#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 23 September 2016

59+1 πράγματα για εμένα που δεν ξέρετε. 59+1 things that you don't know about me




Φαίνεται ότι "το 59+1 πράγματα που δεν ξέρετε για εμένα",  είναι η νέα τρέλα που έχει κατακλείσει όλες τις μαμαδοbloggers. Την αρχή την έκανε η Μαρίνα (διαβάστε την ανάρτηση της εδώ )και συνέχισαν αρκετές μαμάδες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια σαπουνόπερα με πολλούς πρωταγωνιστές. Γέλιο, δράμα, γεγονότα  όλα κρύβονται σε αυτές τις αναρτήσεις με θέμα «59+1» . Εγώ πάντως κάθισα και τις διάβασα όλες. Τις ευχαριστήθηκα που λένε! Α και μπήκα και στην διαδικασία να σας γράψω τα δικά μου 59+1 πράγματα που δεν γνωρίζετε για εμένα. 
το μακιγιάζ επιμελήθηκε ο ... σύζυγος!
Ξεκινώ



  1.  Με λένε Μαρία Γεωργακού (με τόνο στο Υ, στο τέλος) και όχι Γεωργάκου!  Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι άσχημο που είναι να σε γνωρίζουν υποτίθεται άτομα αρκετό καιρό και να λένε το όνομά σου λάθος. Εγώ πάντως συνέχεια το διορθώνω!
  2. Είμαι αλλεργική στην μέλισσα σε μεγάλο βαθμό μάλιστα. Αυτό σημαίνει ότι για όλη την ζωή όπου πάω πρέπει να κουβαλώ την ένεση αδρεναλίνης – και πιστέψτε με είναι κουραστικό πολυ.
  3.  Θεωρώ ότι είμαι άτομο που δεν συμβιβάζεται εύκολα. Όταν κάτι πάει στραβά και δεν μου αρέσει θα το πω με όποιο κόστος και αν αυτό έχει για εμένα.
  4. Εμφανισιακά όλοι λένε ότι μοιάζω στην μαμά μου πάρα πολύ  διαβάστε περισσότερα εδώ αλλά στον χαρακτήρα μοιάζω τον πατέρα μου.Ειδικά όσο μεγαλώνω γίνομαι ίδια με εκείνον. 
  5.    Σιχαίνομαι τις λέξεις «υπομονή», «κάνε κουράγιο» και « μην μιλάς». Αν θέλει κάποιος να με νευριασει μπορεί με αυτές τις λέξεις . 
  6.     Δεν υπάρχει  πάντα και ποτέ για εμένα. Όλα αλλάζουν και τίποτα δεν μένει ίδιο. 
  7.  Απεχθάνομαι το σιδέρωμα όπως ο διάβολος το λιβάνι. Προτιμώ να κάνω τα μπάνια παρά να σιδερώσω!
  8. Όταν ασχολούμαι με κάτι, προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό μου. Δυστυχώς πολλές φορές αυτό δεν εκτιμάται και συχνά απογοητεύομαι από καταστάσεις αλλά και ανθρώπο.
  9.  Μου αρέσει να είμαι πρωτότυπη και να μην είμαι μέσα στην μάζα. Αυτό σημαίνει ότι δεν ακολουθω την μόδα αλλά παίρνω ότι στοιχεία μου αρέσουν από αυτή. Επίσης εάν κάτι δω να το κάνουν ή για παράδειγμα να το φορούν οι περισσότεροι δεν μου αρέσει. Θέλω να ξεχωρίζω (τρομάρα μου!)
  10. Σιχαίνομαι την τεμπελιά και τους αργόσχολους ανθρώπους. 
  11.   Ο παππούς μου έλεγε ότι «2 καρπούζια δεν χωρούν κάτω από μια μασχάλη». Εγώ ποτέ δεν την χώνεψα αυτή την παροιμία. Φυσικά και μπορούν, εξάλλου κάθε μέρα μαθαίνουμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί. Αγαπώ το multitasking και δεν μπορώ να κάνω μόνο ένα πράγμα. Πολλοί φίλοι μου νομίζουν ότι αυτό με αγχώνει αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν λειτουργώ αλλιώς. 
  12.    Είμαι τρομερά οργανωτική και αγαπώ το πρόγραμμα. Αν δεν έχω πρόγραμμα στην καθημερινότητα μου με αγχώνει. Πάντα βέβαια υπάρχουν και τα απρόοπτα αλλά μου αρέσει να βαδίζω με πρόγραμμα και οργάνωση. 
  13.    Μου αρέσει να γράφω. Ο μπαμπάς μου λέει πάντα « γράφει, γράφει τι γράφει πάλι!». Θεωρώ ότι ένα από τα χειρότερα πράγματα στην ζωή είναι να είσαι αγράμματος. Καθετί  για εμένα χρειάζεται να αποτυπωθεί σε ένα κομμάτι χαρτί. Από την λίστα στο μάρκετ μέχρι τις σκέψεις, γράφω ότι έχω κατά νου
  14.  Μιας και είπαμε κατά νου, να σας πω ότι  « my head is a jungle” Ναι κάπως έτσι είναι όλα στο κεφάλι μου. Μπερδεμένα, μπλεγμένα αλλά όλα συνυπάρχουν και ζουν και μεγαλώνουν. Ιδέες, στόχοι, σκέψεις.
  15. Στο σχολείο το θέμα «my head is a jungle” ήταν κυριολεξία! Έχω κατσαρά μαλλιά και η μαμά μου πάντα θυμάμαι να προσπαθεί να μου βρει μια λύση. Τα μαλλιά μου πετούσαν κάτι σαν αφάνα, (βλέπετε τότε δεν υπήρχαν προϊόντα styling όπως  και δεν ήταν και μόδα να «πεταει» το μαλλί). Οπότε η μανούλα μου προσπαθούσε να τα συμμορφώσει αλλά αυτά τίποτα. 
  16.  Αγαπώ τις χειροτεχνίες και τα χειροποίητα. Στα παιδικά μου χρόνια μάθαινα ζωγραφική και χειροτεχνίες  και όταν η μητρότητα μου χτύπησε την πόρτα , ξανασχοληθηκα με τα παιδιά παρέα. 
  17.   Στα παιδικά μου χρόνια, αλληλογραφούσα με παιδιά από όλο τον κόσμο και με μια κοπέλα από την Σλοβενία είμαστε ακόμα φίλες από τότε. 
  18.    Όταν ήμουν μαθήτρια, μου άρεσε να φτιάχνω συλλόγους με τα παιδιά της γειτονιάς και πάντα εγώ ήμουν πρόεδρος. Η ψωναρα! Οι φίλες μου πάντα με ακολουθουσαν και είχαν συγκεκριμένα πόστα στα συμβούλια αυτών των συλλόγων.
  19. Στην εποχή όπου δεν υπήρχε ιντερνετ και οι φωτοτυπίες δεν ήταν και τόσο διαδεδομένες, καθόμουν και έφτιαχνα εφημεριδουλες που τις πουλούσα στις φίλες μου προς 15δρχ το τεύχος. Σε αυτές έγραφα από κοριτσίστικα θέματα μέχρι συνταγές και περιβαλλοντικά (το ιστολογιο μου είναι η συνέχεια μάλλον). 
  20.   Μικρή μου άρεσε να περνώ τα καλοκαίρια μου  δουλεύοντας στο μαγαζί του παππού μου (μπακάλικο) που μετά το συνέχισε η μαμά μου. Κάθε Σάββατο θυμάμαι στα παιδικά μου χρόνια να περνούμε τα πρωινά μας στο μαγαζί μαζί με τα αδερφια μου.  Θεωρούσα αφάνταστα πληκτικά να καθόμαστε να βλέπουμε τηλεόραση Σαββατιάτικα. Ακόμη έχω περάσει «στο μαγαζί» όλες τις παραμονές Χριστουγέννων, πρωτοχρονιάς και γενικότερα όλες τις γιορτές και νιώθω υπέροχα που τις έζησα έτσι. 
  21.   Η ενασχόληση με το μαγαζί που σας ανέφερα παραπάνω με έκανε από πολύ μικρή ηλικία να συνειδητοποιήσω την αξία των χρημάτων και της εργασίας αλλά και να είμαι πολύ κοινωνική. Ήξερα να «δίνω ρέστα « από πρώτη δημοτικού και τρελαινόμουν όταν μεγάλη πια έβλεπα να στέλνουν γονείς τα παιδιά  τους να ψωνίσουν στο μαγαζί μας και να μην ξέρουν να μου δώσουν καν τα χρήματα. 
