#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 12 May 2017

Τρώμε υγιεινό και νόστιμο άλλειμα! Τρώμε πραλίνα μελιού της "Μέλισσας Καμώματα"και Διαγωνισμός EΛΗΞΕ

7.00 π.μ και τα μικρά μου παίρνουν θέση στο τραπέζι για το πρωινό. Ψωμί φρυγανισμένο, στημένος χυμός με πορτοκάλια από τον παππού, μέλι και ... μια νέα άφιξη στο τραπέζι, πραλίνα μελιού. Ο μικρός μου πάντα παρατηρητικός, περιεργάζεται το καινούργιο βαζάκι που υπάρχει στο τραπέζι. Δοκιμάζει το καινούργιο προϊόν, βουτώντας το δαχτυλάκι του μέσα στο βαζο. "Χμ, ωραία γεψη!" μου απαντά και αρχίζει να αλείβει την πραλίνα μελιού στο ψωμί του. Αφού φάει μια μεγάλη μπουκιά, αρχίζουν οι ερωτήσεις.
-"Για πέσμου μαμά, τι είναι αυτό το καφέ σκούρο μέσα στο γυάλινο τετράγωνο βαζάκι;"
-"Πραλίνα μελιού" απαντώ. 
-"Δηλαδή μαύρο μέλι. Εσύ το έφτιαξες;"
- "Όχι. Μια νέα κοπέλα που ασχολείται με τα μέλια και τις μέλισσες και όσα αυτές φτιάχνουν"
- "Είναι δηλαδή μελισσοκόμος γυναίκα."
-"Πολυ σωστά" απαντώ εγώ. 
-"Να της πείς οτι το μαύρο μέλι που έφτιαξαν οι μέλισσες της είναι καλό"
-"Δεν το έφτιαξαν οι μέλισσες της. Εκείνη πήρε το μέλι από τις μέλισσες  και το έφτιαξε. Έβαλε πολλές ουσίες που είναι πολύ υγιεινές να τρώμε". 
- "Ε τότε να της πείς, μαμά, οτι το μαύρο μέλι που έφτιαξε το κάνει πολύ καλό"







Πράγματι, η πραλίνα μελιού της "Μελισσας Καμωματα" είναι μια πολύ γευστική πρόταση για πρωινό και όχι μόνο για μικρούς και μεγάλους. Την πραλίνα μελιού την αγόρασα από την γλυκιά Φώφη (Φωτεινή). Η Φώφη είναι μια νέα μελισσοκόμος που ξεκίνησε την δική της επιχείρηση "Της μέλισσας καμώματα" σαν μελισσοκόμος χωρίς να προέρχεται από οικογένεια μελισσοκομμων. Η αγάπη της για την φύση και όλα όσα παράγουν οι μέλισσες την οδήγησε να παρακολουθησει σεμινάρια μελισσοκομιας και να ασχοληθεί η ίδια με τα μελίσσια. Έτσι αγόρασε 4-5 μελίσσια που έφτιαξαν το πρώτο μέλι για εκείνη. Στην συνέχεια, οι μελισσουλες της αυξήθηκαν και σήμερα "διαθετει" τον δικό της στρατό μελισσών που ξεπερνά τις 50 πολυχρωμες κυψέλλες μελισσων. Αν γνωρισετε την Φώφη από κοντά,ίσως σε κάποια μελισσοκομμικη έκθεση, θα δείτε πώς ο ενθουσιασμός μιας νέας κοπέλας  για όλα αυτά που παράγουν οι μέλισσες γίνετε δημιουργία εξαιρετικών προϊόντων. 
Τα προϊόντα που παράγει η επιχείρηση "Μέλισσας Καμωματα" είναι παρά πολλά και κυρίως η παραγωγή τους εξαρτάται από τις ιδιαιτεροτητες της κάθε μελισσοκομικης χρονιάς αλλά και από τις ίδιες της μέλισσες. (Προσωπικά αυτό μου αρέσει πολύ γιατί δείχνει οτι ο μελισσοκόμος αγαπά την δουλειά του και θέλει να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα). Μερικά από αυτά τα προϊόντα είναι

  • μέλι αρίστης ποιότητας σε διάφορες ποικιλίες (καστανιάς, ανθέων, ελάτου κ.α)
  • πρόπολη
  • γύρη
  • μελισσοκερι φυσικό ακατέργαστο για τις δικές σας δημιουργίες
  • αλλά και προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης με βάση το κερί όπως κρέμες σώματος,κεραλοιφη,  bath bombs, προϊόντα μαλλιών 
  • σοκολατομελο και φυσικά την αγαπημένη μας 
  • πραλίνα μελιού 

 Τι είναι όμως η πραλίνα μελιού; 
Η πραλίνα μελιού οπως μου αναφέρει η Φώφη, είναι ένα αλλειμα για όσους δεν μπορούν να φάνε  ή δεν τους αρέσει το αγνό μέλι. Πρόκειται για ένα άκρως υγιεινο αλλά και γευστικό αλλειμα που περιέχει μέλι ανθέων σε βαθμό 90%  αλλά γευστικά θυμίζει αρκετά μια πραλίνα φουντουκιού. Είναι ιδανικό για vegan  διατροφή και κυρίως είναι πολύ υγιεινό γιατί περιέχει ταχίνι  βιολογικό ολικής αλέσεως, χαρούπι, φρέσκο αλεσμένους ξηρούς καρπούς, κακάο βιολογικής προέλευσης και σουσαμέλαιο. Δεν περιέχει ίχνος βουτύρου, σοκολάτας ούτε χρωστικές, αρωματικές ουσίες και καθόλου συντηρητικά. Δεν χρειάζεται ψυγείο. Αν σας ενδιαφέρει και η διατροφική τους αξία, να σας τονίσω οτι είναι πολύ πλούσια. Σύμφωνα με την έρευνα διαιτολογου η πραλίνα μελιού παρουσιάζει τα παρακάτω στοιχεία. 





