#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Friday 23 January 2015

Ένα Spa weekend στο σπίτι σας Που θα σας αναζωογονήσει! (μέρος 2ο) - A rejuvenating spa weekend at home (part 2)

Σήμερα, θα συνεχίσω το θέμα spa στο σπίτι και τι μπορείτε να κάνετε  οπως και το πρόγραμμα.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ SPA WEEKEND

 Διατάσεις (stretching)  και ασκήσεις αναπνοής
Οι διατάσεις είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανακουφισθείτε από τους πονεμένους μύες και να βελτιώσετε το κυκλοφορικό και λεμφικό  σας  σύστημα. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσετε να περιορίσετε και την δημιουργία της κυτταρίτιδας. Οι ασκήσεις αναπνοής θα σας βοηθήσουν να μάθετε να αναπνέετε σωστά και θα τροφοδοτήσουν με καθαρό οξυγόνο κάθε κύτταρο του οργανισμού σας. Ακολουθείστε τις δυο παρακάτω ασκήσεις:
     1. Σταθείτε όρθια και αφήστε τους ώμους σας ελεύθερους. Αναπνεύστε και σταθείτε με τις άκρες των ποδιών σας προσπαθώντας να φτάσετε όσο γίνετε πιο ψηλά. Κρατείστε για 10 δευτερόλεπτα και εκπνεύστε αργά.
     2. Σταθείτε όρθια  έχοντας τις παλάμες σας την μια κολλημένη στην άλλη και τα χέρια σας πίσω από τον αυχένα. Αναπνεύστε  αργά  και  μετακινείστε με αργό ρυθμό τις κολλημένες σας παλάμες πάνω από το κεφάλι  μέχρι το σημείο τα χέρια σας να βρίσκονται παράλληλα μεταξύ τους. Χαλαρώστε και αφήστε το κεφάλι σας να πέσει προς τα μπροστά έχοντας τα μάτια σας να κοιτούν το πάτωμα. Κρατείστε για αλλά 10 δευτερόλεπτα. Ύστερα, εκπνεύστε επαναφέροντας το σώμα σας στην αρχική του θέση σιγά.

  Βούρτσισμα σώματος
Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα ή ένα γάντι από φυσική λούφα και κάνοντας κυκλικές ανοδικές κινήσεις σε όλο το σώμα, τα νεκρά κερατινοποιημένα κύτταρα του δέρματος σας θα αποβληθούν με αποτέλεσμα ένα μαλακό και λείο δέρμα. Κατά την διάρκεια που θα κάνετε αυτή την απολέπιση, η κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου θα βελτιωθούν και έτσι θα πετύχετε ένα ροδαλό χρώμα στο δέρμα και θα περιορίσετε το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.
Τα αποτελέσματα θα ήταν εκτυφλωτικά αν βουρτσίζετε το δέρμα σας (όχι το πρόσωπο και τον λαιμό) πριν από το πρωινό ντους αναζωογόνησης που σας προτείνουμε. 5 λεπτά είναι αρκετά. Είναι αναμενόμενο την πρώτη μέρα να νιώσετε το δέρμα υπερευαίσθητο σε αυτή την διαδικασία, γι’ αυτό αποφύγετε να βάλετε πολύ πίεση την πρώτη φόρα.

  Αναζωογονητικά ντους
Αυτά τα υδροθεραπευτικά ντους που είναι γνωστά και ως Kneipps showers ( από τον Γερμανό μοναχό Kneipp) περιλαμβάνουν εναλλαγές ζεστού και κρύου νερού στο σώμα. Αυτές οι εναλλαγές που διαρκούν περίπου 15 λεπτά  ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος. Ξεκινήστε με χλιαρό νερό κάνοντας κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα. Μετά από 30 δευτερόλεπτα αρχίστε σταδιακά να μεταβάλλεται το νερό προς το κρύο.
Σκουπίστε το σώμα σας με μια χνουδάτη πετσέτα που θα έχετε τοποθετήσει από πριν πάνω στο θερμαντικό σώμα.