  22.    Δεν ξέρω αν ήμουν «φυτουκλας» μιας και πάντοτε ήμουν μαθήτρια του 17,5 αλλά κάθε καλοκαίρι ήθελα να πηγαίνω αγγλικά και γαλλικά για να μην χάνω τους φίλους μου και τις παρέες.
  23. Στην τρίτη δημοτικού είχα πάθει εμμονή με το Παρίσι και έλεγα στους δικούς μου ότι θέλω να πάω στο Παρίσι. Οι δικοί μου πάλι, μου έλεγαν ότι για να πάω στο Παρίσι έπρεπε να γνωρίζω γαλλικά. Ναι να μάθω γαλλικά έλεγα τα οποία τα λατρεύω. Όμως για να μάθω γαλλικά, μου έλεγαν έπρεπε πρώτα να μάθω αγγλικά (ακούστε τώρα ) οπότε ξεκίνησα αγγλικά πρώτα και μετά γαλλικά. Παρεπιμπωντος, στο Παρίσι δεν πήγα ποτέ και τελικά δεν μου λείπει καθόλου. 
  24.   Πέρασα με πανελλήνιες  νοσηλευτική στην Πάτρα. Δεν πήγα ποτέ παρόλο που ο καημενούλης ο πατέρας μου με έγραψε δυο εξάμηνα μήπως και αλλάξω γνώμη
  25.   Τον Αύγουστο του 1998 (τον προηγούμενο αιώνα που λένε) κάθισα και έγραψα μόνη μου  ένα  γράμμα σε δυο πανεπιστήμια της Αγγλίας ζητώντας να με δεχτούν να σπουδάσω αισθητική εκεί. Μέσα σε δυο εβδομάδες με δέχτηκαν και τα δυο και εγώ επέλεξα το πανεπιστήμιο του Bradford. 
  26.    Αρχικά πήγα για σπουδές make-up artist αλλά γνωρίζοντας καλύτερα την αισθητική την αγάπησα. Στην σχολή μου σπούδασα και αρωματοθεραπεια και ρεφλεξολογια και ύστερα από δυο χρονια σπουδών έδωσα εξετάσεις και πήρα πτυχίο και στα παραπάνω. 
  27.   Στην Αγγλία λάτρεψα τις ολιστικές θεραπείες και είδα πως πραγματικά μπορεί να είναι χρήσιμες για τον άνθρωπο  σε αντίθεση με την Ελλάδα που κυκλοφορούν πολλοί τσαρλατάνοι. 
  28.   Οι γονείς μου πρότειναν να μείνω στην Αγγλία για δουλειά θεωρώντας ότι θα είχε καλύτερες προοπτικές. Εγώ δυστυχώς δεν τους άκουσα και γύρισα στην Ελλάδα. Δυστυχώς το μετάνιωσα! 
  29.    Όταν γύρισα στην Ελλάδα μετά τις σπουδές για ένα εξάμηνο που φαινόταν πολύ δύσκολα να προσαρμοστώ στον ελληνικό τρόπο ζωής. Νομίζω ο Αγγλικός μάλλον μου ταίριαζε καλύτερα. 
  30.   Αφού λοιπόν πήγα για σπουδές στο εξωτερικό, το ελληνικό κράτος θεώρησε ότι έπρεπε να με «τιμωρήσει» . Έκανα λέει μεταπτυχιακές σπουδές  και όχι βασικές οπότε έπρεπε να σπουδάσω και στο ΤΕΙ για να μπορέσω να ασκήσω το επάγγελμα μου (πείτε μου σε ποια χώρα του κόσμου τα παιδιά σπουδάζουν πρώτα μεταπτυχιακά και μετά βασικές σπουδές;)Έτσι πήγα και στο ΤΕΙ και ξαναέκανα σχεδόν όλα μαθήματα. Απλά να σας επισημάνω ότι το επίπεδο στο ΤΕΙ σε σχέση με το πανεπιστήμιο μου ήταν τουλάχιστον μια δεκαετία πίσω. 
  31.    Στην εφηβεία έλεγα ότι όταν πάω να σπουδάσω θα κάνω τατουάζ και θα βάψω τα μαλλιά μου πράσινα. Όταν πήγα φοιτήτρια, έφαγα με το κουτάλι που λένε, τα τατουάζ  με αποτέλεσμα να μην θέλω με τίποτα να κάνω.
  32. Εκανα ένα piercing στην κοιλιά και όταν έμεινα έγκυος το έβγαλα και δεν θέλω να το ξαναβάλω.  Το βαρέθηκα
  33. Έλεγα πάντα ότι όταν θα κάνω παιδιά θα τα στείλω βρεφικό σταθμό γιατί τα βαριέμαι. Αντίθετα με τον ερχομό των παιδιών δεν υπήρχε καν η σκέψη αυτή. 
  34.    Γέννησα τα παιδιά μου με καισαρική και τα θήλασα  (μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία θηλασμου της κόρης μου στο γαλουχώ) τον γιό μου μάλιστα τον θήλασα αποκλειστικά (χωρίς πιπίλες και μπιμπερό). Για την ακρίβεια, θήλασα συνολικά 6 χρόνια και είμαι υπέρμαχος του μητρικού θηλασμού.  Για 4 χρόνια διοργάνωσα μαζί με κάποιες άλλες κοπέλες στο Βόλο, τον ετήσιο Δημόσιο Θηλασμό με πολύ ζήλο. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για την εκδήλωση.
  35.    Τα εθελοντικά πάντοτε με εξιτάρουν και ασχολούμαι με αυτά παρόλο που μπορεί να μου δαπανούν πολύ χρόνο. 
  36.    Πάντοτε το περιβάλλον και η προστασία του με ενδιέφερε και διάβαζα αρκετά πράγματα σχετικά. Θα ήθελα κάποια στιγμή να αφιερωθώ σε αυτά. 
  37.    Παντρεύτηκα τον άντρα μου με μπλε φόρεμα στο δημαρχείο και δεν μου έκανε ποτέ πρόταση γάμου. 
  38.  Αγαπώ τα αιθέρια έλαια και  με εξιτάρει να φτιάχνω καλλυντικά και χειροτεχνίες με αυτά. Ευτυχώς και τα παιδιά μου το ίδιο, οπότε φτιάχνουμε παρέα. 
  39.   Λατρεύω τον Jamie Oliver και τον τρόπο που μαγειρεύει. Μου αρέσει που μαγειρεύει εύκολα και απλά φαγητά μα τόσο γευστικά. 
  40.    Στην μαγειρική είμαι σε πολύ άσχημο επίπεδο αλλά στην ζαχαροπλαστική όλοι λένε ότι είμαι κορυφή. 
  41.   Μου αρέσει να κοιμάμαι το μεσημέρι και απολαμβάνω την σιεστα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να κοιμούνται το μεσημέρι και είναι δικαίωμα τους αλλά με εκνευρίζει που δεν σέβονται όλους εκείνους που θέλουν την σιεστα τους και κάνουν φασαρία μεσημεριάτικα. 
  42.  Έχω να φάω σοκολάτα και  από τα 15 μου χρόνια και ναι, δεν μου λείπει. 
  43.    Στα 15 μου που λέτε ξεκίνησα αεροβική και έγινα gym freak και σουπερ κορμάρα. Μαζί με αυτό έκοψα και τα τηγανητά και τα γαριδάκια, κλπ. Πέρσι ξεκίνησα να τρώω πατατάκια αλλά τα ξαναέκοψα για να κρατώ σιλουέτα. 
  44.   Δεν πίνω καφέ και λατρεύω τα αφεψήματα και τα τσάγια. Στο σπίτι μου έχω μια μεγάλη συλλογή από βότανα και τσάγια για κάθε στιγμή και περίσταση. 
  45.     Είμαι πρωινός τύπος. Για την ακρίβεια είμαι «πούλια» που λένε! Μπορώ να σηκωθώ πριν ακόμα χαράξει αλλά μην μου πείτε να ξενυχτήσω δεν μπορώ με τίποτα. 
  46.    Δεν τα πάω καλά με την οδήγηση αυτοκίνητου στις ανηφόρες- κατηφόρες. Οπότε παρκάρω το αυτοκίνητο μου και πάω με τα ποδαράκια μου.
  47. Μου αρέσει να ταξιδεύω με αεροπλάνο και σιχαίνομαι το τρένο 
