#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 26 July 2017

Μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο26-Beauty and wellness tips for moms No26

Ο ελληνικός ☼ήλιος όπως λένε ξένες τουριστικές εταιρίες που διαφημίζουν την χώρα μας είναι αυτός που σηματοδοτεί το ελληνικό καλοκαίρι και το κάνει να ξεχωρίζει. Σε παλαιότερες αναρτήσεις θα βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την ηλιοπροστασια και δεν θέλω να σας κουράσω μιλώντας πάλι για τα ίδια. Όμως θέλω να σταθώ σε μια ερώτηση που έλαβα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομειο πριν από λίγο καιρό και αφορά την ηλιοπροστασια και  νομίζω αξίζει να σας την παρουσιάσω όπως ακριβώς την έλαβα.

unsplash.com


"Γεια σου Μαρία. Είμαι η Ε... και διαβάζω αρκετό καιρό το ιστολογιο σου. Μου αρέσει πολύ  γιατί παρουσιάζεις πολλά θέματα που αφορούν μαμάδες  χωρίς όμως να χρησιμοποιεις επιστημονική ορολογία και να με κουράζεις στο διάβασμα. 
Τον τελευταίο καιρό, βλέπω έντονα οτι παντού παρουσιαζονται προϊόντα για την αντηλιακή προστασία. Μήπως είναι λίγο υπερβολή αυτή η τάση για τα αντιηλιακά; Μήπως έτσι η εταιρίες πλουτίζουν εις βάρος μας;
Ποια είναι η γνώμη σου;"

Αγαπητή Ε.. δεν θεωρώ οτι είναι υπερβολή η έμφαση που δίνετε αυτή την περίοδο σχετικά με την αντιηλιακή προστασία. Έχει αποδειχθεί σε πάρα πολλές έρευνες οτι ο ήλιος και κυρίως η καταστροφή που πραγματοποιείται στο στρώμα του όζοντος που βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της γης έχει δραματικές συνέπειες για την υγεία μας. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορούν να εισχωρήσουν σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με άλλα χρόνια (μόνο ο Πλανητάρχης! δεν βλέπει αυτή την καταστροφή ή κάνει οτι δεν βλέπει😉) και έτσι να προκαλέσουν πιο εύκολα και κυρίως πιο γρήγορα εγκαύματα και καρκίνους στο δέρμα. 
Δυστυχώς εαν και πολλοί ειδικοί τονίζουν οτι όλο τον χρόνο θα πρέπει να προστατευόμαστε από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, χρησιμοποιώντας αντιηλιακα, μόνο λίγοι είναι αυτοί που έχουν πάρει σοβαρά αυτή την οδηγία. Όπως θα έχετε παρατηρήσει και εσείς, υπάρχουν πολλοί γονείς που συνεχίζουν να εκθέτουν τα παιδιά τους στην ηλιοφάνεια τις μεσημεριανές ώρες. 
Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί γονείς που δεν βάζουν καθόλου αντιηλιακό στα παιδιά τους. Να σας θυμίζω οτι η επίδραση του ήλιου είναι συσσωρευτική και αυτό σημαίνει οτι τις χειρότερες συνέπειες αυτής της υπερεκθεσης των παιδιών στον ήλιο θα κληθούν να την αντιμετωπίσουν όταν θα είναι ενήλικες. Η φωτογηρανση είναι η πιο "απλή" συνέπεια της υπεριώδης ακτινοβολίας  ενώ τα μελανώματα σίγουρα θα αναπτυχθούν σε κάποια άτομα. 
Αρα το να προσέχουν για την υγεία μας από την υπεριώδη ακτινοβολία μπορούμε να το πετύχουμε αρχικά αποφεύγοντας την μέσα σε λογικά πλαίσια πάντα. Στην συνέχεια, η χρήση των αντιηλιακών και κυρίως η σωστή εφαρμογή και αποθήκευση τους είναι αναγκαία εαν θέλουμε να προστατευτούμε. 
Οπότε τους καλοκαιρινούς μήνες επιβάλετε ΌΛΟΙ να χρησιμοποιουμε καλής ποιότητας αντηλιακά.

Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

No comments: