#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Sunday 22 January 2017

Secret taste swap



Πριν από 3 μέρες, μου ήρθε μια εκπληκτική ιδέα!
Διάβαζα μια ανάρτηση σχετικά με την νέα μόδα του έχει κατακλύσει την Αμερική τους τελευταίους μήνες, τις ανταλλαγές τροφίμων 🍒🍕🍨 μεταξύ μαμάδων!
 Το 2016, πήρα μέρος για πρώτη φορά σε ανταλλαγές (παιδικές/ χριστουγεννιάτικες) που διοργάνωσαν δημιουργικές μαμαδοbloggers  και το χάρηκα πάρα πολύ. Έτσι , όταν διάβασα για τις ανταλλαγές τροφίμων🍦🍣, μου ήρθε η παρακάτω ιδέα.
«Δεν διοργανώνω μια ανταλλαγή τροφίμων μεταξύ μαμάδων🍲🍲;»
Σκέφτηκα ότι θα ήθελα να δημιουργήσω μια ανταλλαγή τροφίμων που να είναι μυστική. Η προσμονή και η χαρά που ένιωσα με τις μυστικές ανταλλαγές ήταν αυτή που με γοητευσε πιο πολύ απ’όλα. Να περιμένεις δηλαδή να σου στείλει κάποιος που δεν γνωρίζεις κάτι που δεν ξέρεις καν τι μπορεί να είναι. Αν κρίνω από τις ανταλλαγές που έχουν γίνει μέχρι τώρα, κάθε αποστολέας ετοιμάζει το δεματάκι του βάζοντας αμέριστη αγάπη💟 και φροντίδα. Και αυτό νομίζω είναι η μαγεία σε αυτές τις ανταλλαγές!
Επίσης σκέφτηκα ότι είναι μια καλή ευκαιρία, να ανταλλάξουμε συνταγές και κυρίως να δοκιμάσουμε καινούργιες γεύσεις 😋(γιατί όχι και παραδοσιακές τοπικές).  Πολλές φορές εμείς οι μαμάδες ψάχνουμε για εύκολες συνταγές  που να είναι δοκιμασμένες. Τι πιο όμορφο από το δοκιμάσεις μια λιχουδιά😋 από μια άλλη μαμά 😋😋!
Η ιδέα μου όμως είναι και αρκετά τολμηρή  και φοβόμουν μήπως δεν μπορέσω να τα καταφέρω. Έτσι εκμυστηρεύτηκα την σκέψη μου στην γλυκιά  μαμα Δεσποινα του the smell of mommy και all beauty included. Η Δέσποινα έχει αρκετή εμπειρία στις ανταλλαγές μιας και κάθε χρόνο διοργανώνει εκείνη την αγαπημένη ανταλλαγή «Μυστικά Ξωτικουλια».  Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να στήσει την ανταλλαγή καλύτερα και γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο για να την κάνει επιτυχημένη. Η Δέσποινα ξετρελάθηκε με την ιδέα και με ενθάρρυνε να την βάλουμε γρήγορα μπροστά.
Οπότε εάν είστε και εσείς μια που αγαπά τις εκπλήξεις, να η ευκαιρία!
Σας δίνω λοιπόν τις οδηγίες- κατευθυντήριες γραμμές  για το secret taste swap που αποφασίσαμε από κοινού με την Δέσποινα.




Αρχικά θα πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στο τέλος αυτής της ανάρτησης μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2017. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε όλα τα πεδία της φόρμας προσεκτικά.
Στην συνέχεια, και μετά από κλήρωση, θα παραλάβετε τον μυστικό σας παραλήπτη μέσω  e-mail σε μήνυμα που θα σας έρθει από εμένα ή την Δέσποινα. (Σε περίπτωση που έχετε δηλώσει ότι θέλετε να στείλετε περισσότερα μυστικά δέματα, θα παραλάβετε τον ανάλογο αριθμό διευθύνσεων για τους αντίστοιχους παραλήπτες).
Ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε το δώρο σας📦! Το τρόφιμο που θα επιλέξετε ως δώρο για την ανταλλαγή μπορεί να έχει φτιαχτεί από εσάς (το όποιο το προτείνουμε ) ή να είναι έτοιμο δηλαδή αγορασμένο. Ότι και αν διαλέξετε, να θυμάστε ότι θα πρέπει να είναι ένα προϊόν που δεν χρειάζεται ψυγείο τουλάχιστον μέχρι να ανοιχτεί μιας και δεν γνωρίζουμε πότε θα το παραλάβει ο παραλήπτης σας.
Εσείς θα πρέπει να ετοιμάσετε ένα δέμα στο οποίο μέσα να έχετε αποθηκεύσει, όσο μπορείτε καλύτερα και έχοντας πάντα κατά νου ότι πρόκειται για βρώσιμο προϊόν, το τρόφιμο που θέλετε να στείλετε (Τουλάχιστον ένα τεμάχιο). Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε πλαστική συσκευασία κατάλληλη για τρόφιμα δηλ κάποιο μπολ που να κλείνει πολύ καλά. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να στείλετε περισσότερες λιχουδιές για τον παραλήπτη σας. Μια όμορφη κάρτα 💌ή κάποια λόγια γραμμένα από εσάς προς τον παραλήπτη θα χρειαστεί να συνοδευόσουν το δώρο σας. Επίσης εάν θέλετε, μπορείτε να συμπεριλαβετε μέσα στο δώρο σας και την συνταγή για το τρόφιμο που φτιάξατε. 

Μερικές ιδέες για το τρόφιμο προϊόν που μπορείτε να στείλετε
Αλμυρή ή γλυκιά λιχουδιά που φτιάχνετε και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους
Σοκολάτες
Καραμέλες
Διάφορα σνακ
Παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα (παστέλια, μάντολες κ.α)
Τοπικά προϊόντα της περιοχής σας (χυλοπίτες, κουλουράκια)
Ροφήματα
Προϊόντα delicatessen
Κρασιά/ αναψυκτικά
Βότανα για αφεψήματα
Μαρμελάδες- αλείμματα

Το δωράκι σας θα πρέπει να σταλεί  στον μυστικό σας παραλήπτη μέχρι τις 5 Μαρτίου (σφραγίδα ταχυδρομείου). Το δέμα σας θα πρέπει να σταλεί μέσω ΕΛΤΑ📮 ως «δέμα» (εάν ζυγίζει μέχρι 3 κιλά κοστίζει 1,5 ευρώ) και εσείς θα πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσετε το tracking number του δέματος σας. Ο αριθμός αυτός (tracking number)🏤  θα   σταλεί σε μας (Έμενα και την Δέσποινα) μέσω μηνύματος για να μπορέσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της ανταλλαγής.
Στο facebook δημιουργήσαμε την ομάδα «Secret taste swap έτσι ώστε να μπορείτε να ανεβάζετε τις μυστικές σας ανταλλαγές και παραλαβές. 

Μην ξεχάσετε να προσθέσετε σε δημοσιεύσεις που θα κάνετε το #secrettasteswap

Τελειώνοντας, θέλω να σας τονίσω ότι και εγώ και η Δέσποινα προτείνουμε να μην ξοδευτείτε. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα πανάκριβο δώρο για τον μυστικό σας παραλήπτη. 

Η χαρά της προσφοράς είναι αυτό που μετράει!



7 comments:

Katia Kwttakh said...

Τελειο!θα φτιαξω λιχουδιες!

Anna Michti said...

Εννοείται πως είμαι και εγώ μέσα...

Maria Naka said...

Καλα τελεια ιδεα! Εννοειται δηλωσα συμμετοχη!!! Μπραβο κοριτσια!!!

Δεσποινα Κολαγκη said...

γιουπιιιιιιιιιιιι

zina said...

πήρα και εγω μέρος :)

Kalli Kent said...

Δεν την είχα ξανά ακούσει αυτήν την ανταλλαγή! Ωραία και πρωτότυπη ιδέα!

Mαρία Γεωργακού said...

Οπως σας ειπα κοριτσια, ειχα αναλαμπη ενα βραδυ! Ελπιζω να παει καλα!