#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 8 February 2017

Μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο6 Beauty and wellness tips for mums No6



Βρισκόμαστε στον Φεβρουάριο και για πολλούς είναι ο πιο κρύος  ❅❅ και δυνατός μήνας του χειμώνα. Τις πρωινές ώρες, το κρύο ☃ είναι  αρκετά δυνατό. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, το κρύο μειώνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα  και ευθύνεται για την απώλεια λάμψης και ζωντάνιας. Το φαινόμενο αυτό  είναι   ορατό  σε πολλές μαμάδες τις πρωινές ώρες.
Σαφέστατα ο χρόνος μιας μαμάς  το πρωί, είναι περιορισμένος  και αφιερώνεται αποκλειστικά στην φροντίδα και προετοιμασία των παιδιών για το σχολείο οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα για περιποίηση της επιδερμίδας. Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότερες μαμάδες που με διαβάζετε, θα θέλατε να αποφύγετε ή έστω να μειώσετε αυτό το φαινόμενο.


Τι θα λέγατε λοιπόν, αν «δουλεύατε» για να μειώσετε το πρόβλημα αυτό κάποια άλλη στιγμή της ημέρας;
Η λύση στο πρόβλημα, ονομάζεται  απολέπιση! Αποδεδειγμένα, η απολέπιση βοήθα στην αναζωογόνηση των κυττάρων και της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας. Όμως φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κατάχρηση. Τι θέλω να πω με αυτό; Πολλές κοπέλες και σίγουρα μαμάδες νομίζουν ότι κάνοντας απολέπιση με κάποιο προϊόν σε καθημερινή βάση θα ενισχύσουν τα αποτελέσματα της απολέπισης . Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει και πολλές φορές ευθύνεται και για πολλά προβλήματα στην επιδερμίδα μας.  
Έτσι λοιπόν η απολέπιση που θα σας προτείνω εγώ και θα σας συστηνω να κάνετε σε καθημερινή βάση στο δέρμα σας είναι η ξηρή απολέπιση. Με τον όρο αυτό, εννοούμε την απολέπιση που γίνετε με κάποιο προϊόν-εργαλείο αλλά σε ήπια μορφή πάντα. Συγκεκριμένα, για το σώμα, θα σας πρότεινα στο καθημερινό σας ντους να εισάγετε την χρήση της λούφας.
Βουρτσίζοντας το δέρμα σας  μερικά λεπτά κάθε μέρα, και πάντα με ήπιες και ανοδικές κινήσεις θα πετυχετε ένα δέρμα φωτεινό και λαμπερό. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να διαρκεί 2-3 λεπτά και πάντα να γίνετε πριν κάνετε το  ντους σας.
Πως θα το πετυχετε αυτό;
Καθώς το δέρμα είναι στεγνό, βουρτσίστε, ξεκινώντας από τις πατούσες και κάνοντας ανοδικές κινήσεις, όλο το σώμα και τον λαιμό. Μην παραλείψετε τα χέρια, τις μασχάλες  και την κοιλιακή χώρα.  Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια μορφή μασάζ για το δέρμα.
Στην πορεία και μετά από κάποιες εβδομάδες, θα δείτε μεγάλη βελτίωση της υφής του δέρματος (ειδικά στο θέμα κυτταρίτιδα). Στην συνέχεια,  θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε και περισσότερη ένταση αλλά μην το παρακάνετε.
Φυσικά η ίδια περιποίηση μπορεί να γίνει και στο πρόσωπο με δεδομένο πάντα ότι δεν έχετε ακμή. Και πάλι οι κινήσεις θα πρέπει να είναι ανοδικές και μιας και η περιοχή είναι πιο ντελικάτη,  θα πρέπει να γίνονται πιο μαλακές. Εγώ για το πρόσωπο χρησιμοποιώ ένα σφουγγαράκι από λατεξ που δρα σαν μια μικρή συσκευή μασάζ για το πρόσωπο μου.


Φαντάζομαι  τώρα θα με ρωτήσετε πότε θα προλάβετε να κάνετε αυτή την διαδικασία σε πρόσωπο και σώμα καθημερινά. Η διαδικασία αυτή  δεν μου παίρνει περισσότερο από 1-2 λεπτά, και σαν μαμά με περιορισμένο χρόνο, πολλές φορές κάνω αυτή την περιποίηση  στο πρόσωπο όταν τα παιδιά μου ετοιμάζονται να βάλουν τις πυτζάμες τους.  Τώρα όσον αφορά το σώμα, πολλές φορές το έχουμε και σαν παιχνίδι. Δηλαδή τα παιδιά μου κάνουν το βούρτσισμα στο σώμα και το ευχαριστιούνται και εκείνα! Έτσι δεν χάνω χρόνο ούτε από την περιποίηση μου αλλά ούτε από την γονεικη μου φροντίδα.

2 comments:

Unknown said...

Μαρία μου,πολύ όμορφο το κείμενο σου!!!Τελικά δεν είναι δύσκολο να εντάξεις την γυναικεία περιποίηση στην καθημερινότητα σου ,αρκεί να το πάρεις απόφαση!!!Τα φιλιά μου...

Mαρία Γεωργακού said...

ναι MissFree Mommy όλα είναι θέμα αρχης