#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 3 February 2016

Φτιάχνω bath bombs για του Αγίου Βαλεντίνου-Diy Valentine bath bombs!

Μπήκαμε στον Φεβρουάριο και η γιορτή των ερωτευμένων είναι μια ωραία αφορμή για να δημιουργήσουμε μια κατασκευή σε σχήμα καρδιάς. Τα bath bombs  ή αλλιώς βόμβες ομορφιάς είναι το ιδανικό δώρο «αγάπης».





Τα bath bombs ή αλλιώς «βόμβες ομορφιάς»όπως τις ονομάσαμε στο παιδικό εργαστήρι αρωματοθεραπείας, αρωματοπαίζω γίνονται πανεύκολα και γρήγορα. Πρόκειται για μικρές «βομβες ομορφιας»καθώς ανάλογα με τα υλικά που θα είναι κατασκευασμένες  θα φέρουν και ανάλογες ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.(Ενυδατικές, απαποσυμφοριτικές, χαλαρωτικές, αποτοξινωτικές κλπ)
Η bath bomb που σας προτείνω για του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια βόμβα ομορφιας με ενυδατικές και χαλαρωτικές ιδιότητες.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι (για να φτιάξετε μια bath bomb )



  • ·         3 κουτ/σούπας σόδα μαγειρικής,
  • ·         1 ½ κ σούπας κιτρικό οξύ δηλ ξινό (υπάρχει σε σκόνη στο τμήμα μπαχαρικών στα σούπερ μάρκετ)
  • ·          ½ κουτ σούπας αμυγδαλέλαιο,
  • ·         1/3 κουτ γλυκού ανθόνερο
  • ·         χρώματα ζαχαροπλαστικής αν θέλετε να φτιάξετε μια χρωματιστή bath bomb (μπορείτε να χρησιμοποιεισετε τις μικρες συσκευασιες χρωμάτων που θα βρείτε σε σωληναρια στα σουπερ μαρκετ)
  • ·         αιθέρια έλαια (για  να φτιάξετε αρωματικές bath bombs)
·         Επίσης χρειαζόμαστε ένα καλούπι σιλικόνης , εγώ χρησιμοποιώ αυτό σχήμα για να φτιάξω μια καρδουλα bath bomb

Πάμε να φτιάξουμε την bath bomb !



Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε την σόδα, το κιτρικό οξύ και το φυτικό λάδι. Τα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Για να πετύχουμε κοκκινωπή απόχρωση ρίχνουμε μόνο κόκκινο χρώμα σε 2 σταγόνες. Ανακατεύουμε για να βαφτεί όλο το μίγμα και προσθέτουμε το ανθόνερο. Παρατηρούμε ότι εκείνη την στιγμή, θα αφρίσει λίγο το μίγμα (λόγο της αντίδρασης που δημιουργείτε μεταξύ του νερού-ανθόνερου και του κιτρικού οξυ- σόδας).
Στην συνέχεια, προσθέτουμε και τα αιθέρια έλαια. Για να δημιουργήσουμε ένα ρομαντικό άρωμα χρησιμοποίησα 3 σταγόνες  ylang ylang (cananga odorata), 3 σανταλόξυλο  (Santalum Album) και  2 πορτοκάλι (Citrus Aurantium var. Sinensis). Βρείτε και άλλα έτοιμα μίγματα- αρωματικές προτάσεις   για να φτιάξετε τις δικές σας bath bombs.

Τώρα μεταφέρετε το μίγμα σας στο καλούπι σας. Γεμίστε το καλούπι σιλικόνης και στην συνέχεια με το κουταλάκι πιέστε το μίγμα μέσα στο καλούπι για να γίνει πιο συμπαγής και να φύγει ο αέρας. Αφήστε το μίγμα στο καλούπι για ένα μισάωρο περίπου. Εγώ όταν φτιάχνω την bath bomb μαζί με τα μικρούλια μου για να σκληρύνει το μίγμα πιο γρήγορα, βάζουμε σ’ ένα δισκάκι τα καλουπάκια μας με το υλικό και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Τέλος βγάζουμε το μίγμα από το καλούπι μας και η bath bomb είναι έτοιμη!


Για να την χρησιμοποιεισετε, ρίχνετε την bath bomb μέσα στην μπανιέρα σας ή σε μια λεκάνη με νερό. Αυτή αρχίκα αφρίζει και στην συνέχεια λιώνει.

Φυσικά δεν χρειάζεται να περιμένετε την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να φτιάξετε bath bombs. Τα bath bombs  είναι πολύ όμορφο δώρο για κάθε περίσταση αλλά και για προσωπική χρήση. Σύντομα θα σας παρουσιάσω και άλλες bath bombs .
Εσείς  τι μίγματα φτιάξατε;

TiΤι θα λεγατε να ολοκληρωσετε την κατασκευή σας και με ενα μύνημα αγάπης; Δειτε την προτασή μου για όμορφα εκτυπώσιμα εδω .
Εαν παρουσιάζατε το  δωράκι σας παρέα μ'ενα ομορφο ξεχωριστό πρωινό είμαι σίγουρη οτι θα κλεβατε πολλες εντυπώσεις.



3 comments:

Maria Naka said...

Αν και δεν έχω μπανιέρα αλλά ντουζιέρα μ'αρέσουν πολύ το άρωμά τους. Ερώτηση. Αν το βάλω σε ταψάκι και το κόψω μετά με κουπ πατ θα κόβεται ή είναι πολύ σκληρό? Για όσους δεν έχουν σιλικονένια καλουπάκια.

Δεσποινα Κολαγκη said...

πολύ ωραια συνταγή ;)

Mαρία Γεωργακού said...

Μaria Naka νομιζω οτι με κουπ πατ δεν θα γινουν καλα γιατι θα τριβονατι. Παντως δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις και να μας πεις αποτελεσματα.
Δέσποινα Δεσποινάκι περιμενω φωτο!