#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 6 January 2017

Η Διακοπές μας στον Βυσσινόκηπο στην Καστοριά- Our Stay at Vissinokipos in Kastoria



Ο «Βυσσινόκηπος, μικρός ξενώνας εξοχής» ήταν το ιδανικό κατάλυμα για  τις διακοπές μας στην Καστοριά. Είναι ένας μικρός ξενώνας όπως αναφέρει και το όνομα του αλλά με απέραντη καλαισθησία και άψογη εξυπηρέτηση. Βρίσκετε  10 λεπτά περίπου  μακριά από το κέντρο της πόλης ακολουθώντας τον δρόμο προς Φλώρινα στην τοποθεσία Απόσκεπος. Φτάνοντας στον ξενώνα, παρκάραμε στο ευρύχωρο χώρο που βρίσκετε στην αυλή του ξενώνα. Ο ξενώνας βρίσκετε σ’ έναν τεράστιο κήπο όπου υπάρχουν διάφορα δέντρα και μια όμορφη παιδική χαρά για παιχνίδι.  Όταν φτάσαμε μας  υποδεχτειτε με ένα ζεστό χαμόγελο η ιδιοκτήτρια κυρία Χριστίνα Πραπα.





Ο ξενώνας αποτελείτε από 10 δωμάτια με  διαφορετική διακόσμηση το καθένα.   Εμείς μείναμε στον δεύτερο όροφο στο τρίκλινο δωμάτιο με θέα την λίμνη. Το δωμάτιο ήταν αρκετά ευρύχωρο και πεντακάθαρο. Στα παιδιά άρεσαν τα κρεβάτια που ήταν μαλακά και σε εμάς τα σκεπάσματα που ήταν ζεστά και καθαρά. Επίσης αυτό που μου άρεσε στο δωμάτιο ήταν η άνετη ντουλάπα όπου βολέψαμε τα μπόλικα μπαγκάζια που κουβαλούσαμε αλλά και η τουαλέτα που μόλις είχε καθαριστεί και απολυμανθεί. Βλέπετε όταν είσαι μαμά, το πρώτο πράγμα που κοιτάς στα δωμάτια είναι να έχει απολυμανθεί η τουαλέτα! Ο Γιώργος πάλι μου ανέφερε ότι υπήρχε πάντα ζεστό νερό για μπάνιο (κάτι πολύ σημαντικό για τις διακοπές μας).
Στο δωμάτιο υπήρχε τηλεόραση, ιντερνετ, ατομική θέρμανση, κλιματιστικό (air condition), ατομικό ψυγείο και  σεσουάρ για τα μαλλιά. Στο μπάνιο υπήρχαν προϊόντα ατομικής φροντίδας και περιποίησης γαλλικής εταιρίας. Στα μικρά μου άρεσαν πολύ αυτά τα προϊόντα καθώς περιείχαν αιθέρια έλαια και μοσχομύριζαν και πρόσεξα πως οι ποσότητες ήταν όσο έπρεπε για την παραμονή μας στο ξενώνα. Τολμώ να σας πω ότι ζήτησα επιπλέον προϊόντα γιατί τα «μοσχοχρησιμοποιησαμε» που λένε και ευτυχώς οι ιδιοκτήτες δεν μας αρνήθηκαν να μας τα  προσφέρουν.
Η θέα από το δωμάτιο μας μαγευτική. Αγναντεύαμε την λίμνη και δεν χορταίναμε να την βλέπουμε!


Μάλιστα το βράδυ δεν κατεβάζαμε τον ρολό της μπαλκονόπορτας για να βλέπουμε από ψηλά τα φώτα της περιοχής που λαμπύριζαν μέσα στα νερά της λίμνης. Το μπαλκονάκι μας, ότι έπρεπε για να βγάλουμε πολλές φωτογραφίες την Καστοριά και την γύρω περιοχή.

