#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 10 March 2017

Tα βότανα της Chiron Kentauros- The herbs of Chiron Kentauros

Πήλιο το βουνό των  κενταύρων και των βοτάνων!
Ίσως να γνωρίζετε ότι το Πήλιο, είναι φημισμένο για τους Κένταυρους που ζούσαν σε αυτό. Ο Κενταυρος Χείρωνας ήταν ο πιο ξακουστός Κενταυρος στην αρχαιότητα και λέγεται ότι ζούσε στο Πήλιο. Ο Χείρωνας ήταν δάσκαλος σε πολλούς ήρωες της αρχαιότητας (Αχιλλέα, Ιάσονα,  Ηρακλή, Πηλέα). Μάλιστα φημολογείται ότι ήταν αυτός που δίδαξε τα βότανα στον  Ασκληπιό.
Λένε ότι γνώριζε πολλά βότανα που τα έβρισκε να ευδοκιμούν στο φημισμένο βουνό και τα χρησιμοποιούσε για πολλούς σκοπούς. 
Με την πάροδο των χρόνων, πολλοί μελετητές θέλησαν να επισκεφτούν το Πήλιο  και ανακάλυψαν ότι πραγματικά στο Πήλιο, ευδοκιμούν πολλά είδη βοτάνων (γύρω στα 3000!).
Έχοντας κατά νου τα παραπάνω, η οικογένεια του Π. Γιαννακούλα και της Ζ. Φιλίππου, θέλησε να δημιουργήσει την επιχείρηση Chiron Kentauros



H Chiron Kentauros  που εδρεύει στο Πήλιο, ασχολείται με την καλλιέργεια βοτάνων. Ειδικότερα ασχολείται με την καλλιέργεια, συλλογή, επεξεργασία, συσκευασία και εμπορία αποκλειστικά βοτάνων βιολογικής γεωργίας που ευδοκιμούν στο φημισμένο βουνό του Πηλίου.

Για την υλοποίηση αυτής της ιδέας χρησιμοποιούνται αναστηλωμένα κτήρια φτιαγμένα πάντα σε αρμονία με την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική σε ένα χωριό του Πηλίου που ευτυχώς ακόμα δεν είναι και τόσο τουριστικό, την Δράκεια. Σε αυτό το μικρό χωριό του Πηλίου, η εταιρία Chiron Kentauros συλλέγει τα βιολογικά βότανα που ευδοκιμούν σε  ιδιόκτητους αγρούς της γύρω περιοχής. Στην συνέχεια τα αποξεραίνει στους χώρους αποξήρανσης που βρίσκονται στα πετροκτιστα κτήρια στην Δράκεια και τα συσκευάζει στον ίδιο πάντα χώρο.
Η ποικιλία των βιολογικών βοτάνων που προσφέρει η Chiron Kentauros είναι πολύ πλούσια. Από το ταπεινό χαμομήλι και το βαλσαμοχορτο που ευδοκιμεί εύκολα στο Πήλιο μέχρι την τσουκνίδα, την ρίγανη, το τσάι του βουνού, το τίλιο, το θυμάρι, το μελισσοχορτο, το φασκόμηλο, το σαμπουκο, την λουιζα, την δάφνη και την αχιλλεα. Δείτε την λίστα των βοτάνων εδώ
Εμείς δοκιμάσαμε σε αφέψημα το αγαπημένο μας σαμπουκο, ιδανικό για τα κρυολογήματα και γνωστό για τις  αποχρεμπτικές του ιδιότητες. Εγώ δοκίμασα επίσης και την λουιζα (ιδανική για αποτοξίνωση, κατακράτηση υγρών και μείωση της κυτταρίτιδας). Ακολουθησα την προτεινόμενη διαδικασία της Chiron Kentauros και μου άρεσε πολύ. Ακόμη θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι η δάφνη της συγκεκριμένης εταιρίας είναι αρκετά αρωματική. Τα παιδιά μου αμέσως μου τόνισαν την ιδιαίτερη μυρωδιά  που είχε η συγκεκριμένη όταν την πρόσθεσα στις φακές μας.


Αξίζει να σας επισημάνω ότι τα βότανα που συλλέγει και αποξεραίνει η οικογένεια του Π. Γιαννακούλα και της Ζ. Φιλίππου προέρχονται από διαφορετικά υψόμετρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να διαφέρουν παρά πολύ στην γεύση σε σχέση με άλλα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Όσοι είναι γνώστες των βοτάνων, γνωρίζουν ότι το έδαφος και το υψόμετρο παίζουν  μεγάλο ρόλο στην ποιότητα των βοτάνων. Επιπρόσθετα, ο τρόπος συλλογής όπως και ο χώρος αποξήρανσης  είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες. Τα βότανα της Chiron Kentauros συλλέγονται με τα χέρια ενώ η άψογη συσκευασία διασφαλίζει την ποιότητα τους μέχρι να καταναλωθούν.


Και αν ακόμα δεν έχετε πείσθει για την ποιότητα των βοτάνων της Chiron Kentauros, μιαξενάγηση στον χώρο θα σας πεισει. Σε συνεννόηση πάντα με τους ιδιοκτήτες μπορείτε να επισκεφτείτε τους χώρους της επιχείρησης και να δείτε πως ξεραίνονται και αποθηκεύονται τα βότανα τους. Επίσης, μια βόλτα στους βοτανοκηπους της Chiron  Kentauros θα σας γοητευσει. Το Πήλιο στην περιοχή της Δρακειας είναι ανεξερεύνητο και συναρπαστικό συνάμα. Εγώ πάντως θα το κανονίσω σίγουρα. Δεσμεύομαι!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαθεσιμότητα των βοτάνων, σημεία πώλησης κλπ μπορείτε να απευθυνθείτε
 στο τηλέφωνο 2428091300
web site : www.chiron.gr
e-mail : zoifilippou@hotmail.com

6 comments:

Unknown said...

Πραγματικα πανεμορφο Πήλιο αλλα δεν ηξερα οτι εχει τοσα βοτανα! Θα κοιταξω αμεσα την σελιδα τους!!! Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες

Δεσποινα Κολαγκη said...

στο Πηλιο δεν εχω παει αλλα λατρευω τα βοτανα!!! θα τα εχω στα υποψην!!! φιλια

Maria Ifad said...

Γνωρίζω ότι το Πήλιο έχει πολλά βότανα ως ευλογημένος τόπος! Αυτό το Lemon Verbena φαίνεται πολύ ενδιαφέρον! Πολύ ενημερωτικό post, Μαράκι!
Maria Ifadopoulou

Mαρία Γεωργακού said...

Ναι Αθανασια τα συγκεκριμενα αξιζουν

Mαρία Γεωργακού said...

Ελπιζω καποια στιγμη να μπορεσεις νατα δοκιμασεις

Mαρία Γεωργακού said...

Το lemon verbena ειναι αυτο που λεμε λουιζα