  Spa καθαρισμός προσώπου

Το πρόσωπο σας δείχνει κουρασμένο ενώ το δέρμα σας ταλαιπωρημένο. Βελτιώστε την εμφάνιση του με αυτή την μαγευτική θεραπεία προσώπου. Βάλτε 2 λίτρα νερό σε ένα  κατσαρολάκι και προσθέστε  4-5 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας και λεμονιού. Προσθέστε μερικά ροδοπέταλα. Αφήστε να βράσει για μερικά λεπτά και γρήγορα κατεβάστε το κατσαρολάκι από την φωτιά.. Κατά την διάρκεια που εξατμίζεται το νερό τοποθετείστε μια πετσέτα γύρω από το κεφάλι  σας και σκύψτε το πρόσωπο σας πάνω από  τους υδρατμούς. Αυτή η διαδικασία θα ανοίξει τους πόρους και θα μετριάσει τους εγκλωβισμένους ρύπους του δέρματος σας. Αποφύγετε να κάνετε ατμόλουτρό στο πρόσωπο σας για πολύ ώρα εάν έχετε ευρυαγγειές στο πρόσωπο σας.
Μετά από 10 λεπτά σκουπίστε απαλά το πρόσωπο σας και τοποθετείστε την θρεπτική μάσκα προσώπου. Ανακατέψτε 2 κουταλάκια αλεύρι ολικής αλέσεως με 1 κουταλάκι μέλι, 1 κουταλάκι γιαούρτι και 1 κουταλάκι καλαμποκελαιο. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει πολτός και αν κρίνετε αναγκαίο, προσθέστε και άλλο λάδι.  Ύστερα  από 10 λεπτά καθαρίστε την με χλιαρό νερό και περάστε με μια ροδέλα βαμβάκι  ροδόνερο  (κανονικά, ξηρά δέρματα) ή εκχύλισμα αμαμελίδας (Hamamelis virginiana and water)(λιπαρό δέρμα) το πρόσωπο σας, ως τονωτική λοσιόν. Ακολουθείστε τοποθετώντας την ενυδατικής σας κρέμα.

  Νοερή απεικόνιση
Η βαθιά χαλάρωση είναι ένα θαυμάσιο συναίσθημα γαλήνης και ηρεμίας. Τεχνικές όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός και ο υπνωτισμός εφαρμόζονται χρόνια τώρα γι’ αυτό το σκοπό. Εντούτοις, αυτές οι τεχνικές χρειάζονται χρόνια εξάσκησης για να νιώσετε τα οφέλη τους και ίσως είναι άγνωστες οι μέθοδοι για να τα πραγματοποιήσετε. Γι’ αυτό το λόγο, η νοερή απεικόνιση είναι μια καλή τεχνική για τους περισσότερους. Αποφύγετε τους έντονους θορύβους και ξαπλώστε άνετα στο κρεβάτι σας. Κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε ότι είσαστε σε ένα όμορφο μέρος που υπάρχει γαλήνη και ηρεμία. Σκεφτείτε πως είναι¨. Για μερικούς από εσάς μπορεί να είναι ένα εξωτικό τοπίο σε μια παραλία με λευκή άμμο, φοίνικες και γαλάζια θάλασσα. Για κάποιους άλλους, οι περασμένες καλοκαιρινές τους διακοπές. Τώρα προσπαθήστε να νιώσετε τον ήλιο που καεί πάνω στο δέρμα σας σαν να βρισκόσασταν εκεί, την αύρα να μπλέκεται στα μαλλιά σας. Αν πιστεύετε ότι είναι δύσκολο να φανταστείτε αυτό το μέρος, ίσως σας βοηθήσει κάποια χαλαρωτική μουσική.

πηγή


  Θεραπεία μαλλιών και δέρματος κρανίου
Το μασάζ στο κεφάλι είναι πολύ χαλαρωτικό και επιπλέον διεγείρει την κυκλοφορία στο κρανίο με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν πιο υγιείς και λαμπερά.  Χρησιμοποιείστε ένα μείγμα από αμυγδαλέλαιο (45 ml),αιθέριο έλαιο  δεντρολίβανου και λεβάντας ( 3 και 5 σταγόνες αντίστοιχα) και κάντε ένα αργό μασάζ (κυκλικές κινήσεις) σε όλο το τριχωτό του κεφαλιού για 5 λεπτά πριν λούσετε το κεφάλι σας. Εστιάστε την προσοχή σας στο κέντρό αλλά και στην βάση του κεφαλιού όπου συσσωρεύεται η ένταση.
Όταν τελειώσετε τυλίξτε το κεφάλι σας για 20 λεπτά με μια ζεστή πετσέτα έτσι ώστε να προσφέρεται στα μαλλιά σας μια βαθιά ενυδάτωση.

  Ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια
Με βάση την φιλοσοφία της ρεφλεξολογίας ότι στα πόδια καταλήγουν τα ενεργειακά κέντρα του οργανισμού μας, καταλαβαίνουμε την αξία που έχει ένα ποδόλουτρο για τα πόδια μας. Χρησιμοποιείστε χλιαρό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας και μια κουταλιά άοσμα άλατα μπάνιου. Βυθίστε τα πόδια σας για 15 λεπτά, σκουπίστε τα και κάντε ένα ελαφρύ μασάζ με μια πλούσια ενυδατική κρέμα ποδιών.




  Το μπάνιο της Κλεοπάτρας
Το πιο γνωστό μπάνιο στην παγκόσμια ιστορία γινόταν από την Κλεοπάτρα. Παρόλο που μπορεί να είναι λιγάκι ακριβό ως προς τα συστατικά του, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι και το πιο πολύτιμο. Διαλύστε 5 κουταλιές μέλι σε 2 λίτρα γάλα που ζεσταίνετε. Αδειάστε το μίγμα μέσα στην γεμισμένη με χλιαρό νερό μπανιέρα σας. Ρίξτε στο νερό μερικά ροδοπέταλα και τοποθετείστε στο δωμάτιο κεριά. Βυθιστείτε στην μπανιέρα σας για τουλάχιστον 15 λεπτά και νιώστε και εσείς χαλάρωση και πολυτέλεια.

 Μασάζ κατά της κυτταρίτιδας
Αναμφίβολα το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία στο σώμα και βοηθάει στην αποβολή των τοξινών με αποτέλεσμα την καλύτερη υφή του δέρματος και τον περιορισμό της κυτταρίτιδας. Τα αιθέρια έλαια συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με άριστα αποτελέσματα. Αναμείξτε 30 ml αμυγδαλέλαιο με 8 σταγόνες αιθέριου ελαίου αρκεύθου και 10 σταγόνες γκρειπ-φρούτ. Αυτή η ποσότητα θα είναι αρκετή και για τις 2 μέρες. Χρησιμοποιείστε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά και κάντε κυκλικές ανοδικές κινήσεις στους γλουτούς, τους μηρούς, χέρια και κοιλιά. Κάντε μασάζ για περίπου 15 λεπτά.

Το πρόγραμμα του spa weekend
Σάββατο
8.00π.μ.     Διατάσεις (stretching)  και ασκήσεις αναπνοής
8.30π.μ.     Βούρτσισμα σώματος, Αναζωογονητικά ντους, μασάζ κατά της  κυτταρίτιδας
9.30π.μ.      Πρωινό
11.00π.μ.    Spa καθαρισμός προσώπου, θρεπτική μάσκα, τόνωση και ενυδάτωση
1.00μ.μ.      Τσάι από βότανα όπως δυόσμο, φασκόμηλο, μαντζουράνα
1.15μ.μ.      Μεσημεριανό γεύμα
2.00μ.μ      Νοερή απεικόνιση
3.00μ.μ.     Διατάσεις (stretching)  και ασκήσεις αναπνοής
3.30μ.μ.     Περίπατος στην εξοχή
6.30μ.μ      Θεραπεία μαλλιών και δέρματος κρανίου
8.00μ.μ      Το μπάνιο της Κλεοπάτρας
9.00μ.μ      Ελαφρύ βραδινό γεύμα
10.30μ.μ.   Ένα ποτήρι ζεστό γάλα πριν τον ύπνο

Κυριακή






Το ίδιο πρόγραμμα με το Σάββατο σε αντίθεση όμως από τον spa καθαρισμό προσώπου, θρεπτική μάσκα, τόνωση και ενυδάτωση κάντε το ποδόλουτρο με τα αιθέρια έλαια και παραλείψτε τον περίπατο στην εξοχή με έναν μεσημεριανό ύπνο.  

Αυτό το spa weekend είναι μια καλή ευκαιρία να « κακομάθετε» τον εαυτό σας στην απόλυτη χαλάρωση και να ανακαλύψετε το κλειδί για ανανέωση και ζωτικότητα. 

Απολαύστε το!


No comments: