#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Saturday, 15 June 2013

Φτιάχνω παγωτό , εύκολη , γρήγορη και οικονομική συνταγή– μέρος 2ο (γεύση κακάο (τύπου manhattan) και γεύση μόκα)




Συνεχίζουμε λοιπόν την τρέλα του παγωτού με την αγαπημένη γεύση του συζύγου μου! Παγωτό κακάο!



Το παγωτό κακάο που θα σας παρουσιάσω (για την κόρη μου είναι σοκολάτα, έτσι το λέει ) θυμίζει κάτι από ένα  παλιό παγωτό που τρώγαμε όταν ειμασταν παιδιά. Το παγωτό κυπελάκι manhattan της εβγα. Πρόκειται για ένα κυπελλάκι παγωτό κακάο που μέσα είχε και κομματάκια «μπιλακια» έλεγε ο αδελφός μου σοκολάτα. 


Φυσικά οσοι τρώγατε αυτό το παγωτό έχετε φοβερές αναμνήσεις και θα σας έρθουν στο μυαλό και άλλες αν διαβάσετε στο ιστολογιο Retromania μερικά από τα παγωτά που τρώγαμε πριν το 2000!http://retromania-gr.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4491.html

Επανέρχομαι όμως στο θέμα παγωτό και σας παρουσιάζω την συνταγή. Εύκολη – γρήγορη- χωρίς να χρειαστείτε παγωτομηχανη! Κάθε γεύση βγάζει περίπου 1 κιλό παγωτό! 

Manhattan  παγωτό κακάο

Θα χρειαστείτε
1 κουτί μορφατ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ (δηλ συμπυκνωμένο)
4 κουταλιές σούπας κακάο (προτείνω το κακάο ΙΟΝ που έχει φανταστική γεύση)

Σταγόνες κουβερτούρας (λατρεύω τις ΙΟΝ)


Εκτέλεση

1.     Βάζετε δυο ώρες πιο μπροστά το μορφατ στο ψυγείο.
2.       Βγάζετε το μορφατ από το ψυγείο και το χτυπάτε στο μίξερ να αφρατεψει.
3.       Προσθέστε το γάλα ζαχαρούχο
4.       Προσθέστε το κακάο
5.       Τέλος προσθέστε και το γάλα εβαπορέ   
6.     Προσθέστε τώρα τις σταγόνες κουβερτούρας
  7.    Βάζετε το μπολ με το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες



 Παγωτό μόκα

Θα χρειαστείτε

Για να φτιάξετε το παγωτό μόκα, χρησιμοποιείται τα ίδια υλικά εκτός από το κακάο και τις σταγόνες. Εδώ τώρα βάζουμε στιγμιαίο καφέ μερικές κουταλιές (2-3 είναι αρκετές). Εξακολουθείτε την ίδια εκτέλεση όπως στο παγωτό κακάο.


Όταν θελήσετε να το φάτε θα πρέπει να το αφήσετε εκτός ψυγείου για κανένα 10 λεπτο να μαλακώσει!
Καλή όρεξη!


Βρειτε και τις συνταγές μου για παγωτό βανίλια, φυστικι και ινδοκάρυδο


No comments: