#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 23 November 2016

Πάρτυ γενεθλίων με θέμα « Τα ξωτικά των Χριστουγέννων και τους καλικάντζαρους»- Elf and christmas themed birthday party


Καθώς ο μικρός μου γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, το πάρτυ γενεθλίων θα πρέπει να έχει αέρα «Χριστουγέννων». Στα πρώτα του γενέθλια επέλεξα να έχουν μια γαλάζια απόχρωση και νομίζω το θέμα Πιγκουίνοι- Βόρειος Πόλος ήταν ότι καλύτερο.
Στα δεύτερα γενέθλια είπαμε να  μπούμε σε πιο χριστουγεννιάτικο κλίμα. Μιας και το μικρός είναι αρκετά ζωηρός, «τα άτακτα ξωτικά του Αγίου Βασίλη» του ταίριαζαν γάντι!

Αρχικά το κάλεσμα για τα γενέθλια έγινε με μια χειροποίητη πρόσκληση που έφτιαξα εγώ. Η πρόσκληση έβαζε στο κλίμα και τους  φίλους τους  τα υπόλοιπα «ζωηρούτσικα καλικαντζαράκια» να λάβουν δράση στο πάρτυ.


Το ιδανικό μέρος για αυτά τα γενέθλια δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το σπίτι μας. Μου αρέσουν τα παιδικά παρτυ που διοργανώνονται στο σπίτι. Έχουν άλλο αέρα πώς να το κάνουμε. Μικροί και μεγάλοι νιώθουν πιο άνετα  παρόλο που πολλοί παραπονιούνται ότι το σπίτι «ανακατεύεται» πολύ. Ευτυχώς στα δικά μας παρτυ πάντοτε κάποιες μαμάδες- φίλες μένουν στο σπίτι μέχρι τέλος και βοηθούν να τακτοποιηθουν όλα.
Λοιπόν στο συγκεκριμένο πάρτυ, το μεγαλύτερο μέρος της διακόσμησης είχε γίνει ήδη αρκετές μέρες νωρίτερα. Αρχές Δεκεμβρη πάντοτε στολίζουμε το σπίτι και υποδεχόμαστε τις γιορτές σε αποχρώσεις του κόκκινου και πράσινου.


Οπότε για τα γενέθλια προσθέσαμε μερικές ακόμη πινελιές με θέμα τα ξωτικά.
Για να καλωσορίσω τα μικρά καλικαντζαράκια – ξωτικά μου τύπωσα ένα banner  που το κρέμασα. (Έτσι τους έβαλα και στο θέμα- προτείνοντας να είναι «καλά ξωτικά»).


Επίσης στόλισα τον μπουφέ μου με τα φαγώσιμα με μερικά εκτυπώσιμα. Τα κατέβασα και τα τύπωσα από εδώ. Τον μπουφέ με τα φαγητά επιμελήθηκε για καλή μου τύχη η μαμά μου οπότε είχα σίγουρο αποτέλεσμα. 

Η μαμά μου ετοίμασε καφεδάκια- σουβλάκια σε στικς μαζί με κασεράκι, κοτοπιτάκια, τυροπιτάκια με φύλλο σφολιάτας αλλά και τα εύκολα πιτάκια  μας που αγαπούν τα μικρούλια.  


Τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, χειροποίητα πάντα (μελομακάρονα, κουραμπιέδες και χιονόμπαλες) είχαν και αυτά την θέση τους στο τραπέζι και πολλοί τα τίμησαν όπως έπρεπε. Φυσικά το pop corn  σε λευκά σακουλάκια διακοσμημένα με αυτοκολλητακια με ξωτικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το τραπέζι.
Όσον αφορά την τούρτα, όπως πάντα, ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα να φτιάξω μια με χριστουγεννιάτικο θέμα. Η διακόσμηση εάν και ήταν λυτή, άρεσε στον γιο μου πάρα πολύ ο οποίος δεν κρατιόταν και ήθελε να την δοκιμάσει πρώτα απ’ όλους. Το σκηνικό της τούρτας ήταν ένα χριστουγεννιάτικο σπιτάκι γεμάτο χρωματιστές καραμέλες και μερικά βρώσιμα χριστουγεννιάτικα δεντράκια να συνοδεύουν μικρούς ξύλινους Άγιους – Βασίληδες.


