#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 22 March 2017

Μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο12- beauty and wellness tips for moms No12

Βρισκόμαστε στο τέλος του Μαρτη και επιτέλους είδαμε ηλιόλουστες μέρες! Ο μαρτης στα χέρια των μικρων παιδιών καλά κρατεί, κατά το έθιμο αλλά όλες εσείς που είστε μαμάδες μην περιμένετε τον μαρτη να σας προστατεύσει από τον ήλιο και τις βλαβερές του ακτίνες.
Χρειάζεται να βάλουμε και εμείς το χέρι μας για να προστατευσουμε το δέρμα σας από την υπεριώδη ακτινοβολία. Σε παλαιότερη ανάρτηση μου (σκέψεις σχετικά με την αντιηλική προστασία) μπορείτε να διαβάσετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την ηλιοπροστασια που αξίζει να γνωρίζετε ειδικά εάν έχετε παιδάκια. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιουν αντιηλιακα προϊόντα, αλλά δυστυχώς είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζουν πώς να διαλέξουν το κατάλληλο αντιηλιακο. Πριν λοιπόν ξεκινήσετε να ψαχνετε για το κατάλληλο προϊόν, διαβάστε ποιο αντηλιακό είναι το ιδανικό για εσάς (διαβάστε πώς θα επιλέξετε αντιηλιακό εδώ)

credits


Κάνοντας μια μικρή έρευνα, θα συνειδητοποιησετε, ότι υπάρχει πληθώρα προϊόντων για να καλύψει όλα τα γούστα και τα βαλάντια. Τεχνικοί όροι και διαφορετικοί συστατικα μάλλον θα σας μπερδέψουν παρά θα σας διευκολύνουν στην επιλογή του ιδανικού προϊόντος. 
Βέβαια, υπάρχουν και τα φυσικά αντηλιακά αλλά δυστυχώς δεν θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρουν επαρκή προστασία από την ηλιοφάνεια ειδικά σε περιοχές όπου η ηλιοφάνεια είναι μεγάλη σαν την χώρα μας. Επίσης θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι τα τελευταία χρόνια, υπάρχει η τάση πολλά άτομα να προτιμούν τα χειροποίητα καλλυντικά. Μάλιστα πολλοί διαφημίζουν και αντιηλιακα χειροποίητα. Εγώ πάλι θα σας πρότεινα να μη αγοράσετε χειροποίητα αντιηλιακα (Διαβάστε την γνώμη μου γι αυτά τα προϊόντα εδω)
Ακόμη θα ήθελα να διευκρινίσω οτι βάζοντας αντιηλιακο το πρωί δεν σημαίνει οτι σας προστατεύει όλη την μέρα. Η αλήθεια είναι οτι οι μαμάδες ξεχνάμε να ανανεώνουμε το αντιηλιακο μας γιατί έχουμε άλλες προτεραιότητες συνήθως αλλά αυτό μπορεί να είναι ολέθριο για την υγεία του δέρματος μας. 
Το αντιηλιακο μετά από κάποιες ώρες χάνει την δραστικότητα του. Η θερμότητα, ο ιδρώτας, ο αέρας και η τριβή ευθύνονται κυρίως για την μείωση της δραστικοτητας. 
Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην ξεχνάμε την επαναληξη της χρήσης;
Αρχικά, να έχετε πάντα στην τσάντα σας ένα αντιηλιακο προϊόν. Οι περισσότερες εταιρίες πλέον, διαθέτουν και αντιηλιακα σε μικρότερες συσκευασίες, περίπου 50 ml που είναι πολύ εύχρηστα. Έτσι θα μπορείτε να το κουβαλάτε πάντα μαζί σας και να ανανεωνεται την χρήση του.
Επίσης εαν δεν διαθετε την πολυτέλεια να φροντίζετε όπως θα θέλατε το δέρμα σας, μην χρησιμοποιειται make up πάνω από το αντιηλιακο. Προτιμήστε το αντηλιακό με χρώμα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ξεβάψετε το make up σας για να ανανεώσετε το αντιηλιακο προϊόν. 
To παραδέχομαι. Αγαπώ τις εφαρμογές (appl) στο κινητό. Μπορεί να άργησα να καταλάβω πως λειτουργούν αλλά πλέον έχω πολλές για συμμάχους στην καθημερινοτητα μου. Μια από αυτές είναι και η Sunscreen Reminder Lite! Εύκολη εφαρμογή που προγραμματιζετε πότε θα χρειαστείτε να κάνετε ανανέωση του αντηλιακού σας. Εναλλακτικά χρησιμοποιηστε την υπενθύμιση του κινητού σας. 
Αν πάλι δεν είστε και πολύ της τεχνολογίας, μην στεναχωριεστε. Εγώ παλαιότερα που δεν χρησιμοποιουσα όλες αυτές τις πρωτότυπες εφαρμογές στην καθημερινότητα μου, χρησιμοποιουσα μια πολύ πιο εύκολη. Αυτη του ρολογιού με χρονογράφο. Έτσι  έβαζα σε εφαρμογή την επόμενη ώρα που θα ήθελα να ανανεώσω το αντιηλιακο το δικό μου και αυτό των παιδιών. 
Τελος, θα ήθελα να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να μάθουμε στα παιδιά μας να προστατεύουν το δέρμα τους από την βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μιλήσετε στα παιδιά σας για την ηλιοπροστασια. Διαβάστε πως παρουσίασα εγώ το θέμα της ηλιοπροστασίας σε παιδάκια και καταστρώστε το δικό σας σχέδιο!

3 comments:

Unknown said...

Η αλήθεια είναι ότι συχνά το αμελλώ...το καλοκαίρι που είμαστε έξω όλη τη μέρα θέλει περισσότερη προσοχή!! Ελπίζω φέτος να είμαι πιο συνεπής!!

Δεσποινα Κολαγκη said...

ολες μας αμελουμε το αντιηλιακο λαθος μεγαλο!!! θα τσεκαρω και την εφαρμογή ;) φιλια

Mαρία Γεωργακού said...

Δέσποινα Δεσποινάκι Niki Pap δυστυχως ολες ετσι κανουμε και μετά νασου και οι πανάδες. Γιαυτο κορίτσια φέτος "φοραμε αντιηλιακό"