαχνε και στα δικά μου γενέθλια)
  •  μολύβια για φάγωμα (γκοφρέτες πραλίνας στολισμένες με χρωματιστό γλασσο και σοκολάτα)
  • κεφτεδάκια 
  • χρωματιστά κέρινα για φάγωμα (πουράκια βουτηγμένα σε γλασσο χρωματιστό και τυλιγμένα με χρωματιστά χαρτιά)
  • μινι αλφαβητάρια (αραβική πίτα με γαλοπούλα και cheddar τυλιγμένα σαν βιβλία με εξώφυλλο χαρτάκι από το αλφαβητάριο)


Δίπλα από τον μπουφέ, στήθηκε ένα ακόμη τραπεζάκι, οπου υπήρχε ένα ευχολόγιο (μπλε τετράδιο μην ξεχνιόμαστε) για να αποτυπωθούν ευχές και ζωγραφιές από τους καλεσμένους. Μικρές μπαλίτσες με πολύχρωμες τρούφες τραβούσαν την προσοχή και έτσι γρήγορα το μικρο μπλε τετράδιο της Ελπίδας γέμισε με ευχές και ζωγραφιές - ενθύμιο από τους καλεσμένους. 



Η τούρτα φυσικά έγινε bymyself έτσι γιατί μου αρέσει να φτιάχνω τούρτες. Στρώσεις μπισκότου συνδυασμένες με βανίλια και κακάο θέλησα να φτιάξω ενώ η διακόσμηση τι άλλο, από τα αγαπημένα playmobil της κόρης μου. Μια μικρή αίθουσα σχολείου στήθηκε πάνω από την τούρτα, όπου μια δασκάλα καλωσόριζε τα παιδιά στο σχολείο. Ο αριθμός 6 όσα και τα χρόνια της εορταζουσας έγινε με πολύχρωμα καραμελακια που όλα τα παιδιά λατρεύουν και φυσικά στο μοίρασμα της τούρτας θέλουν όλα να έχουν. 


Γέλια, χορός και πάνω απ' όλα παιχνίδι στον μεγάλο κήπο του παππού έκανε όλους τους καλεσμένους να περάσουν όμορφα και κυρίως να ανυπομονούν να ξεκινήσει το σχολείο. 
Σαν αναμνηστικό για τα γενέθλια, δώσαμε χρωματιστούς φακέλους όπου περιείχαν σχολικά είδη (οι μαμάδες τα ευχαριστηθηκαν ακόμα περισσότερο). Για τα παιδάκια που ξεκινούσαν το σχολείο, κάθε φάκελος περιείχε γομολάστιχα, μολύβια, καραμελακια μπαλόνια. 






Επίσης έφτιαξα σελιδοδεικτες από τσόχα και πολύχρωμα ξυλάκια να δώσω,

 

από ένα πρόγραμμα για να "μπούνε σιγά σιγά  σε τάξη" και κυβακια με γράμματα τύπου scrabble για να παίξουν μαθαίνοντας τα γράμματα (τις οδηγίες για να φτιάξετε τα δικά σας κυβακια θα τις βρείτε εδώ). Στα παιδάκια που θα ξεκινούσαν νήπια ή ήταν σε μικρότερες ηλικίες τα παραπάνω αντικατεστησε με φακέλους που περιείχαν μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιες, μπαλόνια, καραμελακια. 
Σαν επίλογο στα γενέθλια, τα παιδιά που μας τίμησαν και ήρθαν στα γενέθλια έλαβαν "Tον τίτλο σπουδών" από την εορταζουσα.


Ευχαριστούμε όλες και όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στα γενέθλια  και ευχόμαστε κάθε χαρά και ευτυχία! 


5 comments:

Ελπίδα - two boys and hope said...

μα τι ομορφα που τα ετοιμασες βρε Μαρια μου!! σουπερ το πάρτι και το θεμα σας!! πολυχρονη η Ελπίδα σας!! Να την χαιρεστε και να την καμαρωνετε!!

nanarinia said...

Τι ωραία και με πόσο μεράκι τα έφτιαξες όλα.Μπράβο Μανούλα,φαντάζομαι πόσο χαρούμενο έκανες το παιδί σου!

Μαμά για σπίτι said...

Υπεροχοτατο πάρτι! Με ενθουσίασαν όλα! Να τη χαίρεστε! Κι εμείς έχουμε γενέθλια με το που αρχίζουν τα σχολειά 12 και 14 Σεπτεμβρίου! Φιλάκια πολλά!

zina said...

καταπληκτική ιδέα!!! και η εκτέλεση, ακόμα καλύτερη!!!!

momyof6 said...

Κ α τ α π Λ η κ τ ι κ ά!!!
Όλα!
το θέμα που επιλέξατε τόσο πρωτότυπο!
Μπράβο, Μαρία!
Να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου, πάντα γερό και ευλογημένο!