#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 5 April 2017

Mυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο14 Beauty and wellness tips for moms No14

Στα σημερινά μυστικά ευεξίας για μαμάδες θα ασχοληθώ με την ξηρή επιδερμίδα του προσώπου. Σαν αισθητικός εχει δεχθεί αρκετά συχνά την ερώτηση

" Η ξηρή επιδερμίδα, σπάει πιο εύκολα; Εμφανίζει πιο γρήγορα ρυτίδες σε σχέση με τους υπόλοιπους τύπους δερμάτων"




Κατ' αρχην  ναι. Τα ξηρά δέρματα έχουν την τάση να παρουσιάζουν πιο εύκολα ρυτίδες σε σχέση με ολους τους άλλους τύπους δέρματος που συναντάμε. 
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το ξηρό δέρμα έχει λιγότερα λιπίδια (υπεύθυνα για την ενυδάτωση του δέρματος) στο εσωτερικό του και φυσικά όταν αυτό δεν ενισχύεται απο κάποιους παράγοντες, το αποτέλεσμα είναι να έχουμε ένα δέρμα αρκετά τραχύ και ξηρό στην αφή. Κατά συνέπεια αφυδατώνεται εύκολα και χάνει γρήγορα την ελαστικότητα του σε σχέση με ένα δέρμα λιπαρό. Επίσης δέχεται τις φθορές του περιβάλλοντος πιο έντονα και σίγουρα το επηρεάζουν περισσότερο. 

Woman Taking a Shower
pexels.com


Για να γίνει αντιληπτό το ξηρό δέρμα, συνηθίζω να αναφέρω σαν παράδειγμα το λουλούδι στην γλάστρα. Σκεφτείτε οτι έχετε ένα λουλουδάκι στην γλάστρα. Δεν το ποτίζετε αρκετά συχνά  γιατί μάλλον βαριέστε και ούτε καν το προστατεύετε από τις έντονες καιρικές συνθήκες. Ηλιος έντονος το καλοκαίρι και ψυχρές θερμοκρασίες με έντονο αέρα τον χειμώνα. Τι θα πάθει το λουλούδι αυτό; Αρχικά θα χάσει την ζωηράδα του και θα αρχίσει να θαμπώνει. Τα φύλλα του και ο κορμός θα γίνουν πιο σκληρά και δεν θα είναι τόσο λαμπερά. Το λουλούδι σας δείχνει τα πρώτα σημάδια οτι δεν είναι και στα καλύτερα του. Εσείς πάλι συνεχίζετε να μην ασχολείστε μαζί του. Ούτε λόγος για λίπασμα ή έστω μια βοήθεια να αναρρώσει από αυτή την κατάσταση. Σιγά σιγά το λουλούδι αρχίζει να μαραίνεται και κατά συνέπεια να ξεραίνετε. Το έδαφος στην γλάστρα δείχνει νάνε γεμάτο ρωγμές. Κάπως έτσι λοιπόν λειτουργεί και το ξηρό δέρμα. Οπότε τι χρειάζεται; Φροντίδα!
Αρχικά ενυδατώνουμε το πρόσωπο με καλές ενυδατικές κρέμες. Δεν χρειαζόμαστε κρέμες πολυ λιπαρές (μιας και πολλές αυτής της κατηγορίες δεν εισχωρούν εύκολα ίσως και καθόλου μέσα στο δέρμα) αλλά κρέμες πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον οι οροι/ serum μπορούν να κάνουν θαύματα σε αυτά τα δερματα. Η προστασία από τον ήλιο και το κρύο είναι απαραίτητη. Αντιηλιακά με πλούσια υφή και όχι τόσο spray θα πρέπει να προτιμούνται. Στο εμπόριο θα βρείτε πληθώρα μασκών για ξηρά δέρματα. Οι περισσότερες έχουν θετική δράση στα ξηρά δέρματα. Αποφεύγουμε το έντονο peeling και στοχεύουμε κυρίως σε ενυδατώσεις μέσω μασκών. 
Σε εργαστήρια ομορφιάς και αισθητικής, μπορείτε να απολαύσετε πληθώρα θεραπειών που να απευθύνονται στα ξηρά δέρματα με άριστα αποτελέσματα. 
Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στην σημασία της διατροφής για το ξηρό δέρμα. Το νερό πραγματικά μπορεί να βελτιώσει την υφή ενός ξηρού δέρματος. Η κατανάλωση επαρκής ποσότητας νερού είναι ζωτικής σημασίας για τον ανθρωπινο οργανισμό  Το δέρμα είναι το πρώτο όργανο στο σώμα μας  που μας δείχνει οτι δεν λαμβάνουμε επαρκής ποσότητα νερού. Γι' αυτό μην παραμελείτε να πίνετε νεράκι! Ακόμη η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να αποβεί σωτήρια για ένα δέρμα ξηρό. Μπόλικα φρούτα και λαχανικά θα πρέπει να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση ενώ το αλκοόλ και οι επεξεργασμένες τροφές θα πρέπει να είναι ελάχιστες έως και μηδενικές. 

2 comments:

Maria Naka said...

Δεν έχω ξηρό δέρμα αλλά αφυδατωμένο και ακολουθώ πλέον όλα αυτά που προτείνεις. Το νιώθω πολύ καλύτερα πλέον.

Mαρία Γεωργακού said...

Πολυ χαιρομαι που εχεις βοηθηθει.θα ηταν πολυ ενδιαφερουσα μια αναρτηση με ολα οσα κανεις