#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Tuesday 22 December 2015

Φτιάχνω αρωματικό κερί για μασαζ σώματος- diy aromatic candle for body massage


Το μασαζ είναι μια περιποιήση που αγαπούν όλοι οι άνθρωποι σε όλες τις ηλικίες. Μικρόι - μεγάλοι απολαμβάνουν το άγγιγμα και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Αν σε αυτό προσθέσουμε και τις μιρωδιές των αιθέριων ελαίων το αποτέλεσμα είναι σαγηνευτικό.
 Σε παλαιότερη αναρτήση μου, σας ανέφερα την αγάπη μου για το αρωματικό κερί Eve Taylor. 
Τα αρωματικά κεριά για μασάζ αποτελούν κεριά που προέρχονται αποο φυτικά λάδια, φιλικά πάντα προς το δέρμα, τα οποία όταν τα ανάψετε λιώνουν αργα αργα. Το υγρό που υπάρχει γύρω απο το φυτίλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μασάζ  αλλά και ενυδάτωση του δέρματος.
Τα αρωματικά κεριά μασάζ είναι η νέα trendy  περιποιήση σε πολλά spa και χώρους ομορφίας αυτή την περίοδο. Σήμερα θα σας παρουσιάσω πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αρωματικό κερί για μάσαζ. 



Φτιάχνω αρωματικό κερί μασάζ
Υλικά
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, εξαρτώνται απο το βαζάκι που θα αποθηκευσετε το κερί σας (αποφύγεται τις πλαστικές συσκευασίες γιατι θα αλλοιώσουν την ποιότητα του κεριού που θα παρασκευάσετε). Εγω χρησιμοποιήσα βαζάκι γυαλινο των 250 ml.
Σας δίνω την συνταγή μου με μονάδα μέτρησης, τα κουταλιά της σούπας γιατί θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο από να σας δώσω gr. 

  • γυάλινο βαζάκι για την αποθήκευση του κεριού  
  • γυαλινο ή πορσελάνινο δοχείο για την παρασκευή του προιόντος φυτίλι  
  •   5 κ.σ αγνό κερί μέλισσας  (θα το βρείτε σε μαγαζιά που πουλούν μέλι και προιοντα μελισσοκομίας)  
  • 10 κ.σ. λάδι καρύδας  
  • 1/2 κ.σ βούτυρό καριτέ  
  •  1 κ.σ  αμυγδαλέλαιο (προτιμώ βιολογικής γεωργίας)  
  • τα αιθέρια έλαια που θέλετε να προσθέσετε 

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τα υλικά μας και τις αναλογίες που θέλουμε.
2. Λιώνουμε σε bain marie ή στον φούρνο μικροκυμάτων το κερί μέλισσας. Αν λιώσετε το κερί στον φούρνο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την χαμηλή ή έστω μέτρια ένταση. Δεν θέλουμε να κάψουμε το κερί αλλά να το λιώσουμε άρα η διαδικασία θα πρέπει να γίνει με πιο αργό ρυθμό και λογικά θα σας πάρει περισσότερη ώρα. Συνήθως αυτή η ποσότητα που χρειαζόμαστε, λιώνει σε 3-4 λεπτά. 
3. Καθώς περιμένουμε να λιώσει το κερί, ετοιμάζουμε το φιτίλι μας στο βαζάκι. Τοποθετούμε το φιτίλι στον πάτο από το βάζο και το στερεώνουμε με λίγη ταινία. Στο εμπόριο βέβαια υπάρχουν και φιτίλια με ενσωματωμένη μεταλλική βάση. Αυτά είναι πιο εύκολα στην χρήση, καθώς με θερμοκόλλα, κολλάτε την βάση στον πάτο από το βάζο.

4. Τεντώνουμε το φιτίλι να είναι κάθετα και το σταθεροποιούμε στο κέντρο με την βοήθεια ενός στυλό ή δυο μολυβιών κάπως έτσι.

5. Το μελισσοκερί έχει λιώσει .Προσθέτουμε  και το λάδι καρύδας και το βούτυρο καριτέ αλλά και το αμυγδαλέλαιο. Καθώς το κερί θα είναι ζεστό, το βούτυρο καριτέ θα λιώσει και αυτό αν το ανακατεύουμε. 
6. Φτάσαμε στο αρωματικό στάδιο. Προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια που θέλουμε. Μπορείτε να κάνετε διάφορες  αρωματικές επιλογές- συνθέσεις
15 σταγόνες από τον συνδυασμό που επιλέξατε είναι αρκετές για να αρωματίσουν το κεράκι σας χωρίς να αφήνουν μια έντονη κουραστική μυρωδιά στον χώρο.

7. Αδειάστε το μίγμα σας προσεκτικά στο γυάλινο βαζάκι σας. Αφήστε το για τουλάχιστον 1 ώρα ακίνητο να σταθεροποιηθεί.
8. Οταν το μίγμα σταθεροποιηθεί, κόψτε το φυτίλι που περισσεύει.

 Το κεράκι μασάζ είναι έτοιμο. 
Αν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε το βαζάκι σας εξωτερικά ζωγραφίζωντας το, διακοσμώντας το ή γράφοντας κάποιο μήνυμα πάνω. 

Πώς χρησιμοποιούμε το αρωματικό κερί μασάζ

Ανάβουμε το κερί και αφήνουμε να κάψει για λίγα λεπτά. Θα δημιουργηθεί για "λιμνούλα" από λαδάκι γύρω από το φιτίλι. Με μεγάλη προσοχή, θα γείρουμε το κερί καθώς θα είναι αναμμένο και θα στάξουμε το λαδάκι στα χέρια μας. Τώρα μπορούμε να κάνουμε μασάζ με αυτό το ζεστό αρωματικό λαδάκι ή ακόμα να το χρησιμοποιήσουμε για να ενυδατώσουμε σκληρές περιοχές του σώματος όπως φτέρνες, αγκώνες, αστραγάλους και γόνατα. 

Καλή επιτυχία! 

2 comments:

Maria Naka said...

Χρόνια πολλά Καλή χρονιά με υγεία αγάπη και δημιουργία!
swanocean.gr

Mαρία Γεωργακού said...

ευχαριστώ για τις ευχες σου Μαρία