#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Tuesday 18 July 2017

Φτιάχνω πόρτα για την Νεράιδα των δοντιών- diy tooth fairy door

Τα νέα τα μάθατε; Η νεράιδα των δοντιών μας επισκέφθηκε πριν από μερικούς μήνες και εγώ ήθελα να φτιάξω μια πρωτότυπη χειροτεχνία έτσι ώστε αυτή η επίσκεψη να μείνει αξέχαστη για την κόρη μου. 
Ετσι ψαχνωντας στο διαδικτυο, βρήκα  διάφορες ιδέες. Η Νεραιδενια πορτα ηταν μια απο αυτες. Προκειται σιγουρα για αμερικανιά αλλά οταν ετοιμάζεις την άφιξη της Νεραιδας των δοντιών για κοριτσάκι είναι εκπληκτική ιδεα!
Να αναφέρω οτι δεν μου πήρε πολλή ώρα να την ετοιμάζω, ούτε αγόρασα ευφάνταστα υλικά για να την φτιάξω και σίγουρα δεν είναι οτι καλύτερο έχετε δει όμως είναι φτιαγμένη με αγάπη και ελπίζω η κόρη μου να την εκτιμήσει. 
Και αυτή είναι η περιβόητη πορτούλα





Τι υλικά χρησιμοποίησα
Κολλα
ψαλιδι
γλωσσοπίεστρα χρωματιστά
χαρτονι
μολυβι/ γομα
ένα μεταλλικό αντικείμενο (δεν ξέρω πως λέγεται)που στην πίσω επιφάνεια έχει 2 κομμάτια μέταλλο (σαν αγκράφες) *
χάρακα
διακοσμητικά λουλουδάκια και 
αυτοκόλλητες ταινίες
χαρτοκόπτη



Εκτέλεση
Στο χαρτόνι σχεδίασα το μέγεθος της πόρτας. Η συγκεκριμένη έχει ύψος 17 cm, πλάτος 10 cm. Aφησα περιθώριο 1 εκατοστό και σχεδίασα εσωτερικά ένα δεύτερο τετράγωνο. Σας δίνω τις διαστάσεις εδώ.


Μετα έκοψα μόνο την μια πλευρά, εσωτερική, για να ανοίγει σαν πόρτα, ενώ άφησα μια πλευρά σταθερή (χωρίς να κόψω). Στο εσωτερικό ορθογώνιο, δηλ στην πόρτα, κάπου λίγο πιο ψηλά από το κέντρο έκανα μια τρύπα για να περάσω το μεταλλικό αντικείμενο* που θα ήταν σαν πόμολο και θα σταθεροποιουσε την πόρτα από το εσωτερικό.



 Έκοψα τα γλωσσοπιεστρα με βάση το σχέδιο που ήθελα να κάνω στην πόρτα και τα κόλλησα. Μετά κόλλησα στο κέντρο  σαν κουρτίνα, την αυτοκόλλητη ταινία. Λίγα διακοσμητικά λουλουδάκια πάνω στην πόρτα και είναι έτοιμη!
Τώρα η Νεράιδα μπορεί εύκολα να μπει στο δωμάτιο για να μας αφήσει τα δώρα της, δεν νομίζετε;

No comments: