#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 15 February 2017

Μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο7 Beauty and wellness tips for moms No7



Φτάσαμε ήδη στην 7η εβδομάδα που σας αποκαλύπτω ένα ακόμη μυστικό ομορφιάς ειδικά για μαμάδες. Σε αυτή την ανάρτηση θέλω να αναπτύξω το θέμα « περιποίηση χεριών».
Λένε ότι η πραγματική ηλικία ενός ανθρώπου φαίνεται στα χέρια και στον λαιμό. Δεν έχει και άδικο αυτός ή μάλλον αυτή που το διατύπωσε. Πραγματικά έχω δει γυναίκες να είναι περιποιημένες- βαμμένες – χτενισμένες και πραγματικά να είναι πολύ κομψές και όταν πάνε να σου κάνουν μια χειραψία να έχουν χέρια σκληρά, απεριποίητα, γδαρμένα που θυμίζουν χέρια αγρότη ή οικοδόμου ή σε καλύτερη περίπτωση φούρναρη(δεν έχω κάτι μαζί τους καταλαβαίνετε απλά από τις χειρονακτικές εργασίες έχουν γίνει χάλια).
Επιπρόσθετα, οι πλειονότητα των μαμάδων έχουν χέρια απεριποίητα. Πολλές μάλιστα, θεωρούν ότι το να βάψεις τα νύχια είναι Η περιποίηση των χεριών και αυτό είναι όλο. Δυστυχώς το βάψιμο των νυχιών οξύνει το πρόβλημα. Στενοχωριέμαι πολύ που βλέπω έτσι τα χέρια τους (λες και τα έχουν τιμωρία να μην είναι περιποιημένα)και πολλές φορές τους το αναφέρω γεμάτη αγάπη. «Γιατί αφήνεις έτσι τα χέρια σου;» Η απάντηση που λαμβάνω είναι συνήθως «δεν έχω χρόνο να τα περιποιηθώ, απλά  βάφω  τα νύχια(!!)» «Επειδή πλένω στο χέρι πολλά πραγματα, γινονται έτσι» « γίνονται έτσι από τα απορρυπαντικά και τα νερά» . Έτσι σκέφτηκα να σας παρουσιάσω μερικά «βηματακια» για όμορφα και περιποιημένα χέρια και φυσικά να σας τονίσω ότι αν δεν μπορείτε να έχετε χέρια περιποιημένα μην τα βάφετε. Τα περιποιημένα χέρια είναι αυτά που έχουν καλοδιατηρημένα νύχια σε σχήμα και όψη και δέρμα μαλακό και ενυδατωμένο. Είναι πολύ πιο  εύκολο να ακολουθησετε τα παρακάτω βήματα και να μην βάφετε τα νύχια σας παρά να έχετε νύχια γεμάτα παρανυχίδες, σκληρό και αφυδατωμένο δέρμα αλλά να είναι βαμμένα!

Να θυμάστε πάντα ότι για να έχετε περιποιημένο δέρμα, η διατροφή σας είναι το σημαντικότερο από όλα. Συνεπώς μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με πρόσληψη νερού σε επαρκή ποσότητα θα φέρει αυτό το αποτέλεσμα.
Προστατεύεστε τα χέρια σας από το κρύο, τον ήλιο, τις δουλειές του σπιτιού ή του κήπου. Φορέστε γάντια και μάθετε να πλένετε με αυτά, να οδηγείτε με αυτά και γενικά να τα φοράτε όποτε χρειάζεται.
 Η πάνω πλευρά των χεριών δέχεται μεγάλες ποσότητες  υπεριώδης ακτινοβολίας όλο τον χρόνο. Είναι η περιοχή όπου εκδηλώνετε έντονα η φωτογηρανση. (ειδικά όταν οδηγείται όπου γίνετε αντανάκλαση του ηλίου στο τιμόνι και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου ).  Χρησιμοποιήστε το αντηλιακό σας για να αποφύγετε αυτά τα φαινόμενα
 (Σίγουρα θα υπάρξουν φορές που θελετε να κάνετε μια δουλειά (όπως πλύσιμο μικροαντικειμένων) και δεν βρίσκετε ή δεν μπορείτε να φορέσετε γάντια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, που εύχομαι να είναι λίγες- χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα χεριών και απλώστε μια μικρή ποσότητα όταν τελειώσετε την δουλειά σας. 


Τώρα στην περίπτωση που τα νύχια σας έχουν μαυρίσει από δουλειές όπως αυτές του κήπου, το καθάρισμα καρυδιών ή και κάποιων τροφών μην πλύνετε τα νύχια σας με χλωρίνη! Χρησιμοποιείστε λεμόνι. Βυθίστε τα νύχια σας μέσα σε ένα λεμόνι  και σίγουρα η περισσότερη αν όχι όλη η βρωμιά θα εξαφανιστεί.
Η ενυδάτωση επίσης των χεριών είναι πολύ σημαντική. Όταν όμως ο χρόνος είναι περιορισμένος δεν μπορείς να πεις σε μια μαμά ενυδάτωσε τα χέρια σου 2-3 φορές την ημέρα γιατί δεν θα το κάνει. Αυτό όμως που μπορεί να κάνετε ειδικά πριν ξαπλώσετε, είναι να προσφέρετε στον εαυτό σας μια μίνι φροντίδα με μια πλούσια κρέμα ενυδάτωσης στα χέρια σας . Ειδικά εάν αυτή η κρέμα περιέχει αιθέρια έλαια με χαλαρωτικές ιδιότητες θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να έχετε έναν γλυκό ύπνο. Εγώ χρησιμοποιώ κρέμα χεριών με λεβάντα και με βοηθά να χαλαρώσω πιο εύκολα. Τώρα εάν δεν έχετε χρήματα για τέτοιου είδους έξοδα, και το ταπεινό ελαιόλαδο εχει πολύ καλές ενυδατικές ιδιότητες.
Σας προτείνω επίσης να έχετε πάντα στην τσάντα σας μια κρέμα χεριών έστω και πολύ φθηνή για «χρήση στο δρόμο» που λέω και εγώ. Τι εννοώ; Στις αρχές της σχολικής χρονιάς  αγόρασα μια μικρή συσκευασία κρέμας χεριών και επειδή σε μικροπράγματα δεν παίρνω σακούλες, απλά την έριξα μέσα στην τσάντα μου. Όπως ήταν αναμενόμενο, στην τσάντα μου που έχει διάφορα πράγματα, ξεχάστηκε και η συσκευασία της κρέμας. Έτσι μια μέρα που περίμενα στην ουρά για το ταμείο της  τράπεζας  ανακάλυψα την κρέμα. Και επειδή είχα βαρεθεί να περιμένω, άνοιξα την κρέμα και έβαλα στα χέρια μου. Τα χέρια μου έγιναν αμέσως πιο μαλακά και περιποιημένα. Επίσης όταν περιμένω τα  παιδιά  να τελειώσουν τις εξωσχ. δραστηριότητες ή και ακόμα να σχολάσουν από τα σχολεια τους, βάζω λίγη κρέμα στα χέρια μου και αμέσως ενυδατώνονται στο λεπτό. Σας προτείνω να το δοκιμάσετε γιατί έχει αποτέλεσμα.
Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε χάρτινες λίμες για τον σχηματισμό των νυχιών σας. Οι μεταλλικές επειδή είναι πιο σκληρές προκαλούν μεγάλη τριβή στα νύχια και τα τραυματίζουν άσχημα.
Ακόμη προτιμήστε ξεβαφτικα που περιέχουν λάδι και όχι σκέτα ασετον. Το ασετον μπορεί να ξεβάφει εύκολα τα νύχια από το χρώμα αλλά τα  ξεραίνει υπερβολικά.
Φυσικά θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι το αμυγδαλέλαιο κάνει θαύματα στην περιποίηση των χεριών. Διαβάστε πως μπορείτενα το χρησιμοποιήσετε εδώ
Τέλος σας προτείνω αν έχετε την δυνατότητα, να επισκεφθεστε χώρους φροντίδας χεριών και νυχιών. Μην δίνετε βάση μόνο σε περιποιήσεις μανικιουρ αλλά και σε άλλες φροντίδες που προσφέρουν ενυδάτωση και φροντίδα στα χέρια σας γιατί … το αξίζουν!

Αν σας αρεσε αυτη η δημοσιευση και θελετε να μαθετε και αλλα tips ομορφιας για μαμάδες, ακολουθηστε την σελιδα μου στο facebook  ή το ιστολογιου μου κανωντας Join in στην δεξια πλευρικη στηλη. Καθε Τεταρτη, ενα νεο μυστικό ομορφιας για μαμαδες αποκαλυπτεται! 

2 comments:

Δεσποινα Κολαγκη said...

υπεροχο μυστικο!!!

Mαρία Γεωργακού said...

ευχαριστώ πολυ Δέσποινα Δεσποινάκι . Ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε αρκετές μαμαδες