#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Sunday 8 November 2015

Φθινόπωρο- Η ιδανική εποχή για φωτοαποτρίχωση- Fall- the ideal time to start ipl hair removal

Φθινόπωρο- Φθινόπωρο! Η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει σταδιακά και εγώ πάντα τονίζω στους φίλους, ότι είναι η τέλεια εποχή για να ξεκινήσει  κάποιος αποτρίχωση ειδικά φωτοαποτρίχωση.
Όμως κάθε φορά που το αναφέρω αυτό, όλοι μένουν με την ίδια απορία. "Γιατί το φθινόπωρο; Εξάλλου τον χειμώνα δεν μας πολυενδιαφερει το θέμα αποτρίχωση"" Το καλοκαίρι δεν θέλουμε να έχουμε τρίχα!".

Καθώς οι περισσότερες περιοχές δεν είναι εκτεθειμένες λόγω κρύοι, βλέπε περιοχές στο σώμα, το θέμα δεν φαίνεται να απασχολεί τους περισσότερουυς, ειδικά τις Ελληνίδες θα ήθελα να πω, που τελευταία στιγμή, εκεί γύρω στην άνοιξη θυμούνται ότι έχουν τρίχα που είναι ανεπιθύμητη. Και όμως κανονικά ισχύει το αντίθετο! Λοιπόν για ποιους λόγους είναι καλύτερα να ξεκινήσετε φωτοαποτρίχωση το φθινόπωρο

1. Αρχικά το γεγονός ότι τους κρύους μήνες δεν είναι εκτεθειμένες αυτές οι περιοχές, σας δίνει την δυνατότητα να ασχοληθείτε διεξοδικά και χωρίς άγχος με το θέμα ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Έτσι δεν χρειάζεται να αγχωθείτεγια που οι τρίχες εμφανίζονται λίγο και έτσι μπορεί η αισθητικός να δουλέψει καλύτερα.

πηγή

2. Η φωτοαποτρίχωση έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν το δέρμα είναι ανοιχτόχρωμο και η τρίχα σκουροχρωμη. Συνεπώς το φθινόπωρο, η περιοχή που χρειάζεται αποτρίχωση συνήθως αρχίζει να "ξεβάφει" που λέμε από το μαύρισμα του καλοκαιριού. Έτσι πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα και συνήθως χρειάζονται λιγότερες συνεδρίες σε σχέση με ένα δέρμα που χει υποστεί μαύρισμα.
3. Καθώς όπως είπαμε η θερμοκρασία πέφτει, αναγκαζόμαστε να φοράμε και περισσότερα ρούχα. Έτσι η περιοχή που θα δεχθεί την φωτοαποτριχωση, θα είναι λιγότερη εκτεθειμένη στην ατμόσφαιρα και συνεπώς  η κοκκινίλα και ο ερεθισμός που μπορεί να εμφανιστεί μετά την φωτοαποτρίχωση.

4. Έχοντας περισσότερο καιρό στην διάθεσή σας για φωτοαποτρίχωση, εκεί γύρω στην άνοιξη ή άντε αρχές καλοκαιριού θα έχετε τελειώσει με το θέμα ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Αν πάλι το πρόβλημα επιμένει, οι συνεδρίες που θα έχετε κάνει τους χειμωνιάτικους μήνες, θα έχουν ελαττώσει την τρίχα σε ισχύ άρα σε χρώμα και ίσως τώρα να έχουν μετατραπεί και σε χνούδι, που μπορεί και πάλι να μην σας πειράζει να έχετε.

5. Tην περίοδο που κάνουμε φωτοαποτρίχωση, καλό είναι να αποφεύγουμε τον ήλιο. Ειδικότερα για 72 ώρες δεν θα πρέπει να εκθέτουμε την περιοχή. Το δέρμα μετά την φωτοαποτρίχωση είναι αρκετά ευαίσθητο και η έκθεση στην ηλιοφάνεια μπορεί να δημιουργήσει εγκαύματα. Αντίθετα τους χειμερινούς μήνες, η ηλιοφάνεια είναι μικρότερη και περιορισμένη, οπότε μπορούμε να κάνουμε φωτοαποτρίχωση πιο εύκολα.

No comments: