#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Monday, 24 April 2017

Το πολύτιμο έλαιο ροδιού της Amygdalea - the precious pomegranate seed oil of Amygdalea

Aναμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύς λόγος για το ρόδι και τον χυμό του, πόσοι όμως γνωρίζετε για το έλαιο ροδιού; 




Το έλαιο ροδιού και για την ακρίβεια το έλαιο από τους σπόρους του ροδιού το γνώρισα όταν κάναμε για τα φυτικά έλαια που μπορούμε να χρησιμοποιησουμε στην αρωματοθεραπεια στην σχολή οπου σπούδασα. Έκτοτε δεν το συνάντησα ποτέ. 
Πριν από μερικές εβδομάδες, οι ιδιοκτήτες της εταιρίας Amydgalea με ενημέρωσαν για το νέο προϊόν που πρόκειται να λανσάρουν στην αγορά σε λίγες μέρες. Μάλιστα θέλησαν να έχουν την  ειλικρινή άποψη μερικών bloggers σχετικά με το προϊόν τους. Έτσι μου πρότειναν να δωρίσουν το έλαιο ροδιού στην συνάντηση  των bloggers που είχαμε στην Λάρισα πριν από μερικές εβδομάδες .  
Πριν όμως σας αναφέρω την γνώμη για το Ελαιο ροδιού της Amygdalea, θα ήθελα να σας αναφέρω μερικά στοιχεία που αφορούν το έλαιο ροδιού.
Σε γενικές γραμμές, το έλαιο ροδιού (pomegranate seed oil) έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια το κόσμο της ομορφιάς. Αν και χρησιμοποιειται από την αρχαιότητα, τα τελευταία χρόνια έρευνες έχουν αποδείξει οτι πρόκειται για ένα πολύτιμο λάδι με μεγάλη αξία για το δέρμα. Επιστημονικά ονομάζεται punica granatum και ο καρπός του ροδιού παράγει το έλαιο του. Ειδικότερα, τα μικρά κόκκινα σποράκια που απαρτίζονται από λευκά σημεία (τα κουκούτσια του καρπού) δημιουργούν το έλαιο ροδιού όταν περάσουν από την διαδικασία της ψυχρής εκθλιψης. 
Το ρόδι κατά τους αρχαίους χρόνους συμβόλιζε την αιωνιότητα, την αναγέννησης και την ευημερία (Διαβάστε περισσότερα εδώ
Όπως θα γνωρίζετε, το ρόδι είναι πολύ θρεπτικό για την υγεία του ανθρωπινου οργανισμό. Έρευνες έχουν δείξει οτι μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα του οξυγονου στην καρδιά και γι' αυτο και συστήνεται η κατανάλωση σου σε άτομα με χαμηλό αιματοκρίτη (Θυμάμαι μικρή να μου  λέει συνέχεια ο μπαμπάς μου, φάε ρόδι για το αίμα). Επίσης περιέχει ένα φυσικό ένζυμο που βοηθά την "κακή" χοληστερίνη LDL να μένει σε χαμηλά επίπεδα. 
Ακόμη  είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και τος αντιγηραντικη δράση στον οργανισμό.

Τώρα όσον αφορά το έλαιο ροδιού,με μια λέξη είναι ένα πολύτιμο φυτικό λάδι που δεν πρέπει να λείπει από καμιά καμπίνα ομορφιάς. 

Οι λόγοι που το καθιστούν αναγκαίο είναι πάρα πολλοί.
Αρχικά όπως και οι κρέμες με ρόδι προσφέρει προστασία εναντίων των ελεύθερων ριζών και συνάμα την γήρανσης του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο έλαιο ροδιού  (tannins, anthocyanins και ellagic acid)είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι ειδικοί μιλούν για 3πλασιο ποσό σε σχέση με τα αντιοξειδωτικα που υπάρχουν στο κόκκινο κρασί!Το ellagic acid, για να πω την αλήθεια δεν ξέρω πως λέγεται στα ελληνικά, σύμφωνα παντα με τους επιστήμονες δρα εναντίων του καρκίνου του δέρματος και δημιουργεί πιο λαμπερό δέρμα. 
Επιπρόσθετα ένα είδος ω5 λιπαρο οξύ (punicid acid)που υπάρχει στο ρόδι, βοηθά το δέρμα στην ανάπλαση σου ενώ δρα σαν παράγοντας προστασίας και διατήρησης της υγρασίας του. Το συγκεκριμένο λιπαρό οξυ έχει την ιδιότητα να προστατευτεί το δέρμα και από τη ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία. 
Ακόμη το έλαιο ροδιού σύμφωνα πάντα με έρευνες παρουσιάζει πληθώρα βιταμινών(Κ,Α,C ) και ιχνοστοιχειων. 
Επιπλέον έχει κατευναστικες ιδιότητες για τα πολύ ξηρά δέρματα. Το έλαιο ροδιού είναι από την φύση προικισμένο με πολλές μαλακτικές ιδιότητες και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθει σε όλες τις ηλικίες (βρέφη,ηλικιωμένα άτομα)για να απαλύνει ένα ατοπικό ή υπερβολικά ξηρό δέρμα.
Όπως τα περισσότερα φυτικά λάδια,το έλαιο ροδιού προσφέρει πλούσια ενυδάτωση. Η ενυδάτωση που προσφέρει δεν είναι λιπαρή και έτσι δεν *κουράζει* στην χρήση. Εύκολα διαπερνά την επιδερμίδα και απορροφάται γρήγορα. Έτσι το έλαιο ροδιού μπορεί να χρησιμοποιηθει ακόμη και στα λιπαρά δέρματα.
Παράλληλα το έλαιο ροδιού έχει αντιμικροβιακες και επουλωτικές ιδιότητες γι' αυτό και συστήνεται η χρήση του σε άτομα που έχουν ακνεικο δέρμα. Μάλιστα όλες αυτές οι βιταμίνες που περιέχει συντελούν στην υγεία του δέρματος.
Το έλαιο ροδιού μπορεί να χρησιμοποιηθει αυτούσιο σαν λάδι φροντίδας για την επιδερμίδα άλλα μπορεί να ενσωματωθεί και στην παρασκευή άλλων καλλυντικών προϊόντων.

