#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Saturday, 11 April 2015

Μεσογειακά βολ-ο-βαν- mediterrean type vol-au-vent

Οταν έχεις παιδιά, χρειάζεται να είσαι ευρηματική μαγειρισσα!
Τα παιδια μου αγαπούν τα πιτοειδή αλλα φαίνεται οτι τον τελαυταίο καιρό καιρό αρχίζουν να βαριούνται τα σφολιατακια, τα ρολλάκια και όλα τα κουρού. Οπότε τα βολ-ο-βαν έπρεπε να έρθουν στον προσκήνιο!
Τι είναι τα βολ-ο-βαν; Τα βολοβάν (vol-au-vent στα γαλλικά) είναι θήκες φτιαγμένες από σφολιάτα που συνήθως είναι κούφιες και γεμίζονται με οτι τραβάει η όρεξη του παρασκευαστή και δελεάζουν κάθε πεινασμένο. Είναι ιδανικά για ορεκτικά, για πάρτυ αλλά και για τα πικ- νικ στην εξοχή!


Ετσι και εγω, με την κόρη μου ειπαμε να τα γεμίσουμε με νηστισιμα υλικά που να θυμίζουν Μεσόγειο. Η συνταγή μας 

Μεσογειακά βολ-ο-βαν (για 10 τεμάχια)

Υλικά
1 πακέτο έτοιμα σφολιατάκια (20 τεμαχίων)
μερικές ελιές, μας αρέσουν οι ξυδάτες ποικιλιας καλαμων, περιπου καμμια 20αρια καθαρισμένες απο κουκουτσια
2 ντομάτες ώριμες
2-3 φυλλαράκια βασιλικό
3 κουταλιές σούπας αγνό ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ντομάτα χυμό τύπου Pummaro
αλατοπίπερο


Εκτέλεση

Βαζουμε τα σφολιατάκια (προσοχή μόνο τα 10 τεμάχια) σε αντικολλητικό χαρτί.
Στην συνέχεια, τα υπολοιπα 10, τα κόβουμε με ενα κουπ πατ στρόγγυλο στο κέντρο και τα βάζουμε και αυτά στο ταψι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτα στους 180 βαθμούς.
τα κόβουμε κάπως έτσι

οταν ψηθούν θα έχουν αυτή την μορφή
Οση ώρα ψήνουμε τα σφολιατάκια, ψιλοκόβουμε στο μπλεντερ, τα υπόλοιπα υλικά.
πολύ καλή άσκηση κινητικότητας για τα μικρά χεράκια


Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και στην συνέχεια τα γεμίζουμε με την γέμιση. Βάζουμε απο πάνω σαν καπάκι και το στρογγυλό σφολιατάκι που κόψαμε και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Καλή όρεξη!


No comments: