#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Thursday 5 July 2012

Aντιοξειδωτικα για το καλοκαίρι


Σιγουρα θα εχετε ακουσει για τα αντιοξειδωτικα σε πολλα προιοντα ομορφιας αλλα τωρα που ο ηλιος ειναι πολυ δυνατος , ειναι πολυ σημαντικο να τα χρησιμοποιουμε. 
Τι ειναι ομως τα αντιοξειδωτικα και γιατι ειναι χρησιμα για το δερμα μας το καλοκαιρι;


credits




Ριχνωντας μια γρηγορα ματια στην χημεια (παντα την μισουσα), καθε ατομο εχει ενα συγκεκριμενο αριθμο ηλεκτρονιων στον πυρηνα του. Οι ελευθερες ριζες εχουν χασει ενα ή και περισσοτερα απο τα ηλεκτρονια τους.  Ενας μικρος αριθμος ελευθερων ριζων θεωρειται φυσιολογικος να υπαρχει σε καθε ανθρωπινο οργανισμο δυστυχως ομως η μολυνση, το στρες και η υπεριωδη ακτινοβολια αυξανουν τις ελευθερες ριζες στον οργανισμο μας.

Απο την αλλη, οι ελευθερες ριζες προσπαθουν να "κλεψουν" ενα ηλεκτρονιο πο το γειτονικο ατομο, προκαλωντας υποβαθμιση στους ιστους και τα κυτταρα. Αυτη ειναι και η κυρια αιτια που προκαλειται προωρη γηρανση και προβληματα στο δερμα.
 
Τα αντιοξειδωτικα γινονται ουδετερα χαριζοντας ενα ηλεκτρονιο στις ελευθερες ριζες. Τα πιο γνωστα αντιωξειδωτικα ειναι οι βιταμινες Α και C . H  Vitamin C  ειναι ιδιαιτερα αποδοτικη καθως σταθεροποιει τις ελευθερες ριζες που προερχονται απο την μολυνση και το καπνισμα και συντελει στο να διατηρειται η βιταμινη Ε σε ενεργη μορφη. Επισης η βιταμινη C μειωνει την δημιουργια ελευθερων ριζων , προλαμβανωντας την οξειδωση του νερου και βοηθα στην διαδικασια επουωσης των ιστων κολλαγονου.
Πολλα προιοντα ομορφια διαφημισουν οτι περιεχουν βιταμινη C. Δυστυχως ο τροπος ομως που υπαρχει  σε αυτα τα προιοντα και κυριως ο τροπος αποθηκευσης παιζει σημαντικο ρολο. Η βιταμινη διασπαται ευκολα, και ετσι χανει την αποδοτικοτητα της.

Το πρασινο τσαι ειναι μια ουσια γνωστη ως αντιοξειδωτικη. Γι ' αυτο καταναλωστε καθημερινα μια κουπα πρασινο τσαι. Οσο πιο φρεσκο τοσο καλητερο. Φτιαξτε το δικο σας και οχι ετοιμο. Καντε αφεψημα και στην συνεχεια αφηστε το να κρυωσει. Κρατηστε μια ποσοτητα για μασκα προσωπου χρησιμοποιωντας δροσερες κομπρεσες στο προσωπο.


No comments: