#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Saturday 11 April 2015

Μεσογειακά βολ-ο-βαν- mediterrean type vol-au-vent

Οταν έχεις παιδιά, χρειάζεται να είσαι ευρηματική μαγειρισσα!
Τα παιδιά μου αγαπούν τα πιτοειδή αλλά φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό  αρχίζουν να βαριούνται τα σφολιατακια, τα ρολλάκια και όλα τα κουρού. Οπότε τα βολ-ο-βαν έπρεπε να έρθουν στον προσκήνιο!
Τι είναι τα βολ-ο-βαν; Τα βολοβάν (vol-au-vent στα γαλλικά) είναι θήκες φτιαγμένες από σφολιάτα που συνήθως είναι κούφιες και γεμίζονται με οτι τραβάει η όρεξη του παρασκευαστή και δελεάζουν κάθε πεινασμένο. Είναι ιδανικά για ορεκτικά, για πάρτυ αλλά και για τα πικ- νικ στην εξοχή!



Έτσι και εγώ, με την κόρη μου είπαμε να τα γεμίσουμε με νηστίσιμα υλικά που να θυμίζουν Μεσόγειο. Η συνταγή μας 

Μεσογειακά βολ-ο-βαν (για 10 τεμάχια)

Υλικά
1 πακέτο έτοιμα σφολιατάκια (20 τεμαχίων)
μερικές ελιές, μας αρέσουν οι ξυδάτες ποικιλιας καλαμων, περιπου καμμια 20αρια καθαρισμένες απο κουκουτσια
2 ντομάτες ώριμες
2-3 φυλλαράκια βασιλικό
3 κουταλιές σούπας αγνό ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ντομάτα χυμό τύπου Pummaro
αλατοπίπερο


Εκτέλεση

Βαζουμε τα σφολιατάκια (προσοχή μόνο τα 10 τεμάχια) σε αντικολλητικό χαρτί.


Στην συνέχεια, τα υπόλοιπα 10, τα κόβουμε με ένα κουπ πατ στρόγγυλο στο κέντρο και τα βάζουμε και αυτά στο ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

τα κόβουμε κάπως έτσι

οταν ψηθούν θα έχουν αυτή την μορφή
Όση ώρα ψήνουμε τα σφολιατάκια, ψιλοκόβουμε στο μπλεντερ, τα υπόλοιπα υλικά.

πολύ καλή άσκηση κινητικότητας για τα μικρά χεράκια



Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και στην συνέχεια τα γεμίζουμε με την γέμιση. Βάζουμε από πάνω σαν καπάκι και το στρογγυλό σφολιατάκι που κόψαμε και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Καλή όρεξη!


No comments: