#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 18 January 2017

Μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο3- Βeauty and wellness tips for moms No3



Σήμερα θα ασχοληθώ ξανά με το θέμα φροντίδα του προσώπου. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι με την αισθητική και στην πορεία αυτών των χρόνων, γνώρισα και δοκίμασα πολλές κρέμες και προϊόντα περιποίησης. Πολλά από αυτά υπόσχονται πολλές βελτιώσεις στην υφή αλλά και την όψη του προσώπου μα πραγματικά είναι πολλά λίγα αυτά τα προϊόντα που μπορούν να το πετυχουν. Επιπροσθετα, όλα αυτά τα χρόνια παρατηρώ ότι έχουν δημιουργηθεί και πολλά προϊόντα περιποίησης που υπόσχονται εξειδικευμένα αποτελέσματα σε συγκεκριμένα προβλήματα της επιδερμίδας. (Εδώ και αν λιγοστεύουν τα αποτελέσματα να γίνονται πραγματικότητα!)

Και κάπου εδώ με ρωτούν πολλές από εσάς:

 “Tι να πρώτο- αντιμετωπίσω που έχω 3-4 προβλήματα στο πρόσωπο ταυτόχρονα; Μήπως να αγοράσω προϊόντα εξειδικευμένα για το κάθε πρόβλημα και να τα φοραω όλα μαζί; Και με ποια σειρά; Άραγε θα έχουν αποτέλεσμα;»



Φαίνεται ότι –ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ- είναι ακόμα πιο έντονο όταν σου χτύπα την πόρτα και η μητρότητα. Συνήθως μέχρι πριν την εποχή π.π (δηλ εποχή προ παιδιών) οι περισσότερες από εμάς αντιμετωπίζουμε 1-2 προβλήματα στην επιδερμίδα του προσώπου μας αρκετά καλά μπορώ να πω. Περιορισμένη λιπαρότητα / ξηρότητα σε συγκεκριμένα σημεία, περιστασιακά σπυράκια συνήθως πριν από την περίοδο που χάνονται μετά το τέλος αυτής  είναι τα πιο συνηθισμένα.
Με την έλευση του παιδιού, η κατάσταση του προσώπου σας αλλάζει αισθητά. Οι περισσότερες αρχίζουν να έχουν ορμονικές διαταραχές. Έλλειψη επαρκής ποσότητας νερού και μη ισορροπημένη διατροφή. Προσθέστε και την έλλειψη ύπνου και την κακή ποιότητα αυτού αλλά και την μειωμένη φροντίδα του προσώπου λόγο έλλειψης χρόνου και διάθεσης πολλές φορές. Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότερες μαμάδες θα συμφωνήσετε ότι αυτά τα φαινόμενα είναι τα πιο συνηθισμένα. (Μπορείτε να δείτε πως τα προβλήματα αυτά αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπο μας μέσω του face mapping. )
Οπότε τι κάνουμε; Σαφέστατα αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορείτε πλεον να αντιμετωπίσετε όλα αυτά τα προβλήματα που εμφανίζονται στο πρόσωπο ταυτόχρονα. Αν πάλι κάποιοι «ειδικοί» σας προτείνουν ότι θα μπορέσουν εκείνοι, σας λένε ψέματα.  Κατά συνέπεια, το να χρησιμοποιείτε 3-4 διαφορετικά εξειδικευμένα προϊόντα ομορφιάς ταυτόχρονα πάλι δεν θα πετυχετε τίποτα. Αντίθετα πολλές φορές μπορεί να σας δημιουργήσουν και καινούργια προβλήματα στο δέρμα.
Σε αυτή την περίπτωση, βάζουμε προτεραιότητες στην φροντίδα της επιδερμίδας μας. θα πρέπει λοιπόν να αποφασίσετε τι σας ενοχλεί περισσότερο και να στοχεύσετε σε αυτό. Αναρωτηθείτε :
 Τι είναι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο στο πρόσωπο σας;
Τι είναι αυτό που σας έχει κουράσει περισσότερο και σας επιβαρύνει στην καθημερινότητα;
Ποιο είναι αυτό το πρόβλημα που δεν σας πειράζει και τόσο πολύ να συνεχίσετε να το έχετε;
Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσετε ποιο  πρόβλημα θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα σας, θα μπορέσετε να επιλέξετε και την ανάλογη φροντίδα και κατ’επεκταση τα ανάλογα προϊόντα ομορφιάς.
 Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις όπου μπορούν να λυθούν 2 προβλήματα την ίδια περίοδο. Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον τα προϊόντα είναι διαφορετικά, σας προτείνω να τα χρησιμοποιείτε σε διαφορετικές στιγμές δηλαδή άλλη κούρα περιποίησης το πρωί και άλλη το βράδυ.
Ευτυχώς, η κοσμητολογια είναι πλέον τόσο προηγμένη που μπορεί να «δουλεύει» ταυτόχρονα και δυο προβλήματα. Αυτά τα προϊόντα, μπορεί να είναι συνήθως πιο ακριβά αλλά πολλές φορές αξίζουν τον κόπο να τα χρησιμοποιείτε.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι θα πρέπει να είστε υπομονετική. Μην βιάζεσθε να δείτε αποτελέσματα γρήγορα σε προβλήματα που μπορεί να σας ταλαιπωρούν αρκετό καιρό. Με καθημερινή φροντίδα και δουλειά όμως σίγουρα θα πετυχετε τον στόχο σας.
Καλή επιτυχία!


  Σας αρεσε το αρθρο μου; Ακολουθήστε το beauty harmony blog στο Instagram με #Βeauty_Harmony_Blog και κάντε like στην σελίδα του Beauty Harmony Blog στο facebook

No comments: