#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Tuesday 18 July 2017

Η νεράιδα των δοντιών μας επισκέφθηκε!Tooth fairy visited us!

Κάπου εκεί στην άνοιξη, το πρώτο δοντάκι της κόρης μου άρχισε να κουνιέται! Η ιδια εδώ και καιρό μου ανέφερε οτι είχε αρχίσει να ανησυχεί γιατί οι περισσότεροι φίλοι της στο σχολείο είχαν ήδη βγάλει πάνω από 3-4 ενώ η κόρη μου κανένα. 
Μετα από από δυο μήνες, που το πρώτο δοντάκι  ζούσε διάφορα ταρακουνήματα, βγήκε! Η χαρά της κόρης μου απερίγραπτη, εμείς πάλι σαν γονείς από την μια χαιρόμασταν για το παιδί μας και από την άλλη συνειδητοποιήσαμε οτι τα παιδιά μας μεγαλώνουν και μαζί με αυτά και εμείς (ας το αφήσουμε αυτό όμως τώρα😒). Και αφού όπως σας ανέφερα βγήκε, η καημένη άρχισε να το φυλάει σαν κόρη οφθαλμού και φυσικά να το επιδεικνύει σε παππούδες, δασκάλους και συμμαθητές. Και κάπου εδώ έπρεπε να εμφανιστεί και η νεράιδα των δοντιών (who?)


Ναι η νεράιδα των δοντιών. Αυτό το ξενόφερτο έθιμο που για πρώτη φορά είδαν τα παιδιά μου σ' ένα επεισόδιο της γλυκιάς Πεππα το γουρουνάκι (μπορείτε να δείτε το επεισόδιο εδώ) και άρχισαν οι διευκρινήσεις και εξηγήσεις από τους συμμαθητές στο σχολείο, μιας και σε κάποιους είχε πάει ήδη. Βλέπετε εμείς όταν ειμασταν μικρά δεν είχαμε την νεράιδα των δοντιών. Πετούσαμε το δοντάκι στα κεραμίδια και απλά λέγαμε 
"Να κοκαλένιο
δωσμου σιδερένιο"
και με αυτή την ευχή νιώθαμε τόσο ευτυχισμένα.
Όμως τα χρόνια άλλαξαν και πλέον, θέλουμε το πρώτο δόντι να το θυμούνται τα παιδιά μας και φυσικά να το κρατήσουν ενθύμιο, οπότε η νεράιδα των δοντιών ήταν για την κόρη μου η ιδανική ιδέα. Φυσικά της εξήγησα οτι σε κάθε χώρα, τα παιδιά ακολουθούν διαφορετικά έθιμα σχετικά με το πρώτο δόντι. Εμείς πάντως σαν γονείς, θελήσαμε να κάνουμε μια μίξη παραδόσεων και να χρησιμοποιησουμε τον μύθο της νεράιδας για το πρώτο δόντι και στην συνέχεια να χρησιμοποιήσουμε το πέταγμα για τα υπόλοιπα δόντια.  
"Μα καλά, πότε θα έρθει η νεράιδα σε εμένα μαμά;" Ήταν η επόμενη ερώτηση που έλαβα απο την κόρη μου μετά από όλα όσα σας ανέφερα. Είχαν περάσει ήδη 15 μέρες, και εγώ δεν είχα ετοιμάσει τίποτα για την νεράιδα των δοντιών. Το καθημερινό τρέξιμο των υποχρεώσεων και δουλειάς δεν μου είχε αφήσει περιθώρια να ετοιμάσω τίποτα. Από την άλλη, δεν μου αρέσουν οι προχειροτητες. Δεν ήθελα απλώς να αφήσω ένα κέρμα στο μαξιλάρι. Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό που θα το θυμάται για πάντα. Φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω οτι " η νεράιδα των δοντιών" ήταν μια καλή αφορμή για εμένα για να βγάλω κόλλες, ψαλίδια και τα σχετικά και έτσι και έγινε.
Το δοντάκι θα έμπαινε σε ένα μικρο κουτάκι από κόσμημα αρχικά. Για να μπορέσει να το βρει η Νεράιδα και φυσικά για να πλάσουμε το δικό μας μύθο για εκείνη, προσθέσαμε την πορτούλα της Νεράιδας. 
Η πορτούλα της Νεράιδας των δοντιών είναι μια μικρή λιλιπούτεια πορτούλα όπου τοποθετείτε κάπου κοντά στο κρεβάτι του παιδιού έτσι ώστε το βράδυ να μπορέσει να  μπει η νεράιδα για να πάρει το δόντι και να αφήσει το δωράκι στο παιδί. Σαν ιδέα το είδα ψάχνοντας στο pinterest  και μου άρεσε πολύ όμως επειδή να  αγοράσω κάτι τέτοιο δεν γινόταν λόγω χρόνου, σκέφτηκα να φτιάξω την δική μου (Ώρα για χειροτεχνία για εμένα!🙆). Νομίζω οτι η δικιά μου πάντως ήταν πολύ καλύτερη από αυτές. Μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες για την κατασκευή της συγκεκριμένης εδώ. 
Σαν δώρο από την Νεράιδα, θέλησα να φτιάξω ένα πακετάκι με πραγματάκια που θα λάμβανε η κόρη μου από την Νεράιδα.


