#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 8 April 2016

Το πρώτο μου quiet book- My first quiet book

Quiet book ή αλλιώς Silence Book!
Tο quiet book είναι ένα βιβλίο που είναι φτιαγμένο συνήθως από ύφασμα και σκοπό έχει την απασχόληση του παιδιού με δημιουργικό τρόπο (αρίθμηση, δραστηριότητες λεπτής κίνησης, μνήμης).
Ψάχνοντας στο internet για να βρω περισσότερες πληροφορίες έμαθα οτι τα συγκεκριμένα βιβλία χρησιμοποιουνται κυρίως σε χώρους όπου απαιτείται να ασχοληθεί το παιδί χωρίς να κινείται και να κάνει φασαρία.
Απο την άλλη, μια φίλη μου που μεγάλωσε στο εξωτερικό μου είπε οτι τα silence book τα είχαν στο νηπιαγωγείο και στον παιδικό σταθμό για να εξοικειωθούν με διάφορες δραστηριότητες που περιλάμβανε το εκάστοτε βιβλίο. 
H αληθεια είναι οτι τυχαια ειδα  το συγκεκριμένο video και κόλλησα!

                                                                πηγή

Kαι κάπως έτσι, άρχισα να ψάχνω περισσότερο για να πάρω ιδέες για να φτιάξω και εγώ ένα.  Mου πήρε αρκετό καιρό, κάπου 2 μήνες, καθώς δούλευα κυρίως βραδινές ώρες που τα μικρούλια μου κοιμούνται για να έχω ησυχία και να μπορώ να συγκεντρωθώ. Έτσι μετά από αρκετό κόπο και πειραματισμούς στην ραπτομηχανή, προικιό από την γιαγιά μου, ετοίμασα το δικό μου βιβλίο, δωράκι για το βαπτιστήρι μου τον Στεφανάκο! (Στα υπόψιν είναι ότι από ραπτομηχανή είναι εντελώς άσχετη και όλοι οι πειραματισμοί έγιναν καθώς ψαχνόμουν μόνη μου να μάθω πώς λειτουργεί η ραπτομηχανή της γιαγιάς ηλικίας 25 χρόνων περίπου).

Σας παρουσιάζω λοιπόν σελίδα- σελίδα το 1ο μου SILENCE BOOK!

Καθώς το βιβλίο θα το χάριζα στο βαπτιστήρι μου, που είναι μόλις 18 μηνών, θέλησα να το φτιάξω όσο γίνετε πιο ασφαλή για εκείνον. Έτσι συμπεριέλαβα δραστηριότητες φιλικές για μωράκια. Χρησιμοποίησα κυρίως τσόχα και υφάσματα που είχα στο σπίτι. Οι κρίκοι βιβλιοδεσίας που έβαλα, ανοίγουν οπότε μπορώ να προσθέσω και άλλες σελίδες εάν θέλω. 

Εξώφυλλο
Εδώ έκοψα και έραψα απο μια παλιά πυτζάμα μου αυτό το αρκουδάκι.


1η και 2η  Σελίδα
Μαθαίνω τα σχήματα. Κολλάμε και ξεκολλάμε τα σχήματα και αν βαρεθούμε τα κρύβουμε στην τσεπούλα


3η σελίδα
Ενας κήπος γεμάτος λουλούδια. Τα λουλούδια είναι με κουμπότρυπες και έτσι το βαφτιστήρι μου μπορεί να τα αλλάξει σειρά όπως θέλει εκείνος πάντα. Προσέξτε το γρασίδι, μια ακόμα κίνηση. 


4η σελίδα
Τα μπαλόνια πετούν και αλλάζουν θέσεις. Αυτή την φορά με μεταλλικά κουμπάκια


5η  και 6η σελίδα
Καιρός για αριθμητική. Μαθαίνω τους αριθμούς μετρώντας τις χαντρούλες



7η σελίδα
Περνώ τα κορδόνια στα παπούτσια μου!



Αυτό είναι το  μικρό μου silence book! Ελπίζω να σας άρεσε.


Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετά tutorial για να πάρετε ιδέες και να φτιάξετε και εσείς ένα. Βέβαια σας προτείνω να διαβάσετε και να πάρετε ιδέες και απο ελληνικά ιστολόγια. Οι παρακάτω μαμάδες δημιούργησαν τα δικά του quiet book και πραγματικά, είναι πολύ όμορφα και μπορούν να σας κατευθύνουν για την δημιουργία του δικού σας. Εγώ πήρα ιδέες από την
1. τριανταφυλλένια και το όμορφο βιβλίο της
2την Θεανώ και το δικό της βιβλίο
3. την φιλόξενη Αντζυ
4 την παιδαγωγό Μαρινά και το βιβλίο της

2 comments:

Sunday at Home | Κυριακή στο σπίτι said...

Wow Γεωργία μου! Είναι καταπληκτικό! Το τυχερό το βαφτιστήρι σου με τέτοια χρυσοχέρα Νονά! Καλό Πάσχα και να περάσετε υπέροχα!

Mαρία Γεωργακού said...

Κατερίνα,Katerina Konstantinou ευχαριστω για τα καλά σου λόγια. Μαλλον απέκτησα καιεγω νονα , αφου η δικιά μου ... ηταν πάντα χαμένη. Απο Μαρία με βάπτισες Γεωργία, χαχα περιμενω δώρο!