#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 18 November 2015

Μια διαφορετική βόλτα- ημέρα στον Βόλο- a different day to Volos

17 Νοεμβρίου!
Σήμερα στο σχολείο, η κόρη μου γιόρτασαν την επέτειο του Πολυτεχνείου και σχόλασαν νωρίτερα. Η μέρα ήταν αρχικά νεφελώδης και σκέφτηκα οτι σήμερα θα ήταν η ιδανική μέρα να κάνουμε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, οι δυο μας. Μάνα και κόρη!


Σκέφτηκα λοιπόν να επισκεφθούμε την Παιδική Βιβλιοθήκη "ΚΔΑΠ" Νεάπολης του Δήμου Βόλου. Από καιρό, είχα ακούσει ότι πρόκειται για μια βιβλιοθήκη σκέτο κόσμημα για τον Βόλο, που θα αγαπήσει κάθε παιδί βιβλιόφιλο αλλά  και που θα κεντρίσει την περιέργεια και σε παιδιά που δεν αγαπούν και τόσο το διάβασμα.
Η παιδική βιβλιοθήκη στεγάζεται σε εναν πολύ όμορφο χώρο στην περιοχή της Νεάπολης στο Βόλο.
το κτήριο που στεγάζεται η βιβλιοθήκη
Στο  ίδιο κτήριο στεγάζεται και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της περιοχής. Σε αυτόν λοιπόν τον χώρο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν μαθήματα στα εργαστήρια εικαστικών (ζωγραφική, κεραμική, θεατρικό παιχνίδι. Επίσης διεξάγονται εργαστήρια μουσικής, ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και παραμυθιού).
Εμείς λοιπόν, επισκεφθήκαμε την παιδική βιβλιοθήκη για να δανειστούμε βιβλία προς ανάγνωση στο σπίτι αλλά κυρίως για να διαβάσουμε βιβλία εκεί.
στην είσοδο, όμορφα γλυπτά κεντρίζουν την περιέργεια στα παιδάκια
H μικρή ξετρελάθηκε με τον χώρο αλλά και την εξυπηρέτηση του προσωπικού. Ένα εγκάρδιο καλωσόρισμα μαζί με μια μικρή συζήτηση έκανε την κόρη μου να νιώσει οικεία με τον χώρο. Βγάλαμε παπούτσια και και περιπλανήθηκε στον χώρο της βιβλιοθήκης. Ξεφύλλισε αρκετά βιβλία και κατέληξε με μια στοίβα για "διάβασμα" όπως είπε και εκείνη.


Μαγεύτηκε απο φανταχτερές εικονογραφήσεις και σελίδες που εξιστορούσαν ιστορίες με δράκους και πειρατές. Ξάπλωσε στα παχιά χαλιά  και ευχαριστήθηκε τα βιβλία που τα ξεφύλλισε με ζήλο.
Εγώ πάλι, δεν βαρέθηκε καθόλου, καθώς στην συγκεκριμένη βιβλιοθήκη μπορείτε να βρείτε και βιβλία για γονείς αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από βιβλία για μεγαλύτερες ηλικίες. Ο χώρος σε προσκαλεί να διαβάσεις και να ξεφυλλίσεις πολλά βιβλία με διαφορετικό περιεχόμενο. Ο απαλός φωτισμός σε συνδυασμό με απαλή κλασσική μουσική σε βάζει σε ατμόσφαιρα χαλάρωσης και φιλαναγνωσίας.
Αφού πέρασε κάμποση ώρα ξεφυλλίζοντας, η μικρή μου διάλεξε 2-3 παραμύθια για ανάγνωση στο χώρο. Καθίσαμε στα όμορφα και αναπαυτικά καναπεδάκια και αρχίσαμε το διάβασμα. Η μουσική που ακουγόταν λες  και δρούσε μαγικά για τις ιστορίες μας και στην συνέχεια, η υπεύθυνη του χώρου, έδωσε στην μικρή μαρκαδόρους και χαρτιά για να ζωγραφίσει τις εντυπώσεις της από ένα από τα παραμύθια που διαβάσαμε.
Τέλος, η βόλτα μας ολοκληρώθηκε στην βιβλιοθήκη με ξεφρενο παιχνιδι στην καλοδιατηρημένη παιδική χαρά που βρίσκεται στον προαυλιο του κτηρίου.
Σας προτείνω και εσάς να επισκεφθείτε την παιδική βιβλιοθήκη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Βόλου.
περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ








No comments: