#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 31 March 2017

Μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο 13. beauty and wellness tips for moms No13

Λένε οτι το 13 είναι γρουσούζικο αλλά εγώ το έχω για τυχερό μιας και γεννήθηκα 13! Έφτασα λοιπόν στην 13 εβδομάδα και ενώ θα έπρεπε να σας παρουσιάσω την ανάρτηση αυτή την  περασμένη Τετάρτη μια δύσκολη ίωση 2 ημερών  με πολύ πονοκέφαλο με κράτησε μακριά από το εβδομαδιαίο μας ραντεβού. 
Ελπίζω το σημερινό μας θέμα να σας ανταποδώσει για την καρτερικότητα που δείξατε αυτές τις μέρες να περιμένετε να ανεβάσω ένα ακόμη μυστικό ομορφιάς. 
Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω το θέμα "Όταν ξεμένουμε απο καλλυντικά". Μπορεί να είμαι αισθητικός αλλά τολμώ να πω οτι έχει υπάρξει στιγμή που ξέμεινα από κάποιο  καλλυντικό προϊόν ενώ θεωρούσα ότι το είχα στην προσωπική μου καμπίνα ομορφιάς .



Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, το προϊόν που χει τελειώσει το χρειαζόσουν. Τι γίνετε όμως όταν δεν υπάρχει χρόνος μέχρι να προμηθευτείς το επόμενο ή πολύ απλά χρειάζεται οπωσδήποτε να το χρησιμοποιησεις; Γίνεσαι ευρηματική και ψάχνεις για λύσεις "της τελευταίας στιγμής". 
Μερικές από αυτές τις λύσεις που θα σας παρουσιάσω τις έχω θέσει σε εφαρμογή στον εαυτό μου ενώ κάποιες άλλες τις βρήκα μέσα από την βοήθεια συναδέλφων αισθητικών. Ξεκινάμε; 
Αρχικά ας δούμε στον τομέα μακιγιάζ.
1. Εye liner. Τα τελευταία χρόνια, το eyeliner έχει γίνει βασικό στοιχείο στο μακιγιάζ. Σε περίπτωση λοιπόν που το δικό σας έχει ξεραθεί ή απλά έχει τελειώσει από τις πολλές χρήσεις, ακολουθήστε την μέθοδο με την σκιά. Δηλαδή πάρτε ένα λεπτό πινέλο για μακιγιάζ ματιών και βρέξτε το. Στην συνέχεια, βάλτε σκόνη σκιά στο πινέλο και δουλέψτε το πινέλο σαν αυτό που χρησιμοποιειτε στο eyeliner. Αν πάλι δεν σας βγαίνει με το βρεγμένο πινέλο, υπάρχει και εναλλακτική. Βρέξτε ένα καλοξυσμενο μολύβι ματιών και θα μπορέσετε άνετα τα δημιουργησετε μια έντονη γραμμή. 
2. Μολύβι φρυδιών. Ακόμη ένα προϊόν που τα τελευταία χρόνια το χρησιμοποιουμε πάρα πολύ. Στην περίπτωση που ξεμεινετε χρησιμοποιηστε το πιο μαλακό μολύβι ματιών που έχετε σε κοντινή απόχρωση πάντα με τα φρύδια σας. Εναλλακτικά, εαν αγαπάτε το γήινο μακιγιάζ, σίγουρα θα έχετε μια παλέτα σκιών σε γήινες αποχρώσεις οπότε δουλέψτε την περιοχή των φρυδιών με αυτή χωρίς όμως να χρησιμοποιησετε πολύ ένταση στην χρήση. 
3. mascara. Αγαπώ αυτό το καλλυντικό προϊόν πάρα πολύ και δεν το αποχωρίζομαι εύκολα. Έτσι μου έχει τύχει αρκετές φορές να ξεχάσω να πάρω ένα καινούργιο προϊόν (θυμηθείτε οτι αλλάζουμε τα καλλυντικά μας με βάση το προϊόν) και να θέλω να κάνω πιο έντονο μακιγιέζ και να μην είμαι ευχαριστημενη από την ένταση της mascara. Οπότε μέχρι να περάσει η μέρα και να πάω μια καινούργια ακολουθώ το εξής. Βυθίζω την mascara όρθια  για μερικά δευτερόλεπτα σε ένα βάζο με ζεστό νερό. Η mascara θα πρέπει να είναι κλειστεί.



Με αυτό το κόλπο, μαζεύετε όλο το υγρό πάνω στο βουρτσάκι και έτσι "γεμίζει" με προϊόν . Φυσικά αυτό το τρικ θα το κάνετε μόνο μια φορά γιατί αν το κάνετε συνέχεια, θα χαλάσει το υγρό της mascara  και μπορεί να προκληθεί και μόλυνση στις βλεφαρίδες σας από το "ζέσταμα" του υγρού που βρίσκετε στην mascara. 
4. Ρουζ. Υπάρχουν κάποιες γυναίκες και ειδικά μαμάδες που δεν αγοράζουν ρουζ. Το θεωρούν περιττό ίσως. Αντ' αυτού χρησιμοποιουν το κραγιόν που θέλουν και το απλώνουν στα ζυγωματικά σαν ρουζ. Επίσης μια σκιά σε μορφή σκόνης σε ροζ ή ροδακινί αποχρώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθει σαν εναλλακτικό προϊόν στα μάγουλα και τα ζυγωματικά.