Η γνώμη μου για το έλαιο ροδιού της Amygdalea 




To συγκεκριμένο έλαιο είναι ένα προϊόν που το χρησιμοποιησα για αρκετό καιρό. Αρχικά η μυρωδιά του δεν μπορώ να πω οτι ήταν και απο τις αγαπημένες μου αλλά γνωρίζοντας οτι πρόκειται για ένα προϊόν 100% φυσικό χωρίς προσθήκη φυσικών αρωμάτων δεν περίμενα οτι η μυρωδιά θα ήταν το ατού του. Εξάλλου πάντοτε οι καθηγήτριες μου στην σχολή μας υπενθύμιζαν οτι πολλές φόρες τα φυσικά καλλυντικά και ειδικότερα τα λάδια δεν έχουν και τις καλύτερες μυρωδιές άλλα είναι γεμάτα ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα μας και τον οργανισμό μας. Έτσι σε πρώτη φάση θέλησα να "τεστάρω" το προϊόν αυτούσιο χωρίς να προσθέσω άλλα προϊόντα  πχ αιθέρια έλαια για να αλλάξω την μυρωδιά. (Σύντομα όμως θα κάνω και διάφορες αλχημείες για να το εντάξω σε διαφορετικές παρασκευές καλλυντικών). 
Σαν έλαιο ροδιού πραγματικά προσφέρει ενυδάτωση χωρίς ίχνος λιπαρότητας στο δέρμα. Για διάστημα μιας εβδομάδας, το έκανα εφαρμογή στις περιοχές με έντονη ξηρότητα που έχει η κόρη μου. Πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Ειδικά μετά το μπάνιο, το ελαφρύ μασάζ είναι ακόμη πιο ευεργετικό. 
Τους τελευταίους μήνες, όσοι με βλέπουν από κοντά, θα έχουν διαπιστώσει οτι αντιμεντωπιζω μια μικρή ακμή σε κάποια σημεία του προσώπου. Ναι και οι αισθητικοί, μπορούν να έχουν ακμή! Χρησιμοποιησα το λάδι της Amygdalea , μπας και δω διαφορά που λένε! Ειλικρινά διαπίστωσα οτι οι φλύκταινες μειώθηκαν και οι φαγεσωρες επίσης. Σίγουρα θέλω να συνεχίσω να το χρησιμοποιήσω σε αυτές τις περιοχές γιατί έχω δει μεγάλη βελτίωση. Μερικές σταγόνες αρκούν για να κάνουν δουλειά!
Aρχικα όταν έλαβα το προϊόν,  μου φάνηκε μικρή η ποσότητα του ελαίου ροδιού της Amygdalea. Όμως όταν χρειάστηκε να λείψω από το σπίτι σε ταξίδι, κατάλαβα οτι η συσκευασία των 20ml είναι σωτήρια για το νεσεσέρ των αποσκευών. Χωράει παντού και μεταφέρεται χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να σπάσει. Επίσης το σταγονόμετρο είναι ιδανικό για να γίνει σωστή διαχείριση του λαδιού και να μην έχετε σπατάλες. 
Έμαθα ακόμη οτι η τιμή του είναι λογική και μπορεί να αγοραστεί άνετα. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας. 
Καθώς κάποιες φίλες μου έχουν κολλήσει το επίθετο "άπιστος Θωμάς" και για να μην χάσω τον τίτλο εγώ, θέλησα να ζητήσω και την ανάλυση του εργαστηρίου για το συγκεκριμένο προϊόν. Οι ιδιοκτήτες μου την παρείχαν με ευκολία και είδα ότι , σύμφωνα πάντα με εξωτερικό ανεξάρτητο χημικό εργαστήριο, οι ενδείξεις του ελαίου ροδιού της Amydgalea είναι αρκετά καλές. Ειδικότερα το punicid acid που σας ανέφερα παραπάνω είναι 83.1 g/100gr (σε πολύ καλό επίπεδο). 
Ανεπιφύλακτα, το έλαιο ροδιού της Amygdalea είναι ένα χρήσιμο 100% έλαιο ροδιού! 

Πληροφορίες για την διαθεσιμότητα του ελαίου ροδιού θα βρείτε στο site της Amygdalea και στην σελίδα της εταιρίας στο facebook 

1 comment:

Elina Chris said...

Τέλειο αναλυτικό post όπως πάντα!
Σ΄ευχαριστούμε :)