#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday, 25 March 2015

ο απόλυτος οδηγός για τις υφασμάτινες βρεφικές πάνες (μέρος 1ο)-the ultimate guide for baby cloth diapers (part1)Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στις βρεφικες πάνες  (διαβάστε την ιστορία των βρεφικών πανών εδώ)
http://muslimah.qsep.com/wp-content/uploads/2013/12/cloth-diapers-vs-disposable.jpg

Καθώς οι πάνες έχουν όλο και περισσότερα πλεονεκτήματα για τους γονείς, το περιβάλλον ολοένα και επιβαρύνεται από αυτές. Μπορεί να είναι πολύ «βολικές» μιας και δεν χρειάζονται πλύσιμο αλλά ρυπαίνουν το περιβάλλον. Πολύτιμα υλικά χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστούν που συνήθως δεν είναι ανακυκλωμένα και κυρίως ο πλανήτης μας γεμίζει πάνες και πλαστικά. Είχα διαβάσει ότι  η Greenpeace αναφέρει ότι μια πάνα για να λιώσει χρειάζεται περίπου 100 χρόνια!!Οπότε καταλαβαίνεται πόσο ρυπαίνεται η γη από τις πάνες. Έρευνες αναφέρουν ότι το πρώτο χρόνο ζωής το μωρό χρειάζεται περίπου 3000 πάνες κατά μέσο όρο!!!Εάν σκεφτούμε μάλιστα ότι μέχρι το παιδί να μάθει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα χρειάζεται 3 χρόνια κατά μέσο όρο, οι πάνες που θα καταναλώσει φτάνουν περίπου τις μερικές χιλιάδες!
http://homemakerchic.files.wordpress.com/2014/01/babies-in-cloth-diapers-homemaker-chic.gif?w=658&h=295

Όπως καταλαβαίνεται δεν ήταν δύσκολο για εμένα να επιλέξω τις υφασμάτινες πάνες. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις υφασμάτινες πάνες, σας παρουσιάζω τον 

ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΣ που δημιούργησε η Κalliopi Xiroudaki. 
Επίσης στο facebook μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις υφασμάτινες πάνες αλλά και να ανταλλάξετε απόψεις, ιδέες κλπ στην ομάδα «Υφασμάτινες πάνες (Greek cloth bum mums): Συζήτηση και ανταλλαγή» 
Ευχαριστώ την Kalliopi Xiroudaki για την άδεια της να αναδημοσιεύσω τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΔΗΓΟ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΩΝ ΠΑΝΩΝ στο ιστολόγιο μου!
Μπορείτε να μαθετε περισσότερα και στο ιστολόγιο της Kalliopi's που θα βρείτε εδω


ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΣ
Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ


ΥΦAΣΜΑΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΣ
Είναι μια παλιά μόδα τελικά;
Πόσοι απο μας δεν έχουμε ακούσει τη φράση «υφασμάτινες πάνες» και έχουμε γουρλώσει τα μάτια μας κοιτώντας με απορία το συνομιλητή μας? Λοιπόν, οι συγχρονες υφασμάτινες πάνες δεν έχουν καμμία σχέση με αυτό που φορούσαν οι γιαγιάδες μας. Ούτε παραμάνες, ούτε πανιά, ούτε δυσκολια στην τοποθέτηση και περιορισμούς στη χρήση τους.  Οι  σύγχρονες υφασμάτνες πάνες μοίαζουν με τις σημερινές μιας χρήσεως , είναι μοδάτες, στυλάτες υγιεινές και χωρίς τα μειονεκτήματά των συμβατικών. Υπάρχουν πολλά είδη υφ. πανών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αναλογα με τις ανάγκες μας. Εϊναι κάτι εύκολο και σίγουρα θα βρούμε κάτι που θα ταιριάζει σε όλους.