Τα παιδιά φαίνεται να χάρηκαν το παιχνίδι αρκετά μιας και στο δωμάτιο όπου το χρησιμοποιούμε σαν playroom, ο μπαμπάς είχε στήσει μια μεγάλη φουσκωτή πισίνα γεμάτη μπαλάκια. Τα μεγαλύτερα παιδιά  έπαιξαν μπαλονοπόλεμο και ζωγράφισαν χριστουγεννιατικες ζωγραφιές (εγώ τύπωσα αυτές ). Από την άλλη, ο εορταζον ανέπτυξε μια «συζήτηση σε παιδική διάλεκτο» παρέα με τον φίλο του σχετικά με την μαγειρική  και στην συνέχεια περάσανε στο πρακτικό μέρος της συζήτησης προσπαθώντας να θέσουν σε λειτουργία την ηλεκτρική μας κουζίνα. Φυσικά εμείς παρακολουθούσαμε προσεκτικά και δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε αυτή την συζήτηση μιας και ήταν πολύ διασκεδαστική!


Ο μικρός μου φανηκε να ευχαριστήθηκε με το παραπάνω τα δεύτερα του γενέθλια. Από την μεριά μου, θέλοντας να ευχαριστήσω τα παιδάκια που ήρθαν στα γενέθλια, ετοίμασα από ένα κόκκινο χωνάκι γεμάτο εκπλήξεις για εκείνα. Μέσα στο χωνάκι έβαλα μερικά αυτοκόλλητα, καραμελίτσες, ζαχαρωτά, σοκολατάκια και ένα σετ παιχνιδοζυμαρακι (χειροποίητη πλαστελίνη) για ατέλειωτο παιχνίδι στο σπίτι. Περισσότερες πληροφορίες για το παιχνιδοζυμαρακι θα βρείτε εδώ.


Μερικές ιδέες που είχα και τελικά δεν έγιναν.
  • Face painting. Το face painting είναι αγαπημένη δραστηριότητα σε παιδικά πάρτυ. Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας. Φτιάξτε τις δικές σας μπογιές face paint και αναθέστε σε μια μαμά να ασχοληθεί με το αντικείμενο. Μερικές ιδέες για Χριστουγεννιάτικο face paint μπορείτε να δείτε εδώ
  • «Ενδεικτικό καλή συμπεριφοράς». Καλικαντζαράκια και ξωτικά φημίζονται για τις αταξίες τους. Ευκαιρία είναι όμως να δείξουν ότι μερικές φορές είναι υπάκουα. Κατεβάστε το εκτυπώσιμο που θα βρείτε εδώ
  • Για τα πιο δημιουργικά παιδιά, η πλαστελίνη μπορεί να είναι η καλύτερη δραστηριότητα. Δημιουργήστε μια κάρτα ή παίξτε χρησιμοποιώντας «ένα χριστουγεννιάτικο "πάγκο εργασίας " που θα βρείτε εδώ και εδώ
  • Τι θα λέγατε για ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού με την βοήθεια ξωτικών; Πάρτε ιδέες απ αυτό που οργάνωσε η συγκεκριμένη μαμά  μαμά εδώ
  • Μερικές εκτυπώσιμες χρωμοσελίδες με χριστουγεννιάτικο θέμα θα βρείτε και εδώ

Ακόμη, μπορείτε να βρείτε μερικές ακόμα ιδέες για πάρτι με θέμα «τα ξωτικά των Χριστουγέννων»εδώ .
Δείτε και τις ιδέες της Γιούλης  για χριστουγεννιάτικα παιχνίδια σε πάρτυ.

 Καλή διασκέδαση!

5 comments:

Unknown said...

Πολύ όμορφα ολα !!! Με το μικρό σου έχουμε κοντά γενέθλια, 21 Δεκεμβρίου εγώ. Να το χαίρεστε το παιδάκι σας! Γερό και τυχερό.
Σ ευχαριστώ πολύ για την αναφορά

Neraides kai Drakoi said...

Καταρχήν να τον χαίρεστε τον μικρούλη σας!!! Τι όμορφα που τα οργάνωσες όλα!!! Το θέμα του πάρτι σας με ξετρέλανε! Πιστεύω πως τα πάρτι που έχουν αέρα Χριστουγέννων είναι ξεχωριστά και μοναδικά! Χίλια μπράβο γλυκιά μανούλα!!!

Mαρία Γεωργακού said...

To Paixnidaki Νeraides kai Drakoi ευχαριστω για τα καά σας λόγια

Σοφία said...

Πολύ όμορφα όλα Μαρία μου!!!Να χαίρεσαι το παιδάκι σου!

Mαρία Γεωργακού said...

Σοφία ευχαριστω πολυ!