#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Thursday 8 November 2012

Φτιάξτε το πιο εύκολο αρωματικό χώρου που έγινε ποτέ μαζί με τα παιδιά σας! Όμορφη και εύκολη ιδέα για δώρο στις γιορτές




Σε λίγες μέρες , φτάνουν οι γιορτές και με έχει πιάσει και εμένα η δημιουργικότητα μου. Φέτος θέλω να φτιάξω πρωτότυπα δώρα για τους αγαπημένους μου και σκέφτηκα ότι τα αρωματικά χώρου είναι πια καλή ιδέα για να μπούμε στο κλίμα των γιορτών.
Λατρεύω τα αρωματικά χώρου γιατί δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο σπίτι και στην διάθεση μας. Δεν μου αρέσουν όμως τα τεχνητά αρώματα ούτε τα έτοιμα spray γι ‘αυτό και εγώ φτιάχνω το δικό μου αρωματικό εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.  Το πιο όμορφο από όλα είναι ότι φτιάχνουμε μαζί με την κόρη μου αυτό το αρωματικό και η μικρή Ελπίδα είναι αυτή που εγκρίνει το «άρωμα» του χώρου. Διαλέγει εκείνη τα έλαια και μετρά τις σταγόνες που θα βάλουμε. Αν το μίγμα είναι «όπως πρέπει» το εγκρίνει και το χρησιμοποιούμε εάν πάλι δεν της αρέσει φτιάχνουμε καινούργιο.
Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή από αυτή που σας παρουσιάζω εδώ. Μπορείτε να κάνετε άπειρους συνδυασμούς.
Οπότε ξεκινάμε

Θα χρειαστείτε:
1 γυάλινο βάζο 
Μαγειρική σόδα (τόση όση για να γεμισει το βάζο περίπου στα 2/3)
Αιθέρια έλαια της επιλογής σας
Αλουμινόχαρτο – εάν δεν θέλετε να καταστρέψετε το καπάκι από το βάζο σας κάνοντας τρυπούλες
Προαιρετικά , μια δαχτυλήθρα


Εκτέλεση
Δείτε « πόσο πολύπλοκη» είναι αυτή η κατασκευή
1.      Παίρνουμε το βάζο και αφού το έχουμε πλύνει καλά και στεγνώσει για να μην είναι υγρό εσωτερικά, αδειάζουμε την σόδα μέσα σε αυτό.
2.      Στην δαχτυλήθρα, κάνουμε το μείγμα ελαίων που θέλουμε να βάλουμε στο αρωματικό χώρου. Μερικές σταγόνες είναι αρκετές.
Η κόρη μου λατρεύει τα εσπεριδοειδή και την λεβάντα (Lavandula Angustifolia).Το τελευταίο μίγμα που κάναμε ήταν πορτοκάλι με λεβάντα
Εγώ σας προτείνω μερικούς ακόμη συνδυασμούς
·         Λεβάντα (Lavandula Angustifolia), περγαμόντο (Citrus Bergamia)
·         Ylang-ylang(Cananga Odorata), sandalwood (Santalum Album) (εξωτικό μείγμα)
·         Πορτοκάλι(Citrus Cinensis), κανέλα (Cinnamomum Zeylanicum), μοσχοκάρυδο( Myristica Fragrans )((χριστουγεννιάτικο μείγμα
Βρείτε περισσότερες αρωματικές προτάσεις εδώ 
Εάν πάλι είστε σίγουρη για το άρωμα του μείγματος σας μπορείτε να ρίξετε κατευθείαν τις σταγόνες στην σόδα. 
3.      Τώρα αδειάζουμε το μείγμα στο βαζάκι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.


4.      Τώρα καλύπτουμε το βάζο με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, στο οποίο κάναμε μικρές τρυπούλες με ένα πιρουνάκι, για να περνά ο αέρας. Εάν πάλι δεν σας πειράζει, μπορείτε να κλείσετε το βάζο με το καπάκι του και να κάνετε εκεί τις τρυπούλες. (θα χρειαστείτε ανοιχτήρι κονσερβών για να κάνετε εδώ τις τρυπούλες).
Κατά καιρούς, αναταράσσετε το βάζο έτσι ώστε να ανανεώνεται η μυρωδιά του. 

Μια πρωτότυπη ιδέα και για δώρο χειροποίητο τώρα που φτάνουν οι γιορτές. Προσθέστε διακοσμητική κορδέλα, χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα, λίγο χρυσόσκονη μέσα στην σόδα  και φαντασία και έτοιμο το δώρο σας!
Καλή επιτυχία!
Εάν βρήκατε το παραπάνω άρθρο ενδιαφέρον, παρακαλώ μοιραστείτε το!

1 comment:

eirini said...

τελεια ιδεα και φυσικα πανευκολη.αν ειχα ελαια θα το εφτιαχνα αμεσως. μου αρεσει κη ιδεα να ανακατεψεις την σοδα με χρυσοσκονη!