#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Saturday 14 October 2017

Πέντε μέρη που θα ήθελα να επισκεφθώ- 5 places that i would like to visit

Τα ταξίδια είναι η τροφή της ψυχής για εμένα. Σου προσφέρουν τόσα πολλά που πραγματικά η αξία τους είναι ανεκτίμητη. Αν είχα την δυνατότητα, θα ήθελα να ταξιδεύω συνέχεια και παντού αλλά αυτό είναι  αδύνατο για εμένα πλέον λόγω χρημάτων και χρόνου. 
Ακολουθώντας την πρόσκληση της Αντωνίας από το δικό της blog, θέλησα να σας αναφέρω τα 5 μέρη που θα ήθελα να επισκεφθώ περισσότερο. Είναι στις πρώτες θέσεις, της ταξιδιωτικής μου λίστας. Ελπίζω να τα επισκεφθώ και σύντομα μάλιστα. 
credits




Νο1 Iceland!  Το όνομα και μόνο, είναι τροφή για την περιέργειά μου. Μια χώρα από πάγο ή μια χώρα με πάγο. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, οτι η κόρη μου αγαπά την Elsa και μέρα μέρα τραγουδά το τραγούδι της ταινίας Frozen. Μέχρι και  Frozen night ετοίμασα για τις φίλες της και εκείνη και μου φαίνεται οτι εγώ το χάρηκα περισσότερο. H Ισλανδία λοιπόν, είναι μια χώρα που από μικρή μου φαινόταν περίεργη σε σχέση με τα δικά μας γνωστά μέρη. Η Bjork ευθύνεται σίγουρα γι' αυτό. Επιπλέον, πολλές από τις κινηματογραφικές ταινίες και σειρές που έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία, έχουν γυριστεί σε αυτή την χώρα. Φυσικά αν είστε spa-goer όπως εγώ, η Ισλανδία είναι το ιδανικό μέρος. Ένα απέραντο υπαίθριο spa με φαντασμαγορικό θέαμα το Βόρειο Σέλας.  Πάγοι, απέραντο πράσινο, ηφαίστεια και ένας λαός με ασυνήθιστη ομορφιά και κουλτούρα με έχουν τραβήξει την προσοχή.

credits


No2 Λήμνος! Το νησί του Ηφαιστου αποτελεί τον δεύτερο ταξιδιωτικό προορισμό που θα ήθελα να επισκεφθώ. Είναι ένα νησί που δεν θα το δείτε να διαφημίζετε πολύ. Ειδικά ξένοι δεν το επισκεπτονται σχεδόν καθόλου. Κι όμως κρύβει μια ομορφιά διαφορετική. Οσοι το έχουν επισκεφθεί, μιλούν για ενα νησί με φιλόξενους κατοίκους που ειδικά τους χειμερινούς μήνες ερημώνει. Για πολλούς ειδικά στρατιωτικούς, η Λήμνος είναι ένας απο τους σταθμούς τους στην επαγγελματική τους καριέρα. Οι περισσότεροι δείχνουν να βαριουνται την Λήμνο ομως όλοι θα σου πουν οτι είναι ένα ήσυχο νησί γεμάτο απίστευτη φυσική ομορφιά. Σε ολα τα θετικά που έχει, να προσθέσω οτι στην Λήμνο παράγονται κρασιά ανώτερης  ποιότητας με μεγάλη φήμη. Τα σιτάρια και γενικότερα το αλεύρι όπως και τα ψάρια που παράγει αυτός ο τόπος είναι από τα καλύτερα.  Είναι ένα νησί που μπορεί να καλύψει όλες σου τις διατροφικές ανάγκες. 

Νο3 Ιρλανδία!  Πολλοι  Ιρλανδοί πιστεύουν οτι, οι Αρχαίοι Ελληνες ενώνονται με δεσμούς αίματος με τους Ιρλανδούς. Οι Ελληνες μπόρεσαν και έφθασαν μέχρι την χώρα τους, κατά την μυθολογία τους και έτσι και εκείνοι έχουν μια αίγλη ελληνική. Είναι τόσο φιλόξενοι και εγκάρδιοι οταν συναντούν Ελληνες που σίγουρα δεν θυμίζουν με τίποτα τους υπόλοιπους άχαρους Βόρειους Ευρωπαίους. Αγαπούν την μουσική και το γλέντι, σαν τους Ελληνες. 
Οι περισσότεροι νομίζουν οτι θυμίζει Αγγλία αλλά δεν έχουν δίκιο. Η Ιρλανδία είναι ένα νησί γεμάτο πράσινο, με μπόλικο κρύο και αέρα και δικιά τους τραγουδιάρικη προφορά στα Αγγλικά τους. Πατρίδα των gingerhead, είναι το μέρος οπου το πράσινο διακόπτεται απότομα απο το γαλάζιο του ωκεανού. 
 Όταν σπούδαζα, η πρώτη ξένη φιλενάδα που γνώρισα  ηταν Ιρλανδέζα. Μοιραζομασταν τον ίδιο τοίχο μιας και ήταν συγκάτοικος μου και πολλές φορές τον ίδιο χώρο σε κουζίνα και ψυγείο στην εστία. Με την Karen, περνούσαμε πολλές ώρες μαζί και μου διηγοταν πολλά πράγματα από τα ήθη και έθιμα της χώρα της. Από εκείνη έμαθα την ιρλανδεζικη κουλτούρα και πολλές μαγειρικές συνταγές και συνήθειες. Οπότε όπως καταλαβαινετε, η Ιρλανδία είναι μια χώρα που γνωρίζω τοσο πολλά πράγματα που μου αρέσουν και θα ήθελα να την επισκεφθώ. 


credits



Νο4 Περού! Ο πολιτισμός των Ικνας με έχει γοητεύσει. Όνειρο ζωής για εμένα το ταξίδι στο Περού φαντάζει τόσο διαφορετικό από τις άλλες χώρες της Γης. Μια απέραντη χώρα οπου διάφοροι πολιτισμοί υπήρξαν εκεί. Το Ματσου Πιτσου είναι σίγουρα ο κυριότερος πόλος έλξης για αυτό το μέρος, αλλά οι άνθρωποι που ζουν στις Ανδεις δεν μπορουν να μην σου τραβήξουν το ενδιαφέρον. Αυτά τα χαμογελαστά προσωπάκια που φορούν πολύχρωμα πόντσο και καπέλα με έχουν μαγέψει. 

Νο5 Ιαπωνία! Είναι τόσο μακριά από εμάς αλλά θα ήθελα τόσο πολυ να την επισκεφθώ. Η Ιαπωνία και η κουλτουρα τους δείχνει τόσο ενδιαφέρουσα. Οι όμορφες γκέισες που δαπανούν τόσο χρονο μαθαίνοντας διάφορες τέχνες. Οι μεθόδοι ομορφιάς και περιποιήσεις που έχουν, οι αυστηρότητα των Γιαπωνέζων, η γαστρονομία τους και φυσικά τα τοπία τους με έχουν μαγέψει. Ποιος δεν θα ήθελε ένα περίπατο σε έναν γιαπωνέζικο κήπο όπου οι κερασιές έχουν ανθίσει; Από την άλλη, τα επιβλητικά ηφαίστεια και τα ποικιλόμορφα νησάκια συνθέτουν μια πολυ όμορφη εικόνα. 


credits

Φυσικά η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχουν τόσα μέρη που θα ήθελα να δω από κοντά. Αυτό όμως που θα ήθελα να  αναφέρω είναι το Αγιον Όρος. Δυστυχώς είναι ένα μέρος, που οι γυναίκες δεν θα μπορέσουμε ποτέ να επισκεφθούμε. Ζηλεύω πολύ τους άντρες που μπορούν να το επισκεφθούν. Τόσα μοναστήρια με τόσο πλούτο και ιστορία το καθένα. Από την άλλη, η φύση. Όσοι το έχουν επισκεφθεί έστω και σαν βόλτα όχι για να προσευχηθούν μιλούν για ένα μέρος αξέχαστο και μοναδικό. Το περιβόλι της Παναγιάς είναι ευλογημένο.

credits


Εσείς ποια μέρη θα θέλατε να επισκεφθείτε; 

Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

1 comment:

Δεσποινα Κολαγκη said...

Πολυ ωραιοι.ολοι οι προορισμοί αγαπηηη