#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 13 July 2016

Οδηγός για την φροντίδα και το μακιγιάζ των ματιών( μέρος 1ο) - Treatment and make up guide for eyes (part 1)




«Τα μάτια λένε είναι ο καθρέπτης της ψυχής»
 « Τα μάτια δεν λένε ποτέ ψέματα» 
Πόσες παροιμίες και αποφθέγματα δεν αναφέρονται στα μάτια άραγε; Καθώς λοιπόν ο χρόνος περνά, τα πρώτα σημάδια του φαίνονται στα μάτια. Σακούλες, ρυτίδες και μαύροι κύκλοι κάνουν την εμφάνιση τους. Περιορίστε όλα αυτά τα φαινόμενα με μερικές συμβουλές που σας παρουσιάζω παρακάτω. 


Αρχικά  θα ήθελα να αναφέρω ότι όταν είστε κουρασμένοι και εδικά οι γυναίκες και κυρίως οι μανούλες, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, τα μάτια κοκκινίζουν και πολλές φορές αρχίζουν να τρέχουν. Δυστυχώς το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο και οι στιβάδες του δέρματος σε αυτή την περιοχή πολλοί λεπτές (κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στον λαιμό).
Μπορεί να είστε μαμά και τον τελευταίο καιρό να παραμελήσατε τον εαυτό σας για χάρη της οικογένειας αλλά μην ξεχνάτε ότι είστε και γυναίκα. Γι’ αυτό σας ετοίμασα αυτόν τον οδηγό με συμβουλές για την φροντίδα των  ματιών σας.
Σακούλες- οιδήματα στα μάτια
Οι σακούλες στα μάτια όπως συνηθίζεται να τις ονομάζουμε είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Σας αναφέρω μερικούς συνοπτικά

  • Έλλειψη ύπνου

  • Κατανάλωση αλκοόλ ειδικά τις βραδινές ώρες

  • Κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλατιού στην διατροφή

  • Κληρονομική προδιάθεση αλλά και

  • Κακή χρήση και ποσότητα κρέμας ματιών και καλλυντικών προσώπου.

Να επισημάνω ότι τα τελευταία χρόνια πολλές γυναίκες και ειδικά μαμάδες προσπαθώντας να βρουν καλλυντικά πιο οικονομικά χρησιμοποιούν λάθος προϊόντα συνήθως αρκετά «βαριά» για την περίπτωση τους και την ηλικία τους, με αποτέλεσμα να μην «απορροφούνται» από το δέρμα και να δημιουργούνται οι σακούλες.
Σας προτείνω λοιπόν να κάνετε μια καλύτερη ερευνά αγοράς για τα προϊόντα ματιών που θα χρησιμοποιήσετε. Στο εμπόριο, υπάρχουν αξιόλογες εταιρίες καλλυντικών που προσφέρουν προϊόντα ματιών ειδικευμένα για τις σακούλες των ματιών.  Επίσης μην ξεχνάτε να έχετε πάντα διαθέσιμα «παγωμένα κουταλάκια». «Τα παγωμένα κουταλάκια» όπως συνηθίζω να τα λέω είναι μικρά κουταλάκια του καφέ μεταλλικά που έχετε αποθηκεύσει στην κατάψυξη σας. Έτσι όταν χρειάζεσθε μια λύση έκτακτης ανάγκης, απλά χρησιμοποιήστε τα κουταλάκια για 3-4 λεπτά τοποθετώντας τα στα μάτια. Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα. Το πρήξιμο θα μειωθεί αισθητά!
Εάν πάλι χρειάζεσθε κάτι πιο δραστικό για εκείνη την στιγμή, το μακιγιάζ κάνει θαύματα. Υπάρχουν concealer ειδικά για την περιοχή των ματιών. Κατά κανόνα είναι πιο πηκτά στην υφή σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Χρησιμοποιήστε το ειδικό πινελάκι για τοποθέτηση concelear στην περιοχή των ματιών και βάλτε μόνο κοντά στον δακρυϊκό πόρο. (Δηλαδή στην μισή περιοχή που έχετε την σακούλα στα μάτια). Μην βουρτσίσετε την περιοχή για πολλή ώρα απλά τοποθετήστε το προϊόν ταμποναριστα. Επίσης μην βάζετε πολλή ποσότητα concealer καθώς το μόνο που θα πετύχετε είναι να κάνετε το οίδημα πιο έντονο αισθητά. 

pexels.com
Μαύροι κύκλοι
Οk εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά! Κρέμα προσώπου ή ζελέ ματιών είναι το ιδανικό προϊόν για τους μαύρους κύκλους. Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα δημιουργείτε από έλλειψη επαρκής ποσότητας ύπνου αλλά και πολλές ώρες σε υπολογιστή και συσκευές ακτινοβολίας (κινητά- tablet). Μπορεί να χαλαρώνετε αφιερώνοντας χρόνο καθημερινά για να παίξετε το αγαπημένο σας παιχνίδι στο διαδίκτυο αλλά τα μάτια σας μάλλον υποφέρουν! Επιπλέον μια δίαιτα πλούσια σε λιπαρά και ουσίες που προσθέτουν τοξίνες στον οργανισμό ευθύνεται για το πρόβλημα.
Προσπαθήστε να πίνετε κάθε πρωί πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας ένα ποτήρι νερό με λίγο χυμό λεμόνι. Αυτή η διαδικασία έχει φοβερά αποτελέσματα για το σώμα μας όπως και για τα μάτια. Σαν λύση έκτακτης ανάγκης, σας προτείνω και πάλι την χρήση του concelear. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήστε concelear με μικροσφαιριδια λάμψης που θα φωτίσουν την περιοχή των ματιών. Τώρα η εφαρμογή του concealer ξεκινά κάτω από τον έσο κανθό  και τελειώνει κάτω από το φρύδι. Δουλέψτε το προϊόν πάλι με ειδικό βουρτσάκι. 
Ρυτίδες ματιών
Οι ρυτίδες ματιών έχουν εχθρούς τις κρέμες ματιών! Μια φροντίδα περιποίησης και πρόληψης των ρυτίδων στα μάτια, είναι ο απόλυτος σύμμαχος ενάντια στην πάροδο του χρόνου. Όσον αφορά το μακιγιάζ όμως τα πράγματα δυσκολεύουν. Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί ακόμα και το καλύτερο προϊόν να έχεις για κάλυψη (θεωρητικά πάντα μιλάω) εάν δεν ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις σωστά το αποτέλεσμα θα είναι κωμικοτραγικό. Χρησιμοποιήστε την κρέμα ματιών σας και αφήστε μερικά λεπτά μέχρι να απορροφηθεί τελείως. Σειρά έχει ένα concealer αυτή την φορά με λεπτή υφή! Δουλέψτε το διεξοδικά και μην μπείτε στον πειρασμό να βάλετε μεγάλες ποσότητες γιατί καθώς θα περνά η ώρα το concealer «θα μαζευτεί» μέσα στην ρυτίδα και θα φαίνεται ακόμα πιο έντονα. Πάλι κάντε την τοποθέτηση στην εσωτερική αρχή του ματιού και φθαστε μέχρι κάτω από το φρύδι. Συνεχίστε με το πιο σημαντικό σημείο για το μακιγιάζ. Σετάρετε το προϊόν με μια στρώση λεπτής διάφανης πούδρας. 
unsplash.com

Σύσφιξη και αναδόμηση της περιοχής των ματιών
Οι κρέμες ματιών σε μορφή τζέλ είναι μάλλον οι ιδανικές για να προσφέρουν αναδόμηση. Στο μακιγιάζ τα πράγματα είναι απλά. Χρησιμοποιούμε φωτεινές  λαμπερές σκιές ειδικά κάτω από το φρύδι για να δημιουργήσουμε ένα εφέ lift!
Λαμπερό φωτεινό βλέμμα
Αισιοδοξία και καλής ποιότητας τροφές είναι σύμμαχος στο λαμπερό βλέμμα. Ακόμη, οι φωτεινές σκιές παίζουν καθοριστικό ρόλο εάν θέλετε να πετυχετε αυτό το αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε αυτές τις σκιές και σαν βάση για το μακιγιάζ των ματιών σας σε καθημερινή χρήση.
Είμαι σίγουρη ότι οι συμβουλές μου ειδικά όσον αφορά την εφαρμογή προϊόντων σας φαίνονται βουνό, αλλά εάν αφιερώσετε λίγο χρόνο για εξοικιωση θα δείτε ότι δεν χρειάζεται αρκετός χρόνος για την εφαρμογή και γρήγορα θα πετυχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα.
Καλή επιτυχία!

4 comments:

Unknown said...

Αυτο με την κρεμα ματιων με εκανε να σκεφτω λιγακι τι κανω εγω. Και μαλλον το κανω λαθος....

Mαρία Γεωργακού said...

Creations With Fantasy ελπιζω οι συμβουλες μου να σου φανουν χρησιμες και να σε βοηθησουν. Φυσικα αν κολλησεις και χρειαζεσε βοηθεια μιλαμε

Unknown said...

Πολύ ωραίο και βοηθητικό άρθρο! Φιλιά!

Unknown said...

Πολύ χρήσιμο άρθρο!