#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Monday 5 September 2016

Φτιάχνω παιχνίδι σκραμπλ -scrabble-Diy scrabble game

Αυτή την εβδομάδα έχουμε ετοιμασίες για πάρτυ!
Η Ελπίδα- Αλεξάνδρα (ολόκληρο το όνομα, να το λέμε καμιά φορά) έκλεισε πριν από λίγες μέρες τα 6 και ετοιμάζουμε ένα παρτυ γενεθλίων για να το γιορτάσουμε.



Μαμά, μπαμπάς και γιαγιάδες έχουν ανασκουμπωθεί! για τις ετοιμασίες των γενεθλίων. Φέτος η Ελπίδα δηλαδή σε μια εβδομάδα θα ξεκινήσει δημοτικό και η χαρά μου είναι μεγάλη. Έτσι σκεφτήκαμε μαζί με την κόρη μου, το φετινό πάρτυ γενεθλίων να έχει σαν θέμα το σχολείο. (Ελπίζω να προλάβω να σας ετοιμάσω και την ανάρτηση σύντομα)
Πρώτη λοιπόν δημοτικού και τι πιο όμορφο από να βάλουμε τα μικρούλια σε κλίμα σχολικό με το πάρτυ με θέμα το σχολείο. Οι ετοιμασίες αρκετές και σήμερα είπα να σας δείξω ένα από τα δωράκια που θα έχει το "σχολικό τσαντάκι" που θα δώσουμε δώρο σε κάθε παιδάκι μετά το τέλος των γενεθλίων. Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω ένα μίνι παιχνίδι σκραμπλ μιας και τα περισσότερα παιδάκια θα πάνε φέτος πρώτη. 
Η κατασκευή είναι εύκολη και μπορείτε να την φτιάξετε ακόμη και παρέα με το παιδί σας. 
Θα χρειαστείτε 
Μαρκαδόρο η στυλό-πενάκι σε οτι χρώματα θέλετε
Ξύλινα κυβάκια για χειροτεχνία

Γράφουμε σε κάθε κυβάκι μερικά από τα γράμματα της αλφαβήτας. Σας προτείνω σε κάθε κυβάκι να έχετε τουλάχιστον ένα φωνήεν.


Εαν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κάτω από κάθε γράμμα και ένα αριθμό για να προσθέσετε στο σύνολο τους πόντους που κερδίσατε σε κάθε λέξη. Εγώ επειδή έφτιαξα αυτό το παιχνίδι για μικρά  παιδιά δεν έβαλα αριθμούς καθώς θεωρώ οτι και μόνο που θα βρουν μια λεξούλα είναι αρκετό.








4 comments:

zina said...

βρηκα και εγω κατι τετοια ξυλακια κ δεν ηξερα τι να τα κανω. ευχαριστω για την ιδεα!

Maria Naka said...

Ωωω τέλεια ιδέα!!!

Ελένη B said...

Τι όμορφη ιδέα!!! μπράβο!!

Mαρία Γεωργακού said...

Ευχριστω κορίτσια