5. Bronzer. Στο bronzer πάλι ακολουθεί την ίδια τακτική όπως το ρουζ όταν ξεμεινετε από προϊόν. Ένα κραγιόν σε bronze απόχρωση μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Αν πάλι είστε από αυτές που δεν αγαπούν τις bronze αποχρώσεις στα χείλια, δοκιμάστε το κολπάκι που μου πρότεινε η κόρη μου (μια μικρή μακιγιέζ γεννιέται;). Λίγο σκόνη κακάο ή κανέλα στα ζυγωματικά και θα μοσχομυριζετε κιόλας. 
6. Σταθεροποιητικο κραγιόν  και primer χειλιών. Πριν από κάποια χρόνια δεν υπήρχαν primer για τα χείλη. Οπότε όταν θέλουμε να βάψουμε ειδικά νύφες και να μην φύγει το κραγιόν εύκολα,χρησιμοποιουσαμε αυτή την τεχνική. Περνούσαμε στα χείλη λίγο make up και στην συνέχεια πουδραραμε τα χείλη. 
7. Blotting papers (χαρτάκια μακιγιάζ κατά της γυαλάδας και της λιπαρότητας). Αυτά τα χαρτάκια είναι σωτηρία εάν έχετε λιπαρό δέρμα ειδικά τους καλοκαιρινους μήνες. Εαν ξεμείνετε θυμηθειτε οτι μπορείτε να χρησιμοποιησετε και τα φίλτρα που χρησιμοποιουμε στις καφετιέρες του γαλλικού καφέ. Έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα.
8. Πούδρα. Αγαπάτε την πούδρα αλλά ξεμεινατε; Μην στεναχωριεστε, ο νισεστές ή το corn flour θα πουδραρει άψογα το δέρμα σας. 

Τώρα εάν ξεμεινατε από καλλυντικό ομορφιάς σας έχω και εκεί λύσεις. 
1 Ξεβαφτικό ματιών. Πολλές γυναίκες ξεβάφουν τα μάτια τους με το ίδιο προϊόν που χρησιμοποιουν στο υπόλοιπο πρόσωπο. Δεν σας το συστήνω. Διαλέξτε ειδικά προϊόντα πάντα για την περιποίηση των ματιών. Τώρα εαν ξεμεινετε, χρησιμοποιηστε ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας ή το ταπεινό αμυγδαλέλαιο που εχει τόσες πολλές χρήσεις
2. Τονωτική λοσιόν προσώπου. Η λοσιόν προσώπου είναι ένα προϊόν που δύσκολα αγοράζουν οι Ελληνίδες αλλά είναι τόσο αναγκαία. Κάποια στιγμή ίσως θα έπρεπε να μιλήσουμε για τις λοσιόν σε ξεχωριστή ανάρτηση. Τώρα εάν ξεμεινετε από προϊόν, τα ανθόνερα που χρησιμοποιουμε για την παρασκευή σπιτικών γλυκών είναι μια χαρα. Μου αρέσει αυτο του πορτοκαλιού περισσότερο.
3. Στυπτική λοσιόν για λιπαρά δέρματα. Στην σχολή μου (Bradford College) χρησιμοποιουσαμε σαν στυπτική λοσιόν πάντα witch hazel. Είναι οτι καλύτερο! Τώρα επειδή είμαστε την Ελλάδα και είναι κάπως δύσκολο να έχετε witch hazel στο σπίτι, χρησιμοποιηστε μυλοξυδο εαν ξεμεινετε απο στυπτικη λοσιόν του εμπορίου. 
3. Κρέμα προετοιμασιας για ξύρισμα ποδιών. Αν και έχω χρόνια (δεκαετίες) να ξυρίσω τα πόδια μου, το κόλπο αυτό μου το έμαθε μια φίλη. Αν η  shaving cream σας έχει τελειώσει, περάστε στο σημείο που θέλετε να ξυρίσετε conditioner μαλλιών. Θα εκπλαγείτε απο το αποτέλεσμα. 
4. After sun. Το καλοκαίρι αγοράζω πάντα ένα after sun αλλά επειδή μου αρέσει να το χρησιμοποιω και σαν κρέμα σώματος τελειώνει γρήγορα. Θυμάμαι μου έτυχε να εχω ξεμεινει σε διακοπές από το αγαπημένο μου after sun. Τι χρησιμοποιησα; Αριάνι! Ναι το αριανι ή το κεφιρ είναι ενα γαλακτοκομικο προϊόν που αγοράζουμε συχνά στο σπίτι και το  πίνουμε. Θυμίζει γιαούρτι αλλά είναι σε υδαρή μορφή. Οπότε απλώνετε εύκολα στο σώμα. 
5. Μάσκα προσώπου. Εαν ξεμεινατε από μάσκα ή ακόμα να ψαχνετε για πιο φυσικές μάσκες ρίξτε μια ματιά εδώ   . Τις φράουλες πλέον τις βρίσκουμε όλο το χρόνο. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε στο πρόσωπό σας με την φράουλα εδώ  
6. Ζελέ μαλλιών. Αν έχετε αγοράκι που σας ζητα καρφακια το μαλλί, θα γνωρισετε οτι αντί για ζελέ μπορείτε να χρησιμοποιησετε μερικές σταγόνες απο χυμό λεμόνι και θα πετυχετε άψογο αποτέλεσμα. 

Νομίζω οτι την επόμενη φορά που θα ξεμεινετε από καλλυντικό θα ξέρετε τι θα χρησιμοποιησετε. Δεν νομίζετε; 

4 comments:

Μιχαλοπούλου Καίτη said...

Εντάξει, υποκλίνομαι!!!
Σε φιλώ!!

Anna Michti said...

Μαρία μου φοβερή ανάρτηση... Θαυμάζω την ευρηματικότητα σου...

Mαρία Γεωργακού said...

Παντοτε με τον καλο τον λογο εισαι😍

Mαρία Γεωργακού said...

😍😍