Θεωρώ οτι είναι ένα προϊόν υψηλής ποιότητας με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την διατροφή των παιδιών και των μεγάλων. Μπορεί να αντικαταστησει επάξια όλες αυτές τις έτοιμες πραλίνες φουντουκιού που υπάρχουν στα ράφια των μάρκετ και να προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας. 
Μπορεί να χρησιμοποιηθει ως αλλειμα για πρωινό, κολατσιό, αλλα και ως γέμιση σε κάθε ζαχαροπλαστικη δημιουργία που απαιτεί πραλίνα ή σοκολάτα όπως τσουρέκια, κρουασάν, κεικ, γλυκά. 
Η συσκευασία του είναι στα 400 gr περίπου σε γυάλινο βάζο  και η τιμή μου πολυ καλή. 

Τα προϊόντα της "Μέλισσας Καμωματα" μπορείτε να τα αγοράσετε απευθείας από την παραγωγό αλλά και σε συνεργαζομενα καταστήματα στην Ελλάδα. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε εδώ. 

Και επειδή η μελισσοκόμος Φώφη από της "Μελισσας Καμωματα" είναι πολύ γενναιόδωρη,  χαρίζει 3 τεμάχια πραλίνας μελιού στους φίλους/φίλες του Beauty Harmony Blog για να το δοκιμάσουν. 

Για να λάβετε μέρος και να διεκδικησετε μια από τις 3 πραλίνες μελιού θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα
1. Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης (είναι πανεύκολο) μέχρι την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 στις 12 το μεσημέρι. 
2. Κάντε like στην σελίδα της "Μέλισσας Καμώματα" στο facebook (γιατί είναι σημαντικό να δείχνουμε την αγάπη μας)
4. Κοινοποιήστε την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρείτε πατώντας εδώ

Προαιρετικά 
Αφήστε το σχόλιο σας κάτω από την ανάρτηση, γιατί είναι ωραία να επικοινωνουμε και αν θέλετε προσκαλέστε φίλους, γνωστούς να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό μας. 
Συμμετοχές που δεν έχουν ολοκληρώσει και τα 4 βήματα δεν θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Eπίσης διπλές συμμετοχές θα διαγράφονται αυτόματα. Σε περίπτωση που κληρωθείτε, θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας για να μας δώσετε τα στοιχεία σας ώστε να σας στείλουμε το δώρο σας!   Ο νικητής/τρια θα αναδειχθεί μέσω κληρώσεως random.org και θα ενημερωθεί μέσω e-mail (που θα έχει δώσει στην φόρμα συμμετοχής). O τυχερός/τυχερή  θα πρέπει να απαντήσει σε διάστημα 2 ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση, η κλήρωση θα επαναληφθεί.  Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν και στην σχετική ανάρτηση του ιστολογιου αλλά και στην σελίδα του beauty harmony blog στο facebook. Ο παρών διαγωνισμός θα ανακοινωθεί και σε site προώθησης διαγωνισμών
Καλή επιτυχία!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Είχαμε 135 συμμετοχές. Από αυτές 6 ηταν άκυρες. Οι τυχεροί που θα κερδίσουν από ένα τεμάχιο πραλίνας μελιού είναι
Νο 32 Διομηδεια Λαδοπούλου
Νο 124 Aina Sollaku και
Νο 92 Elpida Touventzidou
Συγχαρητήρια στις τυχερές! Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου για να σας στείλουμε τις πραλίνες μελιού το συντομότερο δυνατό!
Ευχαριστώ όλους και όλες που λάβατε μέρος


4 comments:

Unknown said...

Λοιπόν μπορώ απόλυτα να καταλάβω τη Φώφη καθώς κσι ο Κώστας και εγώ ασχολούμαστε με τη μελισσοκομία. Πάντα μέ ενθουσίαζε η εργατικότητα της μέλισσας να φτιάξει το μέλι, συν του ότι όταν είσαι συνειδητοποιημένος για αυτό που κάνεις, βλέπεις ότι είναι το πιο πιο πιο αγνό πράγμα που βάζεις στο τραπέζι σου. Πραγματικά αυτό που λένε από την παραγωγή στην κατανάλωση εδώ ισχύει. Για την πραλίνα μελιού δεν είχα ακούσει ηανά και ευτυχώς μου δώθηκε η ευκαιρία

Ελπίδα - two boys and hope said...

Θα ήθελα να το δοκιμάσουμε αυτο!!! Σούπερ υγιεινό και νόστιμο!!

Mαρία Γεωργακού said...

Νiki Pap είναι ενα προιο που θα λατρεψεις. Δυστυχως δεν θα μπορεσω ποτε να ασχοληθω με την μελισσοκομια αν και θαυμαζω των κοσμο των μελισσων μιας και εχω αλλεργια στην μελισσα!

Mαρία Γεωργακού said...

Ελπίδα -αξιζει να το δοκιμασεις.