Αρχικά τύπωσα στον εκτυπωτή μου το εκτυπωσιμο της Ελπίδας για την Νεράιδα των δοντιών γιατι δεν είχα χρόνο να φτιάξω το δικό μου. Μια χαρά ήταν και αυτό! Συμπλήρωσα τα στοιχεία και ήταν έτοιμο.




Μια θηκούλα για να μπει το κέρμα από την νεράιδα μου ήταν απαραίτητη.  Ψάχνοντας στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές λύσεις για να αποθηκεύσετε το πρώτο δοντάκι όμως η ιδέα με την θήκη από τα γνωστά αυγουλακια- σοκολάτα ήταν αυτή που μου άρεσε περισσότερο. Έτσι με μερικές τέμπερες, λίγη φαντασία και μπόλικη χρυσόσκονη η θήκη για το κέρμα από την Νεράιδα ήταν έτοιμη. (Σε αυτή την θήκη μετά, αποθήκευσα εγώ το δοντάκι της για ενθύμιο). Για δείτε πως έγινε



Για να κάνω πιο girly την άφιξη της νεράιδας μας, ετοίμασα και ένα μικρο μενταγιόν ως δωρο. Προμηθεύτηκα ένα μικρο μπουκαλάκι- μενταγιόν και έβαλα μερικές χάντρες μεσα και εφτιαξα το μενταγιόν. 
Μερικά σοκολατένια κέρματα υπήρχαν μέσα στον φάκελο-δώρο από την Νεράιδα με υπενθύμιση να πλένει πάντα τα δόντια της πρωί- βράδυ. 
Σαν δώρο θέλησα να συμπεριλάβω μερικά αυτοκόλλητα που τόσο αγαπά η κόρη μου, μερικά στυλο με glitter και φυσικά κάποια βιβλία. Διάλεξα δυο (γιατί δεν μπορούσα να αντισταθώ). Το κορυφαίο "Τα ψηλά βουνά" του Ζαχαρία Παπαντωνίου από τις εκδόσεις Μίνωα, ετσι γιατί ήθελα να το έχει η κόρη μου  και " Το κουνιστό δόντι της Φρύνης" της Βούλας Μαστορη από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ειδικά  για το δεύτερο θα σας πρότεινα να το αγοράσετε  για την περίσταση. Μπορείτε να διαβάσετε και τις κριτικές δυο φιλενάδων μου για να πάρετε μια γεύση 
και το πακετάκι μου ήταν έτοιμο!

Η αντίδραση της κόρης μου

Το βράδυ πριν κοιμηθεί ακολουθήσαμε το γνωστό πρωτόκολλο (δόντια, πρόσωπο, διάβασμα κλπ). Στην συνέχεια, βάλαμε την πορτούλα στον τοίχο δίπλα από το κρεβάτι της και το μικρο απλό κουτάκι κάτω από το μαξιλάρι. Αφού κοιμήθηκε, πήρα το κουτάκι και έβαλα την θήκη που έφτιαξα μαζί με τον φάκελο με τα δωράκια δίπλα από την πορτούλα. Λίγη χρυσόσκονη έριξα στο χαλί έτσι για να θυμάται οτι πέρασε από εδώ η Νεραιδουλα.



Όταν ξύπνησε, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ελέγξει την πορτούλα αν ήρθε η Νεράιδα των δοντιών. Μόλις είδε το κουτάκι και τον φάκελο ξετρελάθηκε. Το μενταγιόν φυσικά το φορούσε όλη μέρα και αμέσως στρωθήκαμε στο διάβασμα των βιβλίων.
Μια ωραία ανάμνηση μόλις δημιουργηθηκε! Εσείς έχετε παρόμοια; 


4 comments:

Ελπίδα - two boys and hope said...

μα τι ομορφα πραγματα ετοιμασες βρε Μαρια μου!! Σιγουρα τα χαρηκε το κοριτσακι σου το συνονόματο!!! πολλα πολλα φιλια

Mαρία Γεωργακού said...

Ναι της αρεσαν πολυ και τα ευχαριστηθηκε

Maria Ifad said...

Τι όμορφη διαδικασία για μαμά και παιδί η αλλαγή των δοντιών!Εγώ έβγαλα τα πρώτα μου δόντια μετά τους 12 μήνες και άρχισα να τα αλλάζω 8 ετών! Πολύ όμορφα δωράκια χάρισες στην κορούλα σου! Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά στο post μου! Φιλιά!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

Ε λοιπόν θα γελάσεις! Η κόρη μου 10 χρονών μου λεει πριν λίγες μέρες (σημειωτέον πως κουνιούνται 2 τραπεζίτες της!) Μαμά, εσύ μου βάζεις τα δώρα στο μαξιλάρι μου; Γελάω και το παραδέχομαι! Ε καλά, τότε όταν μου πέσουν τα δόντια να ξέρεις πως θέλω για το ένα χρήματα και για το άλλο δώρο! Χαχα! Το βράδυ μου λεει... να εκεί το έβαλα! Και την άλλη μέρα (που το είχα ξεχάσει) μου ψιθυρίζει... Μαμά.. ξέχασες το δόντι! Πάω μέσα παίρνω χρήματα και τις τα δίνω! Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνια της λέω γελώντας!
kathy