η θέα απο το δωμάτιο λίγο πριν δύσει ο ήλιος



Να μην ξεχάσω να σας αναφέρω ότι στους κοινόχρηστους χώρους του ξενώνα, η τέχνη ήταν κύριο στοιχείο διακόσμησης. Πινακες και καλλιτεχνήματα όλα χειροποίητα σε προκαλούσαν να τα παρατηρήσεις. Τα παιδιά εντυπωσιαστήκαν από την αισθητική των χώρων όπως επίσης και από την μουσική που ακούγονταν σε όλο τον ξενώνα.. Ο δε γιος μου, κατά την διαμονή στον ξενώνα, δεν περπατούσε αλλά χόρευε!
Τώρα όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους της υποδοχής, το  φιλόξενο σαλόνι με το τζάκι πάντα αναμμένο μας εντυπωσίασε και δεν μας άφησε περιθώριο να μην χαλαρώσουμε εκεί το βραδάκι. Παρέα με ένα ζεστό ρόφημα ή κάποιο πότο, η θαλπωρή από το τζάκι ήταν ότι καλύτερο για εμάς εκείνη την ώρα. Τα παιδιά εξάλλου χρειαζονται και λίγη παραπάνω χαλάρωση και παιχνίδι μιας και όλη την ημέρα τρέχαμε σε αξιοθέατα της πόλης.
 Στον χώρο της υποδοχής του ξενώνα, υπήρχε ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος για τα παιδιά. Αυτή η γωνιά που αποτελούνταν από παιχνίδια και παιδικά βιβλία, πρέπει να σας πω ότι έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο όταν ψάχναμε για κατάλυμα στην περιοχή. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ξενώνων αρχίζουν να νοιάζονται και για την φιλοξενία των μικρών επισκεπτών. Σαφέστατα το να διαθέτεις ένα άρτια εξοπλισμένο κατάλυμα με πολλές παροχές είναι δελεαστικό για τους επισκέπτες αλλά όταν αυτοί είναι και γονείς τα περιθώρια επιλογής  στενεύουν πολύ. Είναι σημαντικό λοιπόν να δείχνεις ενδιαφέρον και για τους μικρούς  επισκέπτες του χώρου σου που πολλές φορές δεν έχουν ανάγκη από πολυτελείς και εκλεπτυσμένες παροχές. Μια μικρή γωνιά με ζωηρά χρώματα εξοπλισμένη  με παιχνίδια, παιδικά βιβλία και κάποια παιδικά έπιπλα είναι αρκετή για να τραβήξει την προσοχή των παιδιών και να αποσυμφορησει  από την ένταση της ημέρας τους γονείς που επιλέγουν να παίρνουν και τα παιδιά τους μαζί  στις διακοπές τους.
Στο Βυσσινοκηπο λοιπόν, τα βραδάκια που θέλαμε να χαλαρώσουμε σαν γονείς, αυτή η παιδική  γωνιά μας έσωσε. Βέβαια η μικρή Αφροδίτη, κόρη των ιδιοκτήτων του ξενώνα  είχε και αυτή τον ρόλο της κατά την διαμονή μας. Πολύ φιλική και φιλόξενη με τα παιδιά μας χόρτασαν παιχνίδι παρέα. Ευχαριστήθηκαν την παρέα της και την επιζητούσαν έντονα. 


Το πρωινό στο Βυσσινόκηπο ήταν μια ακόμη ευχάριστη εμπειρία στην διαμονή μας. Φρέσκα αβγουλάκια βρασμένα, χειροποίητες μαρμελάδες και αλείμματα ,  πιτούλες μόλις που είχαν βγει από τον φούρνο, διάφορα είδη από ψωμάκια για να γεμίσεις, αλείψεις και να τσιμπολογήσεις υπήρχαν πάντα στον μπουφέ της τραπεζαρίας. Οι άνθρωποι ήταν πάντα πρόθυμοι να φτιάξουν ότι καφέ ή ρόφημα θέλαμε ενώ τα διαφορετικά είδη γάλακτος και χυμών κάλυπταν τις ιδιοτροπίες των μικρών επισκεπτών. Η μικρή μου βέβαια, απήλαυσε όπως μου είπε το τσάι χαμομήλι, βλέποντας την φύση μπροστά από την βιτρίνα της τραπεζαρίας και συνέχισε ζωγραφίζοντας το τοπίο αργότερα. Τα πρωινά μας τα απολαμβάναμε παρέα με την μικρή μας φίλη Αφροδίτη. Βλέπετε στα μικρούλια μας άρεσε η παρέα της και θελαν να παίρνουν και το πρωινό τους παρέα. Εμάς πάλι μας άρεσε η συντροφιά της γιατί ήταν πολύ γλυκιά και μας ενημέρωνε- με τον δικό της τρόπο πάντα- για τα Ραγκουτσαρια και τις δραστηριότητες της στο σχολείο.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον ξενώνα στην ιστοσελίδα του ¨"Βυσσινόκηπος, μικρός ξενώνας εξοχής". Δείτε και την σελίδα του Βυσσινόκηπου στο facebook

2 comments:

Maria's Little Men.gr said...

Μαράκι μου, να σου ευχηθώ κι από εδώ Καλή Χρονιά με υγεία σε όλη σου την οικογένεια! Πόσο σημαντικό είναι να μένεις ευχαριστημένος από το κατάλυμα που έχεις επιλέξει!! Μπράβο σας, χαίρομαι που περάσατε καλά και ξεκουραστήκατε! Και του χρόνου να είστε γεροί και ευτυχισμένοι! φιλάκια

Mαρία Γεωργακού said...

ευχαριστω για τις ευχές σου ΜKoutsom οτι καλητερο και για εσενα ευχομαι