#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 11 January 2017

Μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο2 - Beauty and wellness tips for moms No2




Kάθε Τετάρτη όπως σας ανέφερα θα προσπαθήσω να σας παρουσιάζω μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες.
Σήμερα θα μιλήσουμε για το μακιγιάζ και ειδικότερα για το make up ή fond du teint, κατά τους Γάλλους!


Αχ ! πονεμένη ιστορία όταν είσαι μαμά .. το ξέρω.


Tο make up είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται με σκοπό να καλύψει τυχόν ατέλειες του προσώπου, να φωτίσει κάποια ωραία σημεία, να κρύψει σημάδια κούρασης (με την μέθοδο των φωτοσκιάσεων) και πολύ πιθανόν και κάποιες ρυτιδουλες. Είναι πραγματικά δύσκολο για μια μαμά να διαλέξει το σωστό καλυπτικό make up. Οι περισσότερες μαμάδες συνήθως χρησιμοποιούν το προϊόν που χρησιμοποιούσαν ακόμα από εφηβική ηλικία. Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές, το make up αυτής της ηλικίας δεν καλύπτει – αντίθετα οξύνει- τα σημεία που θέλουν να καλύψουν. Επίσης, λογω ηλικίας και κούρασης- έλλειψη επαρκή ύπνου- και λανθασμένης διατροφής, η κατάσταση του δέρματος έχει αλλάξει.
Έχω παρατηρήσει ότι πολλές μαμάδες χρησιμοποιούν make up σε μορφή compact  θεωρώντας ότι προσφέρουν καλύτερη κάλυψη. Μάλιστα καθώς οι ώρες περνούν και δεν υπάρχει η δυνατότητα για ανανέωση των προϊόντων ομορφιάς, σε κάποια σημεία του προσώπου παρατηρούνται έντονες γραμμές – από τις εκφράσεις του προσώπου- και το δέρμα δείχνει θαμπό.
Το μυστικό για να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο είναι να επιλέξετε διαφορετική μορφή make up. Συνήθως τα υγρά make up  είναι πιο ανθεκτικά σε αυτές τις καταστάσεις και στην αγορά πλέον, υπάρχουν πολλά προϊόντα που προσφέρουν αποτέλεσμα σε μορφή lifting και λάμψη (περιέχουν ειδική σύνθεση ώστε να μην εισχωρούν στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες).

Να θυμάστε ότι το ιδανικό make up για το δέρμα σας είναι αυτό που δεν ξεχωρίζει καθόλου πάνω από την επιδερμίδα σας. Για να πετυχετε την σωστή απόχρωση, ζητήστε να σας δειγματισουν το προϊόν make up που σκεφτεστε να αγοράσετε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δοκιμάσετε το χρώμα make up  χαμηλά στο πρόσωπο σας ή στον λαιμό, για να μπορέσετε να το συγκρίνετε με το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σας στον λαιμό. Η όλη διαδικασία θα πρέπει να γίνει σε φυσικό φωτισμό και όχι στα φώτα που υπάρχουν συνήθως μέσα στα stand  μακιγιάζ. Τις περισσότερες φορές τα stand  διαθέτουν φώτα με πολλές λάμπες που «σκληραίνουν» τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η ιδανική ώρα για να διαλέξετε το σωστό προϊόν είναι πάντα το πρωί.
Τέλος, ζητήστε από την make up artist  να σας δείξει πως θα εφαρμόσετε το προϊόν. Εάν πιστεύετε ότι κάποιο προϊόν επιπλέον θα ήταν χρήσιμο όπως σφουγγαράκι- πινέλο κλπ συζητήστε μαζί της πώς θα κάνετε την εφαρμογή.
Τέλος, εάν υπάρχει η δυνατότητα, κάντε εσείς η ίδια μια εφαρμογή και συζητήστε μαζί με την επαγγελματία εάν είναι η σωστή. Μην ξεχνάτε ότι ο ιδανικός χρόνος για να εφαρμόσετε το make up  δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 3 -4 λεπτά. Συνήθως  οι μαμάδες δεν διαθέτουν και  περισσότερο χρόνο για αυτή την δουλειά!

 Σας αρεσε το αρθρο μου; Ακολουθήστε το beauty harmony blog στο Instagram με #Βeauty_Harmony_Blogκαι κάντε like στην σελίδα του Beauty Harmony Blog στο facebook




1 comment:

Μιχαλοπούλου Καίτη said...

Λατρευω τη νεα σου στηλη. Θα περιμένω καθε Τεταρη με ανυπομονησία!!!
Φιλιά πολλά