http://www.greenplanet.com/wp-content/uploads/2010/08/om-chubby-legs-feet-toes-little-infant-soft-skin-pink-tender-cute-adorable-snuggle-cuddle-fabric-pattern-decoration-fashion-style-green-eco-friendly-photo.jpgΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΣ
Γιατί να επιλέξω υφασμάτινες αντί για μιας χρήσεως;  
Διότι είναι:
·         Οικονομικές:  Επαναπλενόμενες και επαναχρησιμοποιούμενες και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε και στο 2ο ή 3ο παιδί. Ακόμα με τη χρήση τους μπορούμε να εξοικονομήσουμε 1.500 €/ έτος ανά παιδί. Το θέμα της οικονομίας αναπτύσεται περισσότερο στο τέλος
·         Υγιεινές : Χωρίς βαφές, συνθετικές λόσιόν, χημικά και τα τεχνικά αρώματα των πανων μιας χρήσεως
·         Πιο ασφαλείς : Καθώς μεώνουν τον κίνδυνο πνιγμού σε σύγκριση με τις συμβατικές καθώς κάποιο παιδάκι μπορεί να πνιγεί καταπίνοντας τμήματα της πάνας ή το ειδικό τζέλ που έχουν στο εσωτερικό τους
·         Οικολογικές : Φιλικές προς το περβάλλον καθώς με τη χρήση των συμβατικών πανών δημιουργούμε 1 τόνο σκουπίδια ανα παιδί
·         Εύκολη η μετάβαση στη χρηση τουαλέτας:  η μετάβαση για τη χρήση τουαλέτας είναι πολύ πιο εύκολη συγκριτικά με τις συμβατικές διότι τα παιδάκια μπορούν να αισθάνονται καλύτερα πότε είναι βρεγμένα ή έχουν λερωθεί.
·         Αισθητικά πιο χαριτωμένες:  Υπάρχουν αμέτρητα σχέδια και χρώματα για να σπάσουμε τη μονοτονία και γιατί οι μικροί χνουδωτοί πολύχρωμοι ποπούληδες είναι χαριτωμένοι!
Το όλο θέμα με τις υφ. πάνες είναι η ευκολία. Κάθε πάνα για να λειτουργήσει στην ουσία χρειάζεται 4 βασικούς παράγοντες: α) το απορροφητικό μέρος, β) το απαλό τύλιγμα γύρω απο τον ποπο γ) το αδιάβροχο μέρος και δ) με κάτι να κλέινει (κλείστρο). Παρακάτω θα εξηγήσουμε το πως λειτουργούν οι πανούλες μας.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΣ
Η πρακτικότητα σε όλο της το μεγαλείο
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Στην ουσία έχουμε το απορροφητικό υλικό στο εσωτερικό της πάνας, και στο εξωτερικό το αδιάβροχο «κέλυφος» για να μην περνάει η υγρασία και κλείνει είτε με βέλκρο είτε με poppers. Σε μερικές πάνες είναι ενσωματωμένο και σε άλλες οχι.
  
 
Το εσωτερικό υλικό μπορεί να είναι διάφορα είδη υφασμάτων (βαμβάκι, microfiber, hemp/κάνναβη , μπαμπου, μια παλιά πετσετα ή η αγαπημένη μπλούζα του άντρα σας.. :P). Το εξωτερικό είναι συνθετικό φτιαγμένο από PUL, TPU, NYLON κλπ.. το οποίο αφήνει το δερματάκι να αναπνέει και κρατάει την υγρασία μέσα αποτρέποντας τις διαρροές. 
 
A η συνέχεια σύντομα...

2 comments:

Ασυνάρτητες Μπούρδες said...

Μαρία ποτε δεν προλαβα να σε ευχαριστήσω που χρησιμοποίησες τον οδηγό μου για τις υφασμάτινες πάνες!!! Σε ευχαριστω πολύ !!!! ελπίζω τα κορίτσια να τον βρήκαν χρησιμο και να βοήθησε λίγο στην εξάπλωση της ιδέας! Έχω δημιουργήσει ένα μπλογκ που εχει πραγματικά τα πάντα για τις υφασμάτινες πάνες με βίντεο και εικόνες για να είναι ευχάριστο οπτικά. Αν θελεις σύνδεσε το στο ιστολόγιο σου! ευχαριστώ πολύ!!!!
http://clothdiapersgreece.blogspot.gr/

Mαρία Γεωργακού said...

ναι θα το κανω ευχαριστω για την αδεια αναδημοσιευσης