#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 20 November 2013

Φτιάχνω σιρόπι για πονόλαιμο με 3 υλικά! Μόνο!


Βρισκόμαστε στην εποχή όπου η γρίπη και οι ιώσεις έχουν κάνει την εμφάνιση τους και όπως φαίνεται δεν άργησαν να φανούν και στην οικογένειά μου.



Ο μπαμπάς μας λοιπόν, μας παραπονέθηκε για τα πρώτα σύμπτωμα (πόνο και ευαίσθητο λαιμό στην κατάποση). Καθώς δεν θέλω να καταφύγω σε χημικά μέσα, τουτέστιν σιρόπια του εμπορίου (γεμάτα από τεχνητές ουσίες πολλές φορές βλαβερές και ζάχαρη) σκέφτηκα να φτιάξω ένα εύκολο σιρόπι αλλά πολύ θαυματουργό! 



3 συστατικά εντελώς φυσικά που υπάρχουν συχνά στο σπίτι μας μπορούν να κάνουν θαύματα. 
Λεμόνια, τζίντζερ και μέλι

Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές συνταγές με αντιβηχικά σιρόπια αλλά πολλές από αυτές δεν είναι και εύγευστες. Αυτή εδώ η συνταγή όμως και ΕΥΚΟΛΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΕΥΣΗ ακόμα και για τα παιδιά.
Γιατί διάλεξα 

το ΜΕΛΙ.  Στην Ελλάδα, έχουμε σε αφθονία το μέλι και το θεωρείται αν όχι το καλύτερο στον κόσμο από τα πιο καλά. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά με πολλές αντιβακτηριακές ιδιότητες και μεγάλη θρεπτική αξία. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, στην Αμερική, οι παιδίατροι συστήνουν Ελληνικό μέλι σε πονόλαιμους! Διαλέξτε λοιπόν αυτό που σας αρέσει (ανθέων, θυμαρίσιο κλπ) από έγκυρη πηγή. 
τα ΛΕΜΟΝΙΑ. Γεμάτα βιταμίνες και πλούσια συστατικά, τα λεμόνια δρουν σαν ενισχυτές προστασίας για τον οργανισμό μας.
το ΤΖΙΝΤΖΕΡ. Είναι αντιφλεγμονώδη και βοηθά στην αποβολή των εκκρίσεων του λαιμού και της μύτης.  Επίσης βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει δραστικές ουσίες.






 ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΌΛΑΙΜΟ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ
Υλικά
  • 2 μεγάλα λεμόνια
  • 1 κομμάτι ρίζας τζίντζερ περίπου στο μέγεθος ενος κουταλιού σούπας, τριμμενο
  • 1 φλυτσάνι αγνό μέλι
Εκτέλεση
  1. Βάλτε τα λεμόνια και το τζίντζερ σε γυάλινο βάζο.
  2. Περιχύστε το μέλι .
  3. Ανακατέψτε και αφήστε το μιγμα για τουλάχιστον 1 μέρα.
  4. Αποθηκεύεστε στο ψυγείο

Μπορείτε να δώσετε και στα μικρούλια σας από αυτό το σιρόπι, ένα κουταλάκι ή μπορείτε να διαλύσετε ένα κουταλάκι σε ζεστό νερό σαν ρόφημα. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μέτρο πρόληψης κατά των κρυολογημάτων και του πονόλαιμου.

5 comments:

Momma's daily life said...

καλά αυτό μπαίνει στα υπόψη οπωσδήποτε γιατί πολύ με ταλαιπωρεί ο λαιμός! σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου στο λινκ παρτι μου!

zina said...

τελειο! θα το κανω σιγουρα!

Mαρία Γεωργακού said...

κορίτσια περιμένω τα σχολιά σας!

Unknown said...

Ποσο διατηρείται στο ψυγειο?

Mαρία Γεωργακού said...

Αγαπητή Alicia 19 δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια πόσο καιρό μπορεί να το κρατήσεις στο ψυγείο. Η γνώμη μου είναι οτι το "φρέσκο είναι πάντα πιο δραστικό" οπότε οσο πιο μικρές ποσότητες φτιάχνεις και το χρησιμοποιεις θα δεις οτι είναι πιο δραστικό. Εγώ μέχρι τώρα φτιάχνω περίπου 50 ml και μέσα σε μια εβδομάδα το καταναλώνουμε.