  48.  Εχω υψοφοβια αλλά ακόμη προσπαθώ να καταλάβω πως με έπεισε ο άντρας μου και ανέβηκα 50μ στο Allu Fun Park. Δεν  το ξανακάνω με τίποτα. 
  49.   Μου αρέσει να κάνω δώρα και πάντοτε επιλέγω προσεκτικά τι θα προσφέρω για κάθε άτομο και περίσταση. 
  50.  Τα βράδια που έχω κοιμηθεί μακιγιαρισμένη είναι μετρημένα στο ένα χέρι. Δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθώ με προϊόντα μακιγιάζ 
  51.   Αγαπώ την φύση αλλά μισώ το camping. 
  52.  Σαν ζυγός που είμαι, μου αρέσει η καλοπέραση και η χλιδή. Αγαπώ τα περιποιημένα ξενοδοχεία και τις παροχές τους. 
  53.   Αγαπώ τα παντελόνια και δύσκολα τα αποχωρίζομαι για τις φούστες. 
  54.  Βαριέμαι εύκολα και γι’αυτό ανανεώνω τον χώρο μου πολύ συχνά. 
  55.    Είμαι βιβλιοφάγος και μου αρέσει να μου φέρνουν ως δώρο βιβλία. Αυτή την περίοδο έχω κολλήσει με τα παιδικά και  τις εικονογραφήσεις που έχουν κάποια. 
  56.  Μου αρέσει όταν πηγαίνω σε ένα χώρο πχ μαγαζί να καλημερίζω ή εστω να χαιρετώ ακόμα και αν δεν τους γνωρίζω. Αυτό το έμαθα από την παιδική μου ηλικία που βοηθούσα στο μαγαζί. Δυστυχώς στον Βόλο, είναι σύνηθες φαινόμενο να μην καλημερίζουν ούτε οι ιδιοκτήτες όταν μπαίνεις σ’ένα μαγαζί. Εκεί εκνευρίζομαι. 
  57.    Ξαναγυρίζω στο θέμα «μαγαζιά- επιχειρήσεις». Θεωρώ ότι όταν έχεις μια επιχείρηση η έστω μια εργασία που έχουν σχέση με ανθρώπους , άσχετα με τα προσωπικά σου , οφείλεις να είσαι χαμογελαστός. Υπάρχουν πολλές φορές που θα έχεις προβλήματα, αλλά ο πελάτης- ασθενής κλπ δεν είναι υποχρεωμένος να σε βλέπει κατσουφιασμένο. 
  58.  Ακολουθώντας τις αρχές εμφάνισης που έμαθα όταν σπούδαζα, οι αισθητικοί που ασχολούνται με περιποιήσεις προσώπου δεν πρέπει να έχουν βαμμένα νύχια. Δεν βάφω τα νύχια στα χέρια μου σε αντίθεση με τα νύχια στα πόδια που θέλω να έχουν χρώμα. 
  59.   Πολλοί λένε ότι θα μου ταίριαζε να είμαι νηπιαγωγός ή διοργανώτρια παιδικών πάρτυ. Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν μου έλεγαν ξανά τι επάγγελμα θα ήθελα να επιλέξω , θα έλεγα ξανά αισθητικός!

Και
60 Είμαι πολυλογού και ονειροπόλα. Πρέπει να βάλω λίγο όριο γιατί μάλλον σας κούρασα! Νομίζω τώρα καταλάβατε πού έχετε μπλέξει!




5 comments:

καιτη oiparamythenies said...

Χαρηκα που έμαθα τοσα για εσενα!!!
φιλιά

Maria's Little Men.gr said...

Γεια σου Μαράκι, χαίρομαι πολύ για τη γνωριμία! Έμαθα πολλά αξιόλογα πράγματα για σενα που ναι, δεν γνώριζα! Σε πολλά από αυτά, βρήκα κοινά χαρακτηριστικά!Σε φιλώ!

Δεσποινα Κολαγκη said...

Καλημέρα Μαρακι εμαθα πολλα.για σενα!!! Να χαιρεσαι.την οικογένειά σου!!! Φιλια

Peloma BoQ said...

Μαράκι μου γλυκό όπως ακριβώς δε φανταζόμουν, ανήσυχη διαφορετική και ασύγκριτη...
Χάρηκα που σε γνώρισα καλύτερα

My Little World said...

Πολυδιάστατη προσωπικότητα Μαρια! Χάρηκα που σε γνώρισα!