#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Thursday 6 July 2017

Διαβάσαμε: Η Oνειρούπολη του Αθ. Βουλαγκα

Η Ονειρούπολη είναι το νέο βιβλίο που λάβαμε από τις εκδόσεις Ήρα. Ο Αθανάσιος Βουλάγκας, Βολιώτης εκπαιδευτικός θέλησε να γράψει μια πολυ γλυκιά ιστορία για τα παιδάκια. 



Η ιστορία αφορά το μαγικό ταξίδι της Νεφέλης και της Φαίδρας σ' ένα κόσμο μαγικό όπου κάθε παιδί θα ήθελε να βρίσκετε. Οι μικρές Νεφέλη και Φαίδρα κάνουν εξερευνήσεις μέχρι να βρουν την μαγική πόλη.  Η Ονειρούπολη είναι η μαγική πόλη των παιδιών οπου δεν βαριούνται ποτέ τα παιδιά. Σ'  αυτή την χώρα υπάρχουν μόνο παιδιά που παίζουν και γελούν ασταμάτητα. Ξεγνοιασιά, ανεμελιά, γέλια και χαμόγελα παντού. Λούνα παρκ, ζαχαρωτά, μπαλόνια και παιχνίδια κάθε λογής τους περιμένουν. Στην παρέα του προστίθενται και άλλα παιδιά για παιχνίδι. Όμως κάποια στιγμή τα κορίτσια σκέφτονται οτι θα ήθελαν να γυρισουν στο σπίτι τους. Εξάλλου ανακαλυπτωντας την Ονειρούπολη κατάλαβαν οτι όταν βάζεις στόχο και προσπαθείς με πείσμα και επιμονή, τον πετυχαινεις. Και έτσι πρέπει να κάνουν παντα. Να χουν στόχους και να επιμένουν σε αυτούς. Η Ονειρούπολη τελικά ήταν το όνειρο που είδαν οι δυο φίλες το προηγούμενο βράδυ στα γενέθλια της Φαίδρας. 
Τελικά μπορεί να ήταν ένα όνειρο η Ονειρούπολη αλλά ποτέ δεν είναι αργά να φτιάξουν την δική τους. 


Το βιβλίο αυτό είναι ένα παραμύθι όπου τα μηνύματα της προσπάθειας, επιμονής και ομαδικότητας υπάρχουν έντονα. Μέσα από την παιδικότητα των σκέψεων των πρωταγωνιστριων, οι μικροί αναγνώστες θα ταξιδέψουν σε μια ονειρεμένη χώρα. 
Η εικονογραφιση του Σταμάτη Παπαδημου είναι τόσο ζωντανή με έντονα χρώματα που θυμίζει παιδική ταινία του κινηματογραφου. Ένα βιβλίο που θα συντροφεύσει γλυκά τα παιδιά της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. 
Μπορείτε να το προμηθευτειτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία ή να το παραγγείλετε από τον εκδοτικό οίκο

Ευχαριστώ τις εκδόσεις Ηρα για την χορηγία.  

No comments: