#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Monday 15 May 2017

Διάβασα: "Ημερολόγιο: Ο πρώτος χρόνος του μωρού μας " από τις εκδόσεις Susaeta

Λένε οτι ο πρώτος χρόνος του μωρού είναι πολύ γλυκός για κάθε μαμά. Θα συμφωνήσω με αυτή την ρήση αλλά σαν μαμά δυο παιδιών θα προσθέσω οτι πολλές φορές κρύβει και ανασφάλειες και πολλά ερωτηματικά. Με τον ερχομό του πρώτου παιδιού συνήθως οι περισσότερες μαμάδες αντιμετωπιζουμε πολλές  ανησυχίες και χρειαζόμαστε κάποιον να μας καθοδηγήσει σωστά. Το βιβλίο "Ημερολόγιο , Ο πρώτος χρόνος του μωρού μας" μπορεί να σας προσφέρει αυτή την βοήθεια.




Το βιβλίο "Ημερολόγιο, ο πρώτος χρόνος του μωρού μας" είναι ένα ημερολόγιο από τις εκδόσεις Susaeta που μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη, τη διατροφή και γενικότερα πολλά άλλα θέματα που μας απασχολούν τον πρώτο χρόνο στην ζωή ενός παιδιού.  Το σκληρό εξώφυλλο το κάνει αρκετά ανθεκτικό ενώ η σπιράλ βιβλιοδεσία του είναι ένα ακόμη από τα θετικά που έχει το βιβλίο. 
Η μοναδικότητα αυτού του βιβλίου είναι ότι στο "Ημερολόγιο, ο πρώτος χρόνος του μωρού μας" θα βρείτε και πρακτικές συμβουλές για την καθημερινότητα σας με το μωράκι ως γονείς. Για παράδειγμα σας προσφέρονται ιδέες για την δημιουργική απασχόληση του, το μασάζ του αλλά και ιδέες για τις πρώτες στερεές τροφές. Ιδιαίτερα τονίζετε η αξία της στοργής, της υπομονής και της κάλυψης των αναγκών του από τους γονείς και κατ' επέκταση από την οικογένεια ως βασική αρχή για την ψυχοκινητική του ανάπτυξη. Σαν μαμά που θήλασε τα παιδιά της, μου άρεσε πολύ αυτό το βιβλίο γιατί τονίζει την αξία του θηλασμού οχι μόνο ως την ιδανική τροφή για το μωρό αλλά και ως  τρόπο επαφής και επικοινωνίας με το μωρό. Ιδιαίτερη αναφορά γίνετε στην αγκαλιά και τα οφέλη που προσφέρει στο μωρό.



Στο "Ημερολόγιο, οι πρώτος χρόνος του μωρού μας"  μπορείτε να καταγράψετε τις δικές σας αναμνήσεις μέρα με την μέρα με το μωράκι σας. Τα πρώτα του κατορθώματα, οι πρώτες του αντιδράσεις αλλά και τις δικές σας σκέψεις όλο αυτόν τον χρόνο μπορούν να αποτυπωθούν σε αυτό το εύχρηστο ημερολόγιο. 
Ένα ακόμη θετικό στοιχείο που βρήκα στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι οτι έχει χωριστεί σε ενότητες με βάση τα τρίμηνα του μωρού. Ο διαφορετικός χρωματισμός των σελίδων του κάθε τριμήνου, με βοήθησε να επιλέγω εύκολα τι θέλω να διαβάσω σε κάθε τρίμηνο. Μου θύμιζε αρκετά τα χρωματιστά τετράδια με θέματα που χρησιμοποιουσα στο σχολείο και έκαναν την μελέτη παιχνιδάκι. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα πλούσιο ευρετήριο με  πολλές λέξεις κλειδιά για να ανατρέξετε σε οτι σας ενδιαφέρει.



Με άλλα λόγια το "Ημερολόγιο, ο πρώτος χρόνος του μωρού σας" είναι ένα από αυτά τα βιβλία που αξίζει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη ζευγαριού που απόκτησε  πρόσφατα ένα μωρό.  Το προτείνω ανεπιφύλακτα ως δώρο ακόμη και σε  μελλοντικούς γονείς.
Μπορείτε να βρείτε πολλά βιβλία για την φροντίδα των μωρών και την γονεικοτητα , ρίχνοντας μια ματιά στο site των εκδόσεων susaeta



2 comments:

Anna Michti said...

Πολύ όμορφο ημερολόγιο για νεογέννητα. Ευχαριστούμε για την όμορφη παρουσίαση Μαρία μου.

Mαρία Γεωργακού said...

Η αληθεια είναι οτι το συγκεκριμενο πρεπει να το εχει καθε μαμα. Σου δίνει πολλες πληροφοριες ειδικα για την ψυχοκινητικη αναπτυξη