#navbar { height: 0px; visibility: hidden; display: none;}

Wednesday 21 January 2015

Ένα Spa weekend στο σπίτι σας που θα σας αναζωογονήσει! (μέρος 1ο) - A rejuvenating spa weekend at home (part 1)




Εδω και καιρό ετοιμάζω αυτή την ανάρτηση. To spa weekend που σας προτείνω μπορεί εύκολα να γίνει με λίγα υλικά.
Δώστε στο σώμα σας μια ανάπαυλα από τα φυσικά, ψυχικά και ψυχολογικά προβλήματα της καθημερινότητας απολαύοντας 2 μέρες χαλάρωσης και κυρίως θεραπείας (health spa) μέσα στο ίδιο σας το σπίτι.
πηγή
Ο σημερινός τρόπος ζωής είναι για τους περισσότερους πολύ κουραστικός και επίπονος. Οι περισσότερες καθημερινές ασχολίες είναι συνδεδεμένες με το άγχος. Νιώθοντας κούραση και ψυχολογική φθορά καθημερινά, τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού μας λιγοστεύουν με αποτέλεσμα να νιώθουμε εξάντληση πριν ακόμα η μέρα μας αρχίσει. Βασιζόμενοι σε αμέτρητες κούπες καφέ προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ενέργεια μας ενώ τα πρόχειρα και έτοιμα γεύματα  που καταναλώνουμε καθημερινά λόγω ευκολίας δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στον οργανισμό που παλεύει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες μας.
Τα αποτελέσματα αυτού του τρόπου ζωής είναι γνωστά στους περισσότερους. Η ζωντάνια  μικραίνει ή χάνεται, το δέρμα μας χάνει την φυσική του λάμψη και η κυτταρίτιδα εγκαθίσταται στους γλουτούς και τους μηρούς.
Ακολουθώντας το πρόγραμμα των 2 ημερών που σας προτείνω αφιερωμένο στην αναζωογόνηση του σώματος, του μυαλού, της ψυχής και κυρίως στον εαυτό σας μέσα στο σπίτι σας, θα νιώσετε την πραγματική φιλοσοφία που κρύβεται στα health spa και κυρίως το λόγο που είναι τόσο διάσημα αυτά τα κέντρα τον τελευταίο καιρό.



Το παρακάτω πρόγραμμα «σπιτικού» health spa weekend που σας προτείνω βασίζεται στην κύρια ιδέα των ολιστικών θεραπειών, κατά την οποία ζώντας σένα υγιές περιβάλλον, ο οργανισμός θα ανακτήσει και θα θεραπεύεσαι τον εαυτό του. Ακολουθώντας αυτό το πρόγραμμα και με βάση την παραπάνω αρχή, τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού σας θα αυξηθούνε αισθητά ενώ εσείς θα νιώσετε πραγματικά  αναζωογονημένη. 
Είναι αυτονόητο φυσικά ότι κύριο ρόλο θα έχει και η διατροφή που θα ακολουθήσετε τις συγκεκριμένες μέρες. Έμφαση πρέπει να δοθεί στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά γι’ αυτό θα ήταν καλό να προγραμματίσετε από πριν τις αγορές όσον αφορά την διατροφή σας. Γι’ αυτές τις μέρες ξεχάστε ότι έχει σχέση με επεξεργασμένες και έτοιμες τροφές καθώς και με την καφεΐνη (καφέδες, μαύρο τσάι, αναψυκτικά) και το κάπνισμα.
h

Οι περισσότερες θεραπείες είναι σχεδιασμένες με σκοπό να βοηθούν στην διαδικασία της αποτοξίνωσης του οργανισμού. Το νερό είναι εξαιρετικά θεραπευτικό και γι’ αυτό τον λόγο η υδροθεραπεία έχει πρωτεύοντα ρόλο στα καλύτερα spa της Ευρώπης. Είναι σημαντικό να πίνετε καθημερινά 2 λίτρα μεταλλικό νερό καθώς καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες. Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα νιώθουνε κουρασμένοι και παραπονιούνται για πονοκεφάλους επειδή ο οργανισμό τους δεν έχει επάρκεια νερού που του παρέχεται με αποτέλεσμα οι τοξίνες να παραμένουν στο σώμα.

Δώστε στο σώμα σας μια ανάπαυλα από τα φυσικά, ψυχικά και ψυχολογικά προβλήματα της καθημερινότητας απολαύοντας 2 μέρες χαλάρωσης και κυρίως θεραπείας (health spa) μέσα στο ίδιο σας το σπίτι.
Δώστε στο σώμα σας μια ανάπαυλα από τα φυσικά, ψυχικά και ψυχολογικά προβλήματα της καθημερινότητας απολαύοντας 2 μέρες χαλάρωσης και κυρίως θεραπείας (health spa) μέσα στο ίδιο σας το σπίτι.
Η χρήση των αιθέριων ελαίων είναι εξίσου σημαντική και εμπλουτίζει τα αποτελέσματα της υδροθεραπείας και του μασάζ  καθώς  συμβάλει στην αποβολή των τοξινών  από τον οργανισμό. Αιθέρια έλαια όπως το λεμόνι, το γκρειπ- φρούτ, το περγαμόντο, η μέντα, ο δυόσμος, το δεντρολίβανο, το μαύρο πιπέρι, ο άρκευθος (κέδρος), το κυπαρίσσι και η λεβάντα είναι γνωστά γι’ αυτές τους τις ιδιότητες.
Όπως ήδη αναφέρα, σε αυτό το πρόγραμμα spa η χαλάρωση είναι εξίσου σημαντική. Οι ειδικοί συνειδητοποίησαν ότι η ένταση εμποδίζει αρκετά  όργανα του οργανισμού μας να δουλεύουν όπως θα έπρεπε.   Αυτό το spa weekend είναι μια καλή ευκαιρία να « κακομάθετε» τον εαυτό σας στην απόλυτη χαλάρωση και να ανακαλύψετε το κλειδί για ανανέωση και ζωτικότητα. 

Διαβάστε την συνέχεια στο επόμενο post μου!

1 comment:

Ελενη said...

Πολύ καλή ιδέα και πολύ χρήσιμο, ειδικά τώρα για να "ξυπνήσει" το σώμα από το λήθαργο του χειμώνα.

Καλημέρα
Ελένη
https://myfortysomethingworld.wordpress.com/