#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 12 July 2017

Μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμαδες Νο25- Beauty and wellness tips for moms No25

Peeling ή scrub?
Ποιο είναι το καλύτερο; 
Οι περισσότεροι νομίζουν οτι είναι το ίδιο αλλά  κάνουν λάθος!



Όποιο και να διαλέξετε, η ουσία είναι μια: προσφέρουν μια καλη περιποίηση στην επιδερμίδα σας καθαρίζοντας τους πόρους, αναζωογονώντας το δέρμα και προσφέροντας το απαλή υφή και λαμπερή όψη. Ποιες όμως είναι οι διαφορές τους; Ποιο είναι καλύτερο; Ποιο προσφέρει πιο δυνατό αποτέλεσμα; 

Peeling
To peeling κάνει απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος με  χημικές μεθόδους συνήθως. Ουσίες που έχουν δημιουργηθεί κατά κανόνα στο εργαστήριο  (ΒΗΑ, ΑΗΑ) χρησιμοποιουνται έτσι ώστε να επιτευχθεί η απολέπιση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Παράλληλα με την απολέπιση, προσφέρουν και άλλα οφέλη στο δέρμα πχ αντιγηραντικα. Τα οξέα χρησιμοποιουνται κυρίως για αυτό τον σκοπό.  Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη peeling (χημικό, ενζυμικο κλπ) που προσφέρουν από ελαφριά μέχρι πολύ δυνατή απολέπιση στο δέρμα. Κάποια απο αυτά μπορούν να γίνουν στο σπίτι (συνήθως τα πιο ελαφρια) ενώ καποια αλλά γινονται γινονται αποκλειστικα σε χώρους ομορφιάς ή ιατρεία. Τα αποτελέσματά τους γίνονται ορατα μεσα σε λιγα λεπτά ενώ εκείνα που είναι πάρα πολύ δυνατά μπορεί να φανεί το αποτελέσματά τους ακόμη και μετα απο μερικές μέρες. Στην πλειονότητας τους χρειάζεται πάντα να εφαρμόζεται αντηλιακή προστασία μετα την χρηση τους. 

Scrub
Oπως και τα peeling, προσφέρουν άμεση απολέπιση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας όμως αυτή γίνετε πάντα με μηχανική μέθοδο. Δηλαδή, στο καλλυντικό προστιθονται συστατικά κατά κανόνα από την φύση που μηχανικά- δια τριβής καθαρίζονται την επιδερμίδα. Τέτοια συστατικά είναι είναι οι κόκκοι ζάχαρης, κομμάτια από κουκούτσια φυτών (βερίκοκο, αμύγδαλο) και μικροκρυσταλλοι θαλάσσιας προέλευσης. Επίσης υπάρχουν σε διαφορετικές διαβάθμισης (απαλά, δυνατά) και μπορούν να εφαρμοστούν από το σπίτι μέχρι σε εξειδικευμενους χώρους. Συνήθως εφαρμόζονται κάθε εβδομάδα και έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα. 

Ποιο προϊόν είναι ιδανικό για το δέρμα μου;
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω κάθε μέθοδος και κατά επέκταση κάθε προϊόν προσφέρει συγκεκριμένα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα σε σχέση με τα αλλα. Οι ανάγκες και οι ιδιαιτεροτητες κάθε δέρματος ευθύνονται για την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος. Στα προϊόντα που πουλωνται στο εμπόριο κάλο είναι να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες που υπάρχουν στην συσκευασία και να τις ακολουθείτε πιστά. Επίσης να μην ξεγελάτε τον εαυτό σας θεωρώντας οτι κάνοντας περισσότερες φορές απολέπιση (από αυτές που αναγράφονται στην συσκευασία) θα επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα γιατί το μόνο που θα έχετε πραγματικά επιτύχει είναι ένα ερεθισμένο δέρμα. 
Τελος θυμηθείτε οτι 
Αν έχετε ένα δέρμα λιπαρό και κάνετε συνέχεια απολέπιση το μόνο που θα πετύχετε είναι να παράγεται επιπλέον σμήγμα
Αν έχετε ένα δέρμα ακνεικο απαγορεύεται ρητά η απολέπιση με scrub προϊόντα γιατί κάνετε διασπορά μικροβίων
Ξεκινήστε πάντα την απολέπιση σας με προϊόντα πιο ηπια και σταδιακά εφαρμόστε πιο δυνατά προϊόντα. 

και ...


Υπάρχουν και μάσκες που προσφέρουν απολέπιση στο δέρμα. Οι μάσκες αυτές αναφέρονται στην κοσμετολογια ως καθαριστικές και περιέχουν καθαριστικά στοιχεία (πχ άργιλος, ένζυμα) που κάνουν αυτό που πραγματικά  υπόσχονται. Μπορείτε να φτιάξετε την δική σας απολεπιστικη μάσκα στο μάσκα ακολουθώντας την συγκεκριμένη εύκολη συνταγή. Και εδώ χρειάζεται να είστε πολλοί προσεκτικές με την εφαρμογής τους και κυρίως με την συχνότητας τους γιατί μπορεί εύκολα να δημιουργησουν ένα δέρμα ξηρό ή ακόμα χειρότερα ευαίσθητο και μη ανεκτικό. 

Εσείς τι χρησιμοποιειτε;

1 comment:

Unknown said...

Έλα ρε! Δεν το ήξερα ότι έχει τοσο μεγαλη διαφορα το ενα από το αλλο. Ευχαριστώ για την πληροφορία