#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Saturday 22 July 2017

Οι δεινόσαυροι- Το κουτί της γνώσης

Ξέρετε τους δεινόσαυρους; 
Ποιοι ήταν και γιατί είναι τόσο γνωστοί;
Ποιοι τους ανακάλυψαν και με ποιο τρόπο;
Πόσο καλά πιστεύετε οτι γνωρίζετε τους δεινόσαυρους;


Το παιχνίδι " Οι δεινόσαυροι- το κουτί της γνώσης " θα σας κάνει να ελέγξετε τις γνώσεις σας σχετικά με αυτά τα επιβλητικά ζώα που κυριαρχούσαν στην γη πριν από τον άνθρωπο.


Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνώσεων που παίζεται ευχάριστα από παιδιά και από μεγάλους. Ένα παιχνίδι γνώσεων κρυμμένο μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί για να μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας στην παραλία, στο ταξίδι, στην βόλτα για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης αλλά και μάθησης. 
Το παιχνίδι " Οι δεινόσαυροι- το κουτί της γνώσης " θα το βρείτε από τις εκδόσεις Susaeta και περιλαμβάνει 40 κάρτες με 80 ερωτήσεις-απαντήσεις συνολικά.



Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείτε να παίξετε αυτό το παιχνίδι. Εμείς το παίζουμε με αυτόν τον τρόπο. Μοιράζουμε τις κάρτες ανάλογα με τον αριθμό των παιχτών. Κάθε κάρτα έχει θέμα μια ενότητα/δεινόσαυρο. {Εγώ πάντα παίζω με τον μικρο Νικόλα που δεν μπορεί να διαβάσει ακόμα}. Κάθε παίχτης ρωτά τον αντίπαλο του την ερώτηση της κάρτας που έτυχε. Αν απαντήσει σωστά ο αντίπαλος κερδίζει την κάρτα. Υπάρχει η δυνατότητα και για δεύτερη ερώτηση στην ίδια κάρτα. Εαν ο αντίπαλος θέλει να απαντήσει και απαντήσει σωστά θα κερδίσει ακόμη μια κάρτα. 
Και αν νομίζετε οτι εσείς οι μεγάλοι γνωρίζετε πάρα πολλά για τους δεινόσαυρους μάλλον γελιέστε (έτσι την πατήσαμε όσοι μεγάλοι θελήσαμε να παίξουμε με τα παιδιά μου). Για δείτε μερικές ερωτήσεις: 
Τι γνωρίζετε για τον ιχθυοσαυρο;
Τι είχε στην άκρη της ουρά τους ο σουνοσαυρος;
Ποια ήταν η Μαίρη Ανινγκ;
Παίζοντας "Οι δεινόσαυροι- το κουτί της γνώσης" θα εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας γύρω από τους δεινόσαυρους πάρα πολύ.


Όλες αυτές οι γνώσεις γύρω από αυτά τα φοβερά τέρατα μέσα από το παιχνίδι. Οι κάρτες είναι ευανάγνωστες με μεγάλα γράμματα  και  ζωηρά χρώματα. Οι εντυπωσιακές ζωγραφιές των δεινοσαύρων πλαισιώνουν την κάθε ερώτηση/κάρτα και έτσι κάθε παιδί μπορεί να δει πως ακριβώς ήταν ο κάθε δεινόσαυρος που περιγράφετε και νοητά τα ταξιδέψει στην εποχή τους. 
Τι λέτε είστε έτοιμη λοιπόν για παιχνίδι; 
Και να μην ξεχάσω! Αν αγαπάτε τους δεινόσαυρους, αυτά τα βιβλία θα τα λατρέψετε


Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog στο facebook